Olämpliga mediciner till våra äldre

Läkemedelsbolagen går det som bekant bra för. Frågan är om inte de tillhör de största maktfaktorerna i vårt samhälle. Var tredje svensk över 80 år får direkt olämpliga läkemedel utskrivna. Varannan får minst 10 olika mediciner utskrivna under 1 år. Här talar vi inte om naturläkemedel, örtmediciner. Nej, dessa vill ju vår regering helst förbjuda. Vi talar om läkemedelsbolagens gifter, som ofta leder till biverkningar, som måste behandlas med nya läkemedel. Och så är karusellen igång. Den går sedan av bara farten, utan stopp. Ofta accelererar den dessutom, som nyss beskrivet. Svensk äldre-”omsorg”. Äldre-”vård” kallas det också. Vi talar om vård av läkemedelsbolagens aktier. Våra äldre får vara deras födoämne.

Hur reagerar vår regering på detta? Hur löser de problemet? Jo, de har satsat extra skattemedel, det heter ”särskilda pengar till kommunerna för att genomföra så kallade läkemedelsgenomgångar för äldre.” Som om det inte räckte ska ännu mer skattemedel satsas: ”Nästa år införs krav på läkemedelsgenomgångar för äldre inom hela sjukvården, rapporterar Socialstyrelsen.” (Extra 111122)

Jag begriper inte hur de tänker. Eller jo, det gör jag. De hittar ständigt på nya anledningar att mjölka skattebetalarna. Varför inte istället kräva att våra välbetalda läkare (med ibland mångmiljonbelopp i årsinkomst av skattemedel) skriver ut läkemedel i syfte att hjälpa våra äldre, istället för att hjälpa läkemedelsbolagen? Om de misslyckas med detta är det väl dags att se över deras lämplighet. Dessa vansinniga byråkratiska rundgångar, varför inte sätta stopp? Läkemedelsgenomgång borde väl vara självklart för varje behandlande läkare INNAN man skriver ut mediciner. Husläkarsystemet, en politisk kreation, lät så vackert, men hur fungerar det egentligen? Känner våra läkare sina patienter?

Att det enkla, det självklara, ska vara så svårt…

Detta inlägg publicerades i Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Olämpliga mediciner till våra äldre

  1. Pingback: Så dödar vi en människa | corneliadahlberg

  2. Pingback: Kommunal äldreomsorg | corneliadahlberg

  3. Pingback: Nationaldemokraterna på Kortedala torg | corneliadahlberg

  4. Pingback: Mer zombie-taktik | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.