Nazisterna i Sverige

Innan jag använde mig av min demokratiska rätt och den lagstadgade åsiktsfriheten var det inga problem att få en familjehemsplacering i mitt hem. Förhållandena har numer ändrats, totalt. Eftersom jag inte vill lägga energi på en placeringsprocess som plötsligt avbryts p.g.a. mitt politiska val, brukar jag, när familjehemsplacerarna ringer och frågar om jag kan ta emot någon, svara:

– ”Ja, men förändringen sedan sist är att jag numer är aktiv sverigedemokrat.”

Innan sällskapet kommer hem till mig för att diskutera och inleda processen vill jag nämligen att de haft tid på sig att smälta den oerhörda chocken. Jag är trött på att befatta mig med åsikts-diktatorer, som ni ju känner till.

Igår ringde en trevlig kvinna från ett familjehemsföretag jag tidigare varit anställd av. Hon verkade förvånad att ett val av riksdagsparti kunde ställa till sådana problem och svarade att hon skulle framföra förhållandet till den placerande socialtjänsten i Norrköping.  Hon verkade vara en ovanlig svensk – en demokrat som respekterar åsiktsfriheten! Hon lovade att höra av sig igen när hon kontaktat den placerande socialtjänsten i Norrköping. Och hon höll sitt löfte! Hon sade att socialtjänsten i Norrköping först skulle diskutera saken och så snart de hade diskuterat klart skulle hon återkomma och fylla i alla nödvändiga papper. Men om de behövde diskutera så länge så att klockan hann bli 17, när hon slutade sitt arbete, ja då skulle hon gå hem.

Tror du att de diskuterar än? Naturligtvis inte, det var fredag eftermiddag. Det kanske blev en del snack vid köksbordet, eller på krogen? Det handlade om en akut placering och den gick uppenbart till ”rätt” parti.

Så här svarade jag på en mailförfrågan om placering nyligen:

”Det stora problemet i det demokratiska landet Sverige med lagstadgad åsiktsfrihet tycks vara att jag är aktiv inom det folkvalda riksdagspartiet Sverigedemokraterna. Om detta utgör hinder för en placering behöver ni inte höra av er mer. Om jag får välja politisk tillhörighet själv, ja då är jag intresserad av en placering!”

Tidigare om svenska nazister:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2011/03/28/intervju-med-nojesprofilen-robert-mourad/

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nazisterna i Sverige

 1. Pingback: Verklighetsbeskrivning | corneliadahlberg

 2. Therese Borg skriver:

  Det är helt sanlöst…

  Gilla

 3. lassekolja skriver:

  Vad gör kommunerna när SD har egen majoritet? Då blir det inte lätt att hitta familjehemsplatser. Å andra sidan behövs då inte lika många, eftersom tillflödet av ”ensamkommande flyktingbarn” förmodligen har upphört!?

  Gilla

 4. Pingback: Upprepning åsiktsfrihet | corneliadahlberg

 5. Pingback: GRÄSROTSREVOLUTION | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.