Agenda första april 2012

Av Olle Ljungbeck

Agenda 1.

”Jag är stolt över att jag gjort den här klassresan”. Den som säger detta är den nuvarande socialdemokratiske kommunalpolitikern och före detta socialdemokratiske riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson. Efter att ha vanskött och vanvårdat de hem för ensamkommande flyktingbarn som han ägt och drivit har han mage att uttala ovanstående. Det framgår också att barnen på ”hemmen” inte tillnärmelsevis fått den vård och omsorg de har rätt till. Denne man kan varken ha moral eller intelligens för att driva sådana hem när han kan uttala sig på detta sätt. Sammantaget har han nu tjänat flera hundra miljoner på att vanvårda de svagaste i samhället! Om socialdemokraterna inte utesluter honom ur partiet är deras kritik mot riskkapitalbolagen inget värd. Inför nästa val och kandidatnominering bör de ta Tage Erlanders och Olof Palmes uttalanden på allvar, ”om att de var oroade över den allt mer sjunkande intellektuella kapaciteten hos regerings- och riksdagsledamöter”.

Agenda 2.

Vid samma tillfälle intervjuades Filippa Reinfeldt om privatisering och utförsäljning av ett av våra främsta och största sjukhus i Sverige. Dessförinnan hade en kvinnlig läkare uttalat sig om den kraftigt försämrade sjukvården pga av privatiseringen. Och som vanligt drabbar det enligt henne de svagaste och mest behövande i samhället.

Intervjun med henne var avklarad på en kort stund medan Filippa Reinfeldt fick hålla på med sin monolog utan nämnvärd inblandning från intervjuarens sida. Hon uttalade bara superlativer om hur bra privat sjukvård är. Som vanligt visar TV att man fortfarande är på amatörstadiet. Det riktiga hade ju varit att ställa de här två personerna mot varandra för att därmed ge en sannare bild av förhållandena.

Ett lysande exempel på hur usel Sveriges television är att spegla verkligheten och ge en realistisk bild av samhället. Inte minst avregleringens och privatiseringens katastrofala följder.

 

Min kommentar: Nuvarande regenter i båda blocken verkar vara precis lika giriga som många av de privata aktörerna, med exakt samma förmåga att lura skattebetalarna. Ge de behövande – brukarna – istället direkt möjlighet att styra skattemedlen dit de vill vända sig – till en privat eller statlig verksamhet, eller varför inte till en ideell verksamhet?! De senare har inte hunnit bli så korrumperade och blir glada över tillskott i kassan!

Och sänk summan – ett dygn på ett HVB-hem ska inte behöva kosta skattebetalarna 12 000:-/barn. Det finns många som kan bedriva mycket bättre omhändertagande/vård till mycket lägre kostnad – förutsatt att politiker inte tillåts styra = rasera verksamheterna. Låt istället människor med kompetens sköta den saken!

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Agenda första april 2012

  1. Pingback: HVB – hem | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.