Några inlägg om EU

På väg genom Vrinneviskogen ser jag en skylt uppsatt vid den anlagda våtmarken:

Detta är ett EU-projekt.

Hur går det till när vår kommun anlägger en våtmark numer? Så här står det på skylten vid våtmarken:

Här har vi anlagt en våtmark för att förbättra miljön och landskapet. 

Därunder en bild på EU:s 12 stjärnor och:

Europeiska jordbruksfonden för landskapsutveckling: 

Europa investerar i landskapsområden.

Vad bra, kanske en och annan tänker, då slapp vi betala, det gjorde EU. Undrar hur många som tänker så? Hoppas de flesta begriper att rundgången kostar skattebetalaren mycket, mycket mer i byråkrati än om vi helt enkelt anlade våra våtmarker själva. För det klarar vi väl utan inblandning av EU?

Vem tjänar då på denna byråkratiska rundgång? Du som skattebetalare? Nej, du är förlorare, däremot är alla välavlönade Bryssel-byråkrater + politiker vinnare. Storföretagen i symbios med de sistnämda är vinnare.

Honung är animalisk och mer om EU – ur censurbloggen:

11-09-16

EU-kommissionen har hittills ansett honung vara en animalisk produkt, liksom kött eller mjölk. Vad som är en självklarhet för ”vanligt folk” måste bland våra makthavare stötas och blötas år ut och år in i mötessalar, och i detta fall även i domstol. Hade ”vanligt folk” varit medvetna om vad de tvingas betala för ingenting, hade nog fler tänkt till lite vid valurnorna. Läs här:

http://www.miljomagasinet.se/artiklar/110907-eu-dom-starker-genteknikkritikerna.html

Britterna börjar genomskåda EU och vill ha folkomröstning. The Peoples Pledge heter kampanjen bestående av fackföreningsledare, finansmän och parlamentariker från flera olika partier. ”… antingen accepterar vi att vi primärt och i ökande grad styrs från Bryssel, eller så bestämmer vi att upphäva medlemskapet och förhandla om ett nytt förhållande till EU baserat på handel och, när det är förnuftigt, frivilligt samarbete”. 61 % av britterna vill ha folkomröstning om EU.

Vad reagerar britterna emot? Bl.a. att EU idag beslutar om majoriteten av de lagar britterna måste följa, att britterna måste betala allt mer till EU och att EU vill ge sig själv mer makt som en ”ekonomisk regering”. Fler britter vill idag lämna EU än stanna kvar.

Förhoppningsvis vaknar även Sverige snart, vi är nämligen inget undantag!

Källa: Miljö Magasinet

Några tankar kring EU

11-08-03

EU har hittills aldrig tagit ett steg tillbaka på den inslagna vägen mot ett federalt system som gör självständiga stater till underlydande delstater i ett Europas förenta staterna. EU vill bli en militär stormakt och på vägen dit är medlemmarna beroende av Natos resurser. Sverige har blivit Natos ”hangaround”. I EU är vi fullvärdiga medlemmar. Är folket medvetet om att vi lämnar neutralitets-politiken och blir del av en stor krigsmakt?

I Sveriges grundlag heter det att ”all offentlig makt utgår från folket”. Ca 80% av våra lagar lär stiftas i Bryssel. Just nu diskuterar EU-kommissionen att ta över lönebildningen och pensionsfrågorna från arbetsmarknadens parter. Det ska styras centralt för hela EU. Och man vill styra den offentliga sektorns storlek = kunna avrusta välfärden. Snart finns nog ingenting kvar att bestämma för vår riksdag och regering. Kanske är det som att sitta i kommunfullmäktige: Man gör stor sak av att vispa lite på ytan, men i grunden förändras ingenting. Makten sitter inte där.

Fråga:

Vad är det för skillnad på en diktator och vår egentliga regering EU-kommissionen?

Svar:

Diktatorn kontrollerar och missbrukar sin makt i ETT land, medan EU-kommissionen kontrollerar och missbrukar sin makt i många länder.

När vi ser lyxen de arabiska diktatorerna vältrar sig i – eller gjorde, för några få, nu lär en del tillgångar vara frysta, –  så säger nog en och annan:

”Titta där så korrumperat och vidrigt. Varför ger de inte till sina fattiga?”

Men hur ser det ut hos oss själva? Våra EU – politiker tycks ha diktatorerna som förebilder med tanke på sin egen lönebildning. Samtidigt som de fattiga blir allt fattigare. Hos oss själva.

Är det inte dags att frysa politikernas löner? Eller sänka dem? Eller varför inte göra revolt?

Hur kommer det sig att alla partier utom SD vill ge EU – kommissionen i det närmaste total makt? SD vill som enda parti genomföra ett utträde. EU har gått för långt, alldeles för långt i sin påverkan och kontroll över den enskildes liv!

Homeopatidebatten

11-08-22

I USA tänker myndigheterna ungefär som här:

FDA (Food and Drug Administration) kräver nu att tillverkare av kosttillskott ska ansöka om godkännande av de ämnen man använder och använt – 14 år tillbaka i tiden! Detta gäller dock BARA naturligt förekommande ämnen (tex vitaminer), INTE syntetiska ämnen! Läkemedelsindustrin, som i USA med sina syntetiska mediciner dödar ca 200.000 personer varje år, ligger bakom och politikerna dansar med – precis som här. Det gäller pengar-makt-kontroll.

Läser om EU och homeopati-debatten i SvD 17 augusti och förundras över logiken. Man lyfter fram 2 citat av Ja eller Nej till homeopati:

JA till medborgarnas möjlighet att välja vilka mediciner man vill köpa och inta:

”Det borde vara varje medborgares rätt att själv få välja hur man ska behandlas.” säger Per Engström.

