Europas största stridsövningsplats

Läser en liten notis om en kvinna från Mjölby som tillsammans med 10 andra fredsaktivister åtalas för att ha målat landningsbanan rosa på det militära övningsområdet Neat i Norrland – i alliansfria Sverige. Där tränar Nato, utan hänsyn till samerna och utan hänsyn till hela svenska folket. Vi heter ”ALLIANSFRIA”.  Men bakom ryggen på befolkningen har regeringen omvandlat oss till en anfallande krigsmakt som har tagit parti för Nato till den grad att Nato tillåts träna och fälla sina bomber över nämnda område.

Det kallas av Rättssverige för ”olaga intrång och skadegörelse.” Vad? Ja inte det regeringen gör – utan det fredsaktivisterna gör. Borde inte regeringen ställas inför rätta för övergrepp mot urbefolkningen (se Urfolksdeklarationen nedan) och för att ha fört hela svenska folket bakom ljuset?

Den anklagade ”kvinnan anser att hon istället ska firas eftersom handlingen var ett försök att ingripa mot brottslig verksamhet – att Sverige hjälper krigförande länder att testa vapen.” Jag håller med henne – hon bör firas! Skicka ett stort fång rosa rosor till henne som tack för att hon står upp för svensk lag – lagen som gällde innan regeringen valde att bryta den! Det handlar om nödvärn!

När kommer dagen då de verkliga förbrytarna ställs inför rätta? Det lär råda stor ilska i åhörarbänken då!

Nedan publicerades i min av Norrköpings Tidningar censurerade politikerblogg den 2011-06-08:

Europas största stridsövningsplats befinner sig var då? Jo, i ”alliansfria” Sverige! Neutrala är vi inte längre, utan heter istället ”alliansfria”, på papperet. Samtidigt är en stor del av Norrland idag övningsfält för andra länders krigsmakter. Här testar de sina vapensystem i perfekta förhållanden: Det är mörkt och ”obefolkat”. Renskötande samebyar räknas tydligen inte. Att Sverige röstat fram och skrivit under FN:s Urfolksdeklaration 2007, som säger att militär verksamhet inte ska förekomma på urfolkens mark annat än vid betydande hot, har uppenbart ingen betydelse. Vem kan som sagt hålla reda på alla dessa lagar och regler? Att hålla reda på dem överlåter makthavarna åt ”den lille mannen”, vad gäller allt han/hon inte får göra.

Drönare, de förarlösa planen, testas och därtill är rymdbolaget Esrange utanför Kiruna, världens största nedladdningsstation för satelliter, naturligtvis perfekt. Chefen för US Air Force i Europa blev lycklig över tillgång till det stora området och den välvilliga befolkningen. Inga protester här, som i Tyskland, där man blivit bortkörd.

Den fredliga zon vi en gång var, mellan öst och väst, är nu borta och man får väl fråga sig hur våra grannar kommer reagera. Är svenska folket med?

Några händelser den senaste tiden:

12 barn dödades av Nato i Afghanistan och president Hamid Karzai säger nu att fler civila dödsoffer gör att Nato ses som en ”ockuperande makt”.

Samtidigt bombar Nato (med Sverige) Libyen och Sydafrikas president Jacob Zuma, som samtalar med Ghadaffi om att få ett slut på konflikten, säger att Natos räder undergräver de afrikanska medlingsförsöken.

Som om det inte räckte så läser jag just nu på SVT Text:

”Juholt öppnar för insats i fler länder.”

7-klövern tycks överens om att göra Sverige till en ny krigsmakt. Vi fäller bomber i främmande länder och borde känna till den naturliga reaktionen – HÄMND. Det är längesedan vi drabbats av krig i vårt land, kanske så länge sedan att vi inte minns hur krig startas…

Jag undrar vad Juholt fick av Carl Bildt för att svänga tvärt i frågan. Det måste ha varit riktigt smaskigt godis!

Mer kring temat här i bloggen:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/14/terrorist-eller-van/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2014/04/17/vem-paminner-om-karnvapen/

Detta inlägg publicerades i Krigs o Rättsbusiness. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Europas största stridsövningsplats

 1. vidholdz skriver:

  Jaa Cornelia där satte du huvudet på spiken:Här testar de sina vapensystem i perfekta förhållanden: Det är mörkt och “obefolkat”. Renskötande samebyar räknas tydligen inte. Att Sverige röstat fram och skrivit under FN:s Urfolksdeklaration 2007, som säger att militär verksamhet inte ska förekomma på urfolkens mark annat än vid betydande hot, har uppenbart ingen betydelse. Jaa det är mycket som vi inte får nys om – eller förväntas få veta vill säga i Svedala!!!!

  Gilla

 2. Pingback: Nationaldemokraterna på Kortedala torg | corneliadahlberg

 3. Pingback: Ukraina – andra sidan? | corneliadahlberg

 4. Pingback: Vem påminner om kärnvapen? | corneliadahlberg

 5. Pingback: Livräddande insatser? | Jan Millds blogg

 6. Pingback: Idag tränar NATO i Sverige‏ | corneliadahlberg

 7. Pingback: Bli officiell krigförare | corneliadahlberg

 8. Pingback: ”Det brinner i knutarna” | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.