EU tillåter obedövad slakt

EU tillåter obedövad slakt. Är det inte makabert att vi i vår s.k. civiliserade värld, i vilken det på löpande band knåpas ihop en ofantlig mängd lagar och regler angående allt vi inte får eller måste göra med våra djur, inte kan sätta stopp för detta vidriga djurplågeri! Kossorna ska vara i det närmaste sterila för att få mjölkas och snart ska vartenda djur vara märkt och registrerat så att kontrollanterna har något att göra och kan ta ut sin lön, se ”Djurinspektör i farten” nedan.

Än så länge har Sverige undantag från EU-kravet att tillåta den bestialiska slakten, men hur länge? En del religiösa grupper anser att deras religionsfrihet inskränks av lagen som kräver att djuret bedövas innan slakt, en smärtfri slakt. Övriga EU struntar uppenbart i djurens lidande och går dessa djurplågare tillmötes.

Svenska kommuner får inte välja vilket kött som inhandlas till våra 3 miljoner offentliga måltider i Sverige/dag eftersom det strider mot lagen om offentlig upphandling. Det är förbjudet för kommunerna att gynna lokalt producerat och geografiskt märkt. Då får man problem med den EG-rättsliga principen om ickediskriminering vid offentlig upphandling. Med andra ord så gynnar EU multinationella rovdriftsföretag, miljöförstörare och kemikaliespridare som t.ex. företaget Monsanto, på bekostnad av närproducerat, hållbart och ekologiskt. Storföretagaren har sina jurister som vet hur man tar sig fram och igenom kryphålen i regelverket. Småföretagaren har inte råd med det och kämpar därför ofta på fattigdomsgränsen, eller går under. Våra regeringar, oavsett färg, har tydligen inga avsikter att ändra på förhållandet.

Som tur är har vansinnet uppmärksammats och lokalpolitiker försöker påverka. Hur gör man för att lösa problemet? Jo, då gäller det att kringgå lagen så att dagiset ska kunna handla av ekologiska grönsakshandlaren till granne istället för att tvingas köpa den besprutade och nästintill näringsbefriade maten transporterad genom hela Europa, med långtradare.

Så tycks det fungera på de flesta områden idag. Vill du överleva så gäller det att kringgå lagen. Se t.ex. hur de stora skogsbolagen tar sig fram genom att våra myndigheter hjälper dem att kringgå lagen, medan de små, med miljöambitioner, går under. Så tillvida inte våra politiker lyckas kringgå lagen förstås…

Tidigare publicerat i den av Norrköpings Tidningar cencurerade politikerbloggen:

 

Djurinspektör i farten

11-06-29

Ett sambopar i Karlstads kommun hade under några år byggt upp en dikobesättning. Dikobesättning innebär vad jag förstår helt enkelt att korna får lov att dia sina kalvar. Något jag önskar alla kor och fram för allt kalvarna! Produktionsmålet är en levande kalv per ko och år. Nu hände det sig att en ko i samboparets besättning dog vid kalvningen, varpå djurskyddsinspektören kom farande och ingripandet ledde till polisanmälan, åtal, dom och böter.

Kvinnan orkade inte mer, gav upp och flyttade från gården, men sambon fortsatte arbetet med djuren. Djurskyddsmyndigheten fortsatte kontrollerna. Vill man hitta fel och heter byråkrat, så kan man alltid hitta fel, en lång rad dessutom, då regelverket sällan har något med sunt förnuft att göra. Djurskyddsmyndighetens kontroller ledde så småningom till djurförbud. Mannen hade helt enkelt oturen att drabbas av djurskyddsbyråkrater. Han sålde nu sina djur till en granne, som inte hade några anmärkningar på sin djurhållning och som ansåg att djurförbudet var felaktigt. En bonde som visste vad det handlade om.