NEJ till medborgarnas möjlighet att välja vilka mediciner man vill köpa och inta:

”Läkare ska inte vara nån slags simpla återförsäljare av varor som patienter vill ha.” Andy Lewis

Jag ryser när jag läser sista argumentet! Han, Andy Lewis, tycker tydligen att det är bättre som det är nu, att läkarna är simpla återförsäljare av bl.a. statligt knark =ångestdämpande piller och andra syntetiska medel med ofta en lång rad biverkningar, som alla finns att köpa på Apoteket.

Om medborgaren, istället för att köpa syntetisk medicin, med påföljd att du riskerar en rad biverkningar, som leder till behov av ytterligare syntetiska mediciner, föredrar att inta ett naturläkemedel, utan biverkning och utan förändrat medvetandetillstånd, varför upplevs detta så hotfullt? Om inte för att man har intresse av att bryta ner befolkningen och därigenom få kontroll-makt-pengar.

Jag kan inte begripa varför inte svenska folket vill det första argumentet: ”Det borde vara varje medborgares rätt att själv få välja hur man ska behandlas.” Egentligen tror jag att största delen av svenska folket vill ha det så, men att de flesta är omedvetna om hur sjuka beslut våra makthavare tar och vilka förödande konsekvenser det leder till. Eftersom våra makthavare är kapitalets tjänare, oavsett färg, istället för att vilja folkets väl.

EU förbjuder 100-tals örtmediciner

11-05-28

EU har trots omfattande protester förbjudit 100-tals örtmediciner. Det motiveras med att man vill ”skydda konsumenterna mot skadliga effekter om örtpreparaten ändrar verkan av andra mediciner (= kemikalierna EU vill sprida) som intas samtidigt.”

Problemet är sällsynt, men vill man få monopol är alla medel tillåtna…

Ett annat svepskäl är att örtmedicinerna skulle vara osäkra då de inte genomgått kliniska tester. Beroendeframkallande knark-preparaten i våra apotek har genomgått alla tänkbara kliniska tester. Anledningen till att dessa örtmediciner inte genomgått de kliniska testerna är dels att läkemedelsindustrin inte vill bekosta dem p.g.a. att de inte kan få patent på örterna. Och dels har små tillverkare av örtmediciner helt enkelt inte råd med testerna. Det vet naturligtvis EU och just därför driver man igenom sådana lagar, för att slå ut de små och fritänkande tillverkarna och  få kontroll över människorna. Att sprida gifter genom mat och medicin är nämligen ett ytterst effektfullt medel för att först knäcka människan och sedan få kontroll över henne. En sjuk människa är som bekant mycket mer medgörlig än en frisk.

Samtliga partier (inkl. vänstern och de s.k. gröna) utom SD såg för några månader sedan till att svenska folket fick det ännu svårare att någon gång kunna lämna EU, ifall man skulle få nog. Jag förstår inte varför dessa partier tilltalas så av nämnda maktövergrepp – som ju sedan länge är allmänt kända? Varför har de annars tvingat svenska folket till en ännu starkare bindning till EU? De kanske kan försöka förklara för mig. Förresten, försöket är bortkastat. Jag gillar helt enkelt inte diktatorer.

Jag vet, kära läsare, det gillar inte dessa partier heller, men det gäller tydligen bara diktatorerna i länder långt härifrån.

EU-diktatur

11-04-20

Funderade vidare kring EU:s mål att förbjuda naturläkemedel till förmån för läkemedelsbolagens hälsofarliga ”läkemedel”. En skrämmande diktatur tycks få grepp om oss. Läkemedelsbolagen går det som bekant mycket bra för. Det är inte så konstigt. Den långa raden biverkningar i deras preparat leder till behov av nya mediciner, som leder till nya krämpor, som kräver nya mediciner…

Allt fler människor har blivit medvetna om detta bedrägeri och söker sig till alternativ, bl.a. naturläkemedel. Det gäller alltså för våra makthavare att så snabbt som möjligt sätta stopp för den möjligheten om man vill se sina läkemedelsaktier stiga. Man har redan lyckats tvinga igenom enorma registreringsavgifter som gör det omöjligt för dem som vill människors väl att betala avgifterna och få ut sina  naturläkemedel på marknaden. Övergreppen pågår redan smygvägen, men nu vill man alltså knäcka möjligheten till alternativ i stort. Varje diktators dröm!

En möjlighet att inte låta sig knäckas av dessa diktator-fasoner är kanske att satsa stort på att kringgå reglerna. Varför inte så långt det är möjligt bojkotta alla som säljer de stora läkemedelsföretagens gifter. Själv har jag köpt min hälsa över nätet flera år. Trodde att jag skulle bli lurad i början, men faktum är att jag under åren aldrig blivit lurad den vägen. Däremot har jag ofta betalat för mycket när jag handlar i butiker: Man ”glömmer” att ändra till extrapriserna i kassan m.m. De producenter som håller på att knäckas av registrerings-avgifterna kanske bör starta nät-försäljning av sina naturläkemedel med bas i ett fritt land istället. Det finns nät-organisationer som vill människors frihet och väl. Kanske man den vägen kan sprida tipsen till alla som vill höra?

Annonser
Det här inlägget postades i Vård och miljö. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Några inlägg om EU

  1. Ping: Fiskepolitiken – ett riktigt bottennapp | corneliadahlberg

  2. Ping: “Den beroende individen” | corneliadahlberg

  3. Ping: Mer zombie-taktik | corneliadahlberg

  4. Ping: Hur orka förfallet? | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.