Medborgare

Av Olle Ljungbeck

Sverige kontrollerar i dag alla importerade nötkreatur ( världens bästa smittskydd) för att försäkra oss om att de inte är bärare av Paratuberkulos, en kronisk tarmsjukdom som är mycket smittosam. Sverige har jämfört med många andra EU-länder en hög djurhälsa och lite sjukdomar bland djuren. Nu vill EU (Bryssel) förbjuda dessa tester med den usla motiveringen att de hindrar den fria rörligheten! Så byråkraterna i Bryssel tycker att vi skall offra en frisk djurstam för den fria rörlighetens skull. På kort tid kan smittan inte bara sprida sig över hela Sverige utan även till ”friska” länder som vi handlar med. Därför måste vi vägra oavsett vad EU kräver.

Vi har redan fått in dvärgbandmasken (en dödlig parasit) till följd av att EU ändrat karantänbestämmelserna men även salmonella var i stort sett okänd före EU-inträdet.

Det är därför beklämmande att landsbygdsministern ENDAST är bekymrad över EU.s egenmäktiga förfarande. Han borde ryta till och säga att vi aldrig accepterar deras krav.

Nästa år är det EU-val. Politikerna är synnerligen bekymrade att valdeltagandet skall bli för lågt. Det finns två alternativ att välja på. Antingen inte rösta alls eller rösta på något av de partier som motsätter sig EU.s krav och lovar att till varje pris förhindra att de träder i kraft.

Ser man på alla krokben EU under åren lagt på Sverige verkar det som att man i likhet med vad man gjort med många andra länder helt söker knäcka Sverige.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

PS. Men inte nog med detta. Man tänker nu slå sönder Sveriges infrastruktur genom att förbjuda statligt stöd till lokala och regionala flygplatser!DS

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Medborgare

  1. vidholdz skriver:

    Bra sagt – det är svårt att hitta något parti som promt säger nej till EU —- lite kritiska är dock SD och och VP men vi hittar en folkrörelse som vill ha folkomröstning om EU och berättar varför på sidan http://www.nejtilleu.se och där kan man läsa under fliken kritiska EU-fakta för att få lite kött på benen.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.