Nu fortsätter djurskyddsmyndigheten sin häxprocess mot den nya bonden. Plötsligt hittade inspektören även här en lång rad brister, hos den tidigare felfria bonden, och delade ut något som på byråkratspråket heter FÖRELÄGGANDEN. Eftersom politikerna (inrikes och EU) ännu inte lyckats göra om alla våra bönder till byråkrater, så kände vår bonde inte till att han måste ÖVERKLAGA dessa FÖRELÄGGANDEN, annars använder myndigheterna det emot bonden. Att bli upplyst om sådant är inte aktuellt i vår land. Det är istället fritt fram för myndigheterna att genomföra sina övergrepp mot en ovetande befolkning.

”Skyll dig själv” om du inte hinner hålla reda på alla nya lagar. Eller har råd att anlita en av myndigheten accepterad jurist, ständigt. Men skatt till djurskyddsinspektören måste du betala, oavsett hur inkompetent denna är. Efter tre FÖRELÄGGANDEN har myndigheten rätt att omhänderta djuren. Efter i detta fall fyra FÖRELÄGGANDEN insåg bonden att risken fanns att hans djur skulle tas ifrån honom, eftersom han inte svarat på FÖRELÄGGANDENA, varpå han sålde sina djur till en grävmaskinist med marker i närheten och god erfarenhet av djurhållning. Grävmaskinisten längtade tillbaka till livet på landet. Sådant det en gång var. Inte byråkrathelvetet som styr över allt och alla idag. Det hade han tydligen inte lärt känna, ännu.

Grävmaskinisten kontrollerades av veterinär och djurskydd och allt var frid och fröjd, inga anmärkningar. Han lär dock ha svarat som en ur folket på byråkratfrågorna, han kände sig förlöjligad, och eftersom byråkraterna har makten och ogillar bristande respekt, så omhändertogs hans djur mitt under betessläppningen. Den påstådda grunden var den tidigare ägarens FÖRELÄGGANDEN.

Nu tog LRF:s Farmartjänst, som inte gillade grävmaskinisten sedan tidigare, hand om djuren. De flyttades till deras gårdar. Och kaos utbröt: Nyfödda kalvar sprang bort, blev korpmat, och ca 30 ungtjurar sprang till skogs. Här börjar djurplågeri i verkligheten, men under täckmantel av statliga myndigheter är vad som helst tillåtet. Statligt tillsatta omhändertagarna har rätt till ekonomisk ersättning och som bekant vet sådant folk att ta betalt.

För att fånga in de bortsprungna ungtjurarna, som de själva skrämt iväg, debiterades 100.000:-. Om någon tror att det räckte, så har ni fel. Genom polisen, som tydligen tyckte summan var rimlig, debiterades ännu mer och sammanlagt hamnade summan på 2 152 019 kronor!

Djurägaren blev betalningsansvarig, samme man som inte misskött några djur, inte fått några förelägganden och inte hade djurförbud. Han förlorade en miljon till staten som slaktavräkningar och djurförsäljning gav. Stämmer han staten kan han inte vinna. Rättssäkerheten finns bara på papper, i verkligheten har vår statliga inkvisition tagit över och styr precis så nyckfullt som de har lust till.

En djurskyddsinspektör har genomgått en 10-veckors kurs för att kunna genomföra ovanstående ingripanden. En bonde har många gånger levt med sina djur hela livet. I byråkratsvärje har sådant ingen betydelse. Regelverket, hur orimligt och sjukt det än slår, står över allt.

Är det inte dags för revolt? Varför inte börja med att stoppa upp djurskyddsinspektörens regelverk där bak, där det hör hemma, vid nästa besök? Var har vikingablodet tagit vägen? Har varenda droppe runnit ur? Kvar är likbleka, tomma byråkratoffer som litar mer på piller från apoteket än sitt sunda förnuft.

Vad som döljer sig bakom denna historia kan man bara försöka föreställa sig. Bönderna som miste sina djur, djuren de säkert älskade långt mer än byråkraterna som tog djuren ifrån dem har plats för i sina förkrympta organ. Människorna som fick sitt liv förändrat av inspektören. Hur ser deras liv ut idag? Vad lever de av? Inspektören lever i total ekonomisk trygghet på skattemedel och drar sig inte för att utsätta skattebetalarna för ytterligare vansinnessummor genom sin framfart. Han behöver inte prestera annat än djävulskap för att få en fet pension när den tiden är inne. Till skillnad mot bönderna som måste slita för att få ihop sin lön och lever i ständig osäkerhet. Pension kanske inte är att tänka på, det är bara att fortsätta arbeta. Så länge inte inspektören kommer och sätter stopp, förstås. Då finns ingenting kvar.

