Domen efter misshandeln på Kortedala torg

”Torget är en välkänd plats för 61-årige sjukpensionären Carl-Erik Cedvander, som med sin trogne vän, hunden Barney, bor i närheten. Han beskrivs som lugn och ödmjuk och hans stora intresse genom livet har varit blommor och han lärde sig tidigt även de latinska namnen. Förutom Barney hade han datorn som ett dagligt sällskap. Han hade just kommit tillbaka efter två hjärtinfarkter och en bypassoperation.”

Den numer ”dömde” 15-årige pojken under förhör: ”På frågan om han vet hur mannen mår nu, svarar pojken att han kanske har ont i sin näsa eller huvudvärk. Det fanns inga synliga skador, påstår han.

Men på Sahlgrenskas neurologakut har de en annan uppfattning. Carl-Erik Cedvander har mycket allvarliga hjärnskador med massiva blödningar, delar av hans kranium har krossats, lossnat och tryckts in. Hans liv hänger på en skör tråd. En erfaren läkare säger till polisen: ”Jag har sällan sett sådana kraftiga skall- och hjärnskador efter misshandel. Halva ansiktet är intryckt och krossat.””

”Alla pojkarna (misshandlarna) gick på Hjällboskolan, några kilometer norr om Kortedala. Några föräldrar till dem utrustade med megafon ropade tillsammans med elever slagord på skolgården mot skolans rektor Peter Holmqvist. De ansåg att han smutskastat pojkarna genom uttalanden i medierna.”

Har de bett Carl-Erik Cedvander om ursäkt? Har de frågat honom hur de kan gottgöra sina söners vidriga misshandel? Gottgöra kan de naturligtvis inte, Carl-Erik Cedvanders liv är sig aldrig mer likt, men kanske kunde de visa en gnutta respekt!? Istället gapar och skriker de mot rektorn som försöker bedriva skola för sönerna.

”Alla sju pojkar hörde till skolans ”orosgrupp” med stor frånvaro och signaler om störande beteende utanför skolan.”

Att inse varningssignalerna och agera utifrån dem är ingenting det svenska samