”Utstrålade hat och förakt”

Håkan Juholt, SvD 120102:

”Det fanns några jag mötte som verkligen utstrålade hat och förakt mot mig och det var obehagligt, säger Juholt och syftar på de journalister som bevakade turerna kring partiledarens boendeersättningar.”

Stackarn då, nu ska vi väl tycka synd om honom allihop! Men vad ska vi säga om hans attityd mot SD? Han vägrar delta i partiledardebatten på TV eftersom han plaserats bredvid SD-politiker. Hat och förakt??? Löjligt, Juholt.

Ur censurbloggen:

Blir det finkan – som för oss andra?

11-10-08

Politiker lyder under speciella, eget komponerade, mycket generösa och fördelaktiga regler. Det blev visst för mycket, igen, 160 000 kronor för mycket i bidrag. Juholt betalar genast tillbaka, det är väl en struntsumma för honom, egentligen.

Om den lille mannen på gatan skulle göra samma misstag (det är för all del inte lätt att hålla reda på regel-lavinen), eller lura till sig 160 000 kronor, ja då skulle det nog bli fängelse. Är det någon som tror att Juholt åker i finkan? Det gör han naturligtvis inte, han tillhör ju toppen, de starka. Rättssverige bygger på att om den lille mannen på gatan gör ett misstag eller ägnar sig åt bidragsfusk, då straffas han hårt för att avskräcka alla andra små män och kvinnor på gatan. Folket ska hållas på mattan och vara rädda för överheten. Medan våra folkvalda politiker tillåts bete sig nästan hur som helst. De kan i lugn och ro fatta beslut som utsätter befolkningen för både hälsofarlig och samhällsfarlig verksamhet utan att i princip någonting händer. De befinner sig ju ”däruppe”, de är starka, och den starke hyllar vi, som sagt. Den svage föraktar vi. Vi kastar ut 90-årig invandrarkvinna, drabbad av Alzheimers. Hon är svag. Ut! Men muskulösa kriminella kåkfararen som skriker ”hora” och lyckas leva på stöld och bedrägeri, han som är ”stark”, han får stanna. Han är ”stor” på gatan. Så ser vår svenska samhällsordning ut. Vi hyllar den starke och föraktar den svage, den som inte längre kan föra sin talan.

Kasta ut kåkfararen som kostar oss lika mycket per dag som många av våra pensionärer kostar per månad, och låt den 90-åriga kvinnan stanna!

Varför åtalar vi inte våra politiker för missbruk av skattemedel, för hälsofarlig verksamhet, för samhällsfarlig verksamhet? Sluta göra skillnad på ”den svage” och ”den starke” inför domstol. Låt samma lagar gälla för politiker som för folket!

Kulbo

11-10-10

Historien börjar bli riktigt kul. Med sambo får man bara halva bostadsbidraget har vi, om inte förr, lärt oss nu. Juholt har kommit på den lysande idèn att kalla henne ”kulbo” istället. Han förklarade på TV igår:

– ”När vi är tillsammans har vi kul.”

Kanske man kan få hela bostadsbidraget med en kulbo?

Vem vet, han kanske har en ”julbo” oxå? Från semesterresan i julas.

Åker jag dit för snatteri så kan jag väl förklara att jag gjorde det för att det var kul. Det ska väl vara kul att handla? Jag handlar inte i en affär, jag handlar i ett kulbo. I kulbo gäller inte de vanliga lagarna. Men Juholt behöver nog inte oroa sig och hitta på fler lustigheter. Ersättningar som betalas ut från riksdagen lyder nämligen inte under bidragsbrottslagen. Den som gäller oss andra.

Lite mer från Almedalen 2011:

Sitter på biblioteket i Almedalen och mannen vid datorn mittemot säger något. Jag tittar på honom och han tittar tillbaka. Efter ett tag säger han:
– ”Man pratar för sig själv ibland. Det är det enda sättet att få ett vettigt svar.”

Och så minns jag ett samtal med grannen innan jag for hit:
Vi småpratar över staketet, om jordgubbarna och sniglarna och politik. Hon berättar om sitt intryck av politiker-debatt på TV nyligen. Hon säger inget nytt, utan hon säger det alla tycks veta:

– ”De är så skickliga på att säga ingenting! De får en fråga, och svarar ALDRIG på frågan, men man märker det inte. Först efteråt, när man reflekterar, om man reflekterar, går det upp för en att de sade INGENTING! Så SKICKLIGT! Och ALLA gör så.”

Ja, man kan ju faktiskt beundra den skickligheten. Många politiker har dessutom varit politiker under väldigt lång tid. De har alltså hunnit genomgå ljugar – och hycklar – skolan grundligt. För vad är det, att medvetet inte svara på frågor, om inte hyckleri och egentligen lögn? När det är medvetet och planerat. Ljugar – och hycklar – skolan kan dessutom vara en politikers enda utbildning, särskilt i Sverige.

Frågan är väl varför vi tycker att sådana människor är lämpade att styra vårt land? Vi röstar samma om och om igen. Samtidigt som många väljare, i alla fall de som inte blundar, ser vårt land förfalla. Trots att vi har så mycket pengar som aldrig förr. Varför vill vi ha det så? Om inte, varför röstar vi så? Har nu även lyssnat på Ohly och Björklund. I kväll är det dags för Maud, hon som gillar kärnkraft och tycker vi ska ta på raggsockorna när el-priserna stiger.

Mannen mittemot fick ett mobilsamtal och sade ”Idiot” till mobilen. Nu reser han sig och säger till mig:

– ”Nu får du lugn.” Jag berättar att han hamnar i min blogg, vilket han tycker är roligt.

Han vet inte vilken blogg. 

Lyssnade på Juholt i går kväll. Han inledde sitt tal med att leverera den ena lögnen efter den andra – om man ser till verkligheten hans parti har skapat och det han påstod sig vilja göra. Ungefär som att jag berättar för dig att nu ska jag göra rent badkaret, fast istället så öser jag ner skit. Ändå stod folk kvar och lyssnade!? Jag är väl ett Ufo i Almedalen som inte vill spendera min tid på att lyssna på lögner. Lämnade fältet igen.

Tidigare på dagen, på gatan, gav jag en kondom till Juholt med texten:

ABORT ÄR INGET PREVENTIVMEDEL. SD – kvinnor. Han hälsade vänligt och tog emot.

Det får vara nog av sossar nu.

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.