Fy f-n vilket system vi tillåter breda ut sig, har ni inte fått nog?

För övrigt så går det alldeles utmärkt att översätta denna historia till vilken statlig myndighet som helst, bara att byta namn, så finns långa rader av övergrepp på befolkningen att förtälja.

 

Förbjud obedövad kastrering

11-06-15

Våra smågrisar kastreras utan bedövning! Skrämmande att det inte är självklart att bedöva dem vid ingreppet. Varför det nu ska vara självklart att de alls kastreras? Vi tror att vi har rätt att äga liv. Vem har givit oss den rätten? Vår regering tror fortfarande att allt är skapat för att suga ut maximal ekonomisk vinst ur varje droppe liv.

Men tillbaka till det vidriga djurplågeriet som Sverige gör sig skyldigt till. SD och oppositionen röstade den 27 april igenom ett lagförslag mot obedövad kastrering av grisar. Äntligen djurvänlig politik!

SD:s vågmästarroll räddade djuren från ytterligare vidrigt plågeri – det blev förbud mot djursex! Föregående mandatperiod röstade alliansen ned förslaget. Undrar hur människor tänker?

 

Djurskyddet

11-07-14

Besökte seminariet ”Djurskyddet Sverige” i Almedalen där vi bl.a. fick lära om hur halalslakt går till, hur länge djuret är vid medvetande efter det dödande snittet och vilka som accepterar eller inte accepterar att djuret bedövas innan slakt. Det talades om svårigheten för konsumenten att få veta om köttet man köper kommer från ett plågat djur eller om slakten skett enligt svensk lag, med hänsyn tagen till att djuret inte ska utsättas för onödigt lidande. Köttet är nämligen inte märkt.

Än så länge, hur länge vet ingen, har Sverige undantag från EU-regeln som tillåter att djur slaktas och förblöder obedövade och vid medvetande – av religiösa skäl. Men lagen om offentlig upphandling gör det mycket svårt för kommuner att kunna välja att inhandla kött från djur som bedövats innan slakt. Vi har 3 miljoner offentliga måltider i Sverige idag och måste räkna med att en del av köttet kommer från djur som plågats, trots vår lagstiftning.

Socialdemokratisk riksdagspolitiker är inbjuden till seminariet för att tala om sin syn på saken och plötsligt säger hon:

– ”Vilken tur att dom där främlingsfientliga inte är här.”

Hoppsan, hon menar sverigedemokraterna och förväntar sig antagligen en samling tatuerade killar med rakade huvuden i rummet. Hon blir något osäker när min kollega, kvinna i min ålder, gör klart för henne att vi är sverigedemokrater. Jag berättar att sverigedemokraterna fick igenom ett förbud mot obedövad kastrering av våra smågrisar. Något 7-klövern tillåtit under obegripligt lång tid. Hur kan man tillåta något så vidrigt? Men svenska ”Djurskyddet” röstar antagligen på samma röd-blå regering, den som blundar för allt som motverkar ”klirr i kassan”, den egna så klart. Vad förväntar de sig då?

Hade den socialdemokratiska riksdagspolitikern uttryckt sig korrekt hade hon istället sagt:

– ”Vilken tur att partiet som står upp för Djurskyddet inte är här.”

 

Bondgård à la EU

11-07-13

Beskrivningen av vår tids djurhållning leder minnet till guidade turen förra veckan, på vackra Gotland:

Vi passerar den ena lilla gården efter den andra utmed kusten. Men var är djuren? Det ser ofta ganska skräpigt ut. Idyllen får jag lägga till ur minnet från barndomens sommarlov på Gotland. Korna har numer flyttat till en ful och jättelik industribyggnad, kunde vara vilken produktion som helst. ”Vår tids bondgård” informerar guiden. Där inne är det nästan lika sterilt som ute, enligt alla desinfektionsregler. Korna äter exakta portioner enligt datorprogrammet och ser aldrig solens ljus, de går nämligen ut på nätterna. EU och vår 7-klöver-regering vill ha det så.

