ADHD – nya siffror

47 000 svenskar får den narkotika-klassade ADHD-medicinen utskriven, innehållande amfetamin. Men man vet inte vad man gör – följderna känner man inte till. Vad händer längre fram – beroendeproblematik – biverkningar? Det har inte forskats kring sådant än…

Vi bedriver många experiment med våra barn vad gäller deras hälsa: tidig och långvarig vistelse i stora grupper på dagis, utsatthet för ökande elektromagnetisk strålning och giftiga ämnen i bl.a. näring och kläder och inte minst ett liv framför skärmarna, stora som små.

http://newsvoice.se/2014/01/12/adhd-medicin-till-pippi-och-emil-vad-skulle-astrid-sagt/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/04/10/korrupta-psykiatriker/

Här följer 3 tidigare inlägg ur den av Norrköpings Tidningar censurerade bloggen där temat berörs:

ADHD och STRÅLNING  11-07-30

Tyske läkaren Horst Eger presenterade 2004 en undersökning av cancerförekomsten runt en mobilmast i den lilla staden Naila i södra Tyskland: Cancerförekomsten var 3 gånger högre hos mastgrannarna inom en 400-meters radie 5 år efter mastens igångsättande .

Sömnstörningar och huvudvärk är vanligare ju mer mobilstrålning som finns i bostaden.

I en annan studie kring effekten av en mobilmastetablering visade det sig att ”stresshormonerna adrenalin och noradrenalin steg under det första halvåret, vilket tydde på ökad stress, för att sedan sjunka tillbaka. Samtidigt rasade halterna av signalsubstansen dopamin… Sänkta dopaminnivåer relateras till koncentrationssvårigheter, sömnproblem, nedstämdhet, depression och spelar en roll vid beteendestörningar som ADHD.

Efter 1 år med masten som granne förändrades halten av signalsubstansen Fenyletylamin (FEA) dramatiskt. FEA-nivåerna var mer än halverade i den högst exponerade gruppen… Fenyletylamin är också kopplat till beteende: höga halter till lust, kärlek och välbefinnande medan låga nivåer, liksom dopamin, är kopplade till beteendestörningar som ADHD.” Sömnstörningarna ökade med 72%, antalet personer som led av huvudvärk femdubblades och allergierna ökade med 50%.

Flera ”tyska forskare har sett att beteendestörningar är vanligare bland barn som exponeras mycket för mobilstrålning.” Dessa barn har låga nivåer av FEA, varför man ger dem läkemedel innehållande FEA.

”Psykologen Harald Blomberg med mottagning i Stockholm är specialiserad på att behandla barn med ADHD och autism:

– ”Många barn med ADHD som jag träffar är oerhört belastade av strålning och väldigt stressade. De blir påtagligt förbättrade när man sanerar miljön från strålning.

Men nu byggs alltså 4G-nätet ut för fullt hos oss. Som om det inte räckte! ”Välkommen till en snabbare värld” hälsar Telia glatt. Och regeringen tiger = media tiger. Regeringen som enligt lag är skyldig att se till att befolkningen skyddas från ohälsa, så länge någonting inte är bevisat ofarligt…

Källa: Miljömagasinet.

SÖMNMEDEL  11-09-15

Dagens barn konsumerar 3 gånger så mycket sömnmedel som för 10 år sedan, fick vi se på nyheterna på TV i går kväll. Vad gör vi med våra barn? Vart är vi på väg? Det togs bl.a. upp att en av anledningarna till drogintaget var att det finns så mycket som lockar: TV:n fortsätter sända det ena åtråvärda programmet efter det andra, nätet är proppfullt av anledningar att inte stänga av, mobilen är på för väckning nästa morgon – och för uppringningar och sms, som naturligtvis måste kollas direkt, och svaras på. Inte lätt att vara barn idag! Och inte lätt att vara förälder och sätta gränser mot alla dessa förlockelser som sköljer över oss som en brusten damm. Många orkar nog inte och ger upp.

Något som inte nämndes med ett enda ord var den ständigt ökande massbestrålningen vi utsätter våra barn för, från mobilmasterna och de trådlösa nätverken. Som visat sig kunna leda till bl.a. sömnproblem. Näst intill tabu att granska öppet i Sverige.

FN:s Barnkonvention innebär att barn har rätt att växa upp i trygghet och skall skyddas mot övergrepp. Skribent i Miljömagasinet frågar om det inte är ett övergrepp mot barnens hälsa att tvinga dem växa upp i en allt mer kemikalieförgiftad och elektrosmogtät omgivning. Industrin och politikerna tillåter dessa övergrepp och hon frågar hur de ansvariga ska straffas? Kanske som Gadaffi?

Trådlösa nätverk installeras på daghem och skolor trots forskares varningar. ”Barnens ”myshörna” kan finnas under bord där det står en DECT-telefon – en ”strålbomb” som många länder helst vill förbjuda. Barnen drabbas av huvudvärk, oro, ADHD, autism och andra tidigare rätt okända symtom. På sikt finns även risk för hjärntumör och leukemi…” Enligt FN-konventionen, antagen av 180 länder, skall barnens hälsa alltid komma i främsta rummet…

BARNKONVENTIONEN  11-08-16

FN:s Barnkonvention innebär att barn har rätt att växa upp i trygghet och skall skyddas mot övergrepp. Skribent i Miljömagasinet frågar om det inte är ett övergrepp mot barnens hälsa att tvinga dem växa upp i en allt mer kemikalieförgiftad och elektrosmogtät omgivning. Industrin och politikerna tillåter dessa övergrepp och hon frågar hur de ansvariga ska straffas?

Trådlösa nätverk installeras på daghem och skolor trots forskares varningar. ”Barnens ”myshörna” kan finnas under bord där det står en DECT-telefon – en ”strålbomb” som många länder helst vill förbjuda. Barnen drabbas av huvudvärk, oro, ADHD, autism och andra tidigare rätt okända symtom. På sikt finns även risk för hjärntumör och leukemi…” Enligt konventionen, antagen av 180 länder, skall barnens hälsa alltid komma i främsta rummet…

Detta inlägg publicerades i Barn o Unga. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ADHD – nya siffror

  1. Pingback: Korrupta psykiatriker | corneliadahlberg

  2. Pingback: ”De unga och otrygga kan förändra världen” | corneliadahlberg

  3. Pingback: Nytt och fräscht‏ | corneliadahlberg

  4. Pingback: Mobilstrålning orsak till psykisk ohälsa mm | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.