Fårflock

”… man kan låna någon annans skuld och det är så de flesta tror att bankerna gör. Nisse går in på banken och stoppar in 10 000 kronor och banken blir skyldig Nisse 10 000 kr. Banken lånar sedan, såsom mellanhand, ut de 10 000 kronorna till Per. Per har då lånat bankens skuld till Nisse.

Men det är ju inte så det funkar – det är ju så här det funkar:

Per går in på banken och banken hittar på 10 000 kreditkronor från luften. Per får en skuld på 10 000 kronor samtidigt som banken kluddar dit 10 000 kronor på Pers konto som han kan handla med. Per har då “lånat” ingenting då banken inget lånat ut men kan handla för detta ingenting då bankens kludd på hans konto – de 10 000 påhittade kreditkronorna – anses vara giltigt betalmedel. På detta ingenting som Per “lånat” ska banken givetvis ha ränta. Nice deal för banken eller hur?”:

http://parasitstopp.wordpress.com Sidan är nu borttagen av okänd anledning.

Men hur kommer det sig att vi ändå vågar ha våra pengar på banken? Hur kommer det sig att vi fortsätter med det mesta vi vet är tokigt, ohållbart eller skadligt? Vi kan rada upp många exempel. Som en fårflock går vi rakt i fällan:

Vi fortsätter konsumera den giftiga maten som lockar på varenda hylla i livsmedelsbutiken. Som påverkar vår möjlighet att tänka med en fungerande hjärna. Konsumerar de sjukdomsframkallande medicinerna vi får utskrivna på vårdcentralen. Blir trötta av all strålning. Låter floden av medryckande bilder och ljud från medierna ta oss i besittning. Det spelar nästan ingen roll vilket innehåll informationslavinen består av – vi är så belastade att vi inte orkar ta den till oss, annat än på ytan – för att genast vifta bort den. Och nu gör vi som makthavarna vill – ser passivt på medan de i allt högre hastighet raserar vårt samhälle och vår möjlighet att överleva av allas vår jord.

Du – det brinner i knutarna – hög tid att fler vaknar och inte minst agerar!

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fårflock

  1. Lincoln skriver:

    Mekanismerna som du raddar upp är alla mycket relevanta och genomtänkta. Jag skulle kanske även tillägga ”inlärd hjälplöshet” som ett sätt att stävja folk med. Skrev om det här:

    http://parasitstopp.wordpress.com/2011/06/15/inlard-hjalploshet-%E2%80%9Dshit-happens%E2%80%9D-versus-%E2%80%9Dkonspirationsteorier%E2%80%9D/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.