Fiskepolitiken – ett riktigt bottennapp

Ur Greenpeace tidning våren 2012:

Först länsar stor-industrin Europas fiskevatten på fisk, med miljökatastrof och självklart olönsam fiskenäring som följd, medan våra välavlönade EU-byråkrater och politiker tittar på – och hjälper till. Sedan fortsätter rovdriften i vattnen längre bort, utanför Afrikas kuster, så att lokala små-fiskarna tvingas allt längre ut till havs för att alls få napp – och trots det får mycket mindre napp.

”De stora industritrålarna fångar mer fisk på en timme än vad en lokal fiskare kan fånga på en månad. Överfisket har radikalt förändrat villkoren för fiskarna och livet i fiskebyarna.” Senegalesisk fiskar säger:

– ”Förr kunde jag få den fångst jag behövde på några timmar. Nu måste jag åka mycket längre ut och fiska i flera dagar. Inte ens då kan jag vara säker på att få lika mycket.”

Greenpeace har under flera år dokumenterat utfiskningen i afrikanska vatten – där supertrålare stora som en fotbollsplan, under främmande flagg, dammsuger havet på fisk och liv. Greenpeace på plats räknade under fem veckor till 93 utländska fartyg i västafrikanska vatten – varav 61 var från EU! Enligt avtalen – ni vet, det där som politiker och EU-byråkrter knåpar ihop och då och då pladdrar om i TV-rutan för att ”göra rätt” för sina astronomiska löner – så får EU endast fiska på eventuellt överskott. Som vanligt gör samma folk sedan precis tvärtom i verkligheten: Genom bl.a. dina skattepengar till EU sker den allt snabbare utfiskningen.

EU-kommissionen har inte bara knåpat ihop ovan beskrivet vackra avtal, utan har knåpat ihop en lång rad reformer för att det ska se ut som om de vill stoppa rovdriften – varför skulle du annars vilja betala? EU-kommissionen arbetar precis som våra politiker här hemma, hittar på en lavin av lagar och regler som bara småfiskare och småföretagare och lärarna ute i skolorna och alla andra som befinner sig på verklighetens golv måste följa. Storföretagen tillsammans med politikerna och deras tjänstemän hyr in sina jurister som hjälper dem att kringgå = strunta i sina egna lagar. På så vis får de sakta men säkert total finansiell kontroll över Europa – och snart hela världen, om ingen sätter stopp. Ghadaffi försökte sätta stopp i Libyen och vi vet hur det gick för honom. Sverige var starkt bidragande till hans avrättning.

Som om det inte räckte har EU hittat på att det är förbjudet att ta upp fisk som är för liten eller av fel sort, vilket man kan förstå om man sitter bakom ett skrivbord, men befinner man sig i verkligheten så vet man att alla små-fiskar och fiskar av fel sort som enligt skrivbordsregelverket måste kastas över bord – inte överlever. De dör istället för att ge näring åt människor eller reproduceras. Ofta kastas mer än hälften av fisken tillbaka ut i havet – död eller döende… Vem är skyldig? Makthavarna eller de blåögda som röstar fram desamma?

Tvättäkta sjuklöverhyckleri – de sju partierna som står bakom EU: Moderaterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet, Socialdemokraterna, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Vissa av dem låter dessutom sina väljare tro att de vill lämna EU, men i praktiken tycks alla vara lika stora …slickare av diktaturen EU.

Svaret Greenpeace ger till oroliga fiskare som inte vill bli arbetslösa är:

– ”Utan fisk – inga fiskare.”

Här hemma ondgör sig sedan sjuklöverfolket över oliktänkandes grymma människosyn. Mitt svar till sjuklöverfolket är:

Sluta förstöra möjligheten för ”småfolket” att överleva genom sitt arbete i samklang med naturen! Avsluta ert hyckleri! Först förstör ni chansen för små-fiskarna (i dubbel bemärkelse) i Afrika att överleva, sedan ”bjuder” ni bemedlade afrikaner på livslångt gratisliv i Sverige, medan de fattiga, de som lämnas kvar åt sitt av sjuklövereufolket ruinerade öde, inte har en chans. Tvi! Och som ju alla vet så innebär ”bjuder” att du, kära skattebetalare, står för kostnaderna. Dessutom försörjer du rovdrifts-politikerna.

http://www.europaportalen.se/2012/04/tvinga-eu-lander-minska-fisket

Mer om EU:s utrikespolitik ur min av Norrköpings Tidningar censurerade blogg:

EU:s insats i Afrika

11-07-17

”Ökad industriell produktion av palmolja i södra Afrika har slagit hårt mot tusentals försörjningsmöjligheter och den ekologiska mångfalden. Trots det stödjer de rika länderna och vissa biståndsorganisationer fortfarande produktionen.” Producenterna befinner sig främst i Europa. Avskogning, jorderosion och uttorkade våtmarker är resultatet av rovdriften. En annan följd är att lokalbefolkningens markrättigheter har kränkts och den lokala ekonomin försvagats.

Istället för att förbjuda våra örtmediciner kunde EU förslagsvis förbjuda skövling och rovdrift i Afrika. Men det får man väl bara drömma om. Istället är EU medfinansiär till nämnda rovdrift genom Europeiska utvecklingsfonden…

Källa Miljömagasinet

Igår och tidigare om EU här och här.

Annonser
Det här inlägget postades i Vård och miljö. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fiskepolitiken – ett riktigt bottennapp

  1. Ping: Aktuellt | corneliadahlberg

  2. Ping: Almedalen 2012 | corneliadahlberg

  3. Ping: Svenska Kyrkan kampanjar för fler ”flyktingar” | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s