De små gårdarna har förvandlats till vad som är gångbart idag. Försöka överleva och locka kunderna med olika jippon. Köra go-kart, ”event”, försäljning, ”Billiga leksaker”, producera vin och sprit o.s.v. Småskaligt jordbruk har vår blå-röda regering tillsammans med EU under årens lopp givit dödsstöten med hjälp av förkrossande lagar. Tjänar du mer än 1.500:-/mån för ditt lilla jordbruk får du betala skatt. Med andra ord – LÄGG NER och sälj dina djur till industrin.

 

Hur mår fisken?

11-07-09

Man har trott att bara stora oljeolyckor skadar den marina miljön, men i en ny forskningsartikel visar svenska och norska miljöforskare att den kontinuerliga oljeutvinningen till havs orsakar lika sjuka fiskar som föroreningskällor utmed kusten. Resultatet är överraskande då fiskarna i öppna havet kring oljeutvinningen troligen rör sig över större områden än de mer stationära fiskarna utmed kusterna. Utsläppen kommer från oljeborrningen, användandet av havsvatten för att pumpa upp oljan och från oljespill. Oljeutvinningen påverkar bl.a. fiskarnas arvsmassa.

Sjuka och stressade fiskar får naturligtvis konsekvenser även för fiskätande människor. Fiskarna i området med mest intensiv oljeutvinning hade klart lägre halter av Omega 3 och Vitamin E i köttet.

Varför inte sätta igång den förnyelsebara energiproduktionen på allvar även i Sverige?

 

Höjd skatt på gift och plågade djur

11-05-28

Slopa ALL SKATT på ekologiskt odlad mat för att rädda vår planet, och höj skatten på giftbehandlad mat så att skatten betalar återuppbyggandet av förödelsen gifterna förorsakar. Annars lämnar vi ju över ett förödande arv till våra barn. Beskatta kött från plågade djur så högt att det garanterat blir olönsamt att fortsätta plågeriet. Höns som inte kan röra sig fritt och använda sina vingar hör hit!

Lägg ned kontrollerande myndigheter eftersom de tycks ägna sig åt ovan beskrivna djävulskap istället för att värna vår miljö. Skatt på gift och djurplågeri blir en enkel och naturlig väg att få stopp på förödelsen och plågeriet. Dessutom gynnar den skattebetalarna. Det kommer ju in pengar, medan myndigheterna bara kostar – och förökar sig som en cancertumör.

Annonser
Det här inlägget postades i Vård och miljö. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till EU tillåter obedövad slakt

 1. Ping: Fiskepolitiken – ett riktigt bottennapp | corneliadahlberg

 2. Ping: EU föredrar Monsanto | corneliadahlberg

 3. Ping: 1,1 miljoner friska hönor förstörs varje år i Sverige | corneliadahlberg

 4. Ping: Rapport KF 13-06-17 +++ | corneliadahlberg

 5. Ping: EU blockerar Frankrikes förbud av Monsantos GMO-majs | corneliadahlberg

 6. Ping: Är du medfinansiär till jihadisternas miljonindustri? | corneliadahlberg

 7. Människor i alla tider har älskat och respekterat sina djur. Halalslakt utvecklades sannolikt för avlivning av djur så snabbt och smärtfritt som möjligt. Då fanns det inga moderna slaktmetoder att tillgå. Om Halalslakt görs på rätt sätt lokalt och ekologiskt av en person som bryr sig om djurets minimala lidande kan det vara betydligt humanare än långa transporter och stress i en modern hantering. Så just ”halal” d.v.s. ”rätt” är inte automatiskt fel för att det beskrivs med ett arabiskt ord. Att göra det på fel sätt, ex. om djuren är rädda och stressade så är det ”haram” d.v.s. ”fel”.

  Allt med en kultur är inte nödvändigtvis fel. Ex. måste du nog tuktas ibland Cornelia. ;oD

  Gilla

 8. corneliadahlberg skriver:

  Om jag trodde den lagen efterlevs skulle jag inte tjafsa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s