Mer Syrien

Svensk media fortsätter basunera ut sin svart-vita bild av Syrien-konflikten: ”Kärnan är… att en despotisk regim… använder sin bepansrade krigsmakt för att döda oskyddade män, kvinnor och barn. Civila vars enda brott är att de vill göra sina röster hörda i ett land där bara en röst är tillåten… Våldet måste upphöra, Assad måste bort.” Varpå de kristna bör fly landet för att undvika slakt, är mitt tillägg. Ur DN:  http://www.dn.se/ledare/huvudledare/lognens-ambassador

”Det är aldrig ens fel när två träter” är ett ordspråk som inte existerar i svensk media. Där är det solklart enbart den enes fel, inget som helst tvivel råder därom! I den ena artikeln efter den andra, i varenda tidning, i varje nyhetsinslag på TV. ”Moget” hör jag tonåringarna säga. Hur mogen är den svart-vita hållningen? Låt dig inte luras, de följer ett bestämt syfte och vill inpränta det i din hjärna – tänk själv istället!

Det finns nog flera motiv till att vilja starta krig även i Syrien. Vi lever i ekonomiska kristider och det gäller att få in pengar till landet. Vapenindustrin är lönsam, men det förutsätter ju att vapen förbrukas. Startar inte vapenkunderna krig själva, får man väl se till så att kunderna får kriget serverat.

Har inte hört Vladimir Putin säga något särskilt ”moget”, men följande kommentar angående Syrien önskar jag att han ville använda sig av även gentemot sitt eget folk:

”Vi fördömer naturligtvis allt våld, oavsett varifrån det kommer, men man kan inte uppföra sig som en elefant i en porslinsaffär. Folk måste få bestämma själva om sin framtid.”

Detta inlägg publicerades i Krigs o Rättsbusiness. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mer Syrien

  1. Roger Hansson skriver:

    Glöm inte Israel som agerar i bakgrunden för att skapa instabilitet bland sina arabiska fiender.
    Den ryska flottflottiljen utanför Syriens kust har nog även en något dämpande effekt på det Israeliska anfallsviljan mot Iran… Ryssarna bevakar nu Syriens luftrum och hindrar överflygningar av I. flyg. Går ju att flyga över Saudiarabien, men ger då upp överraskningsmomentet!

    Gilla

  2. Pingback: Nationaldemokraterna på Kortedala torg | corneliadahlberg

  3. Pingback: Amnesty | corneliadahlberg

  4. Pingback: Förfall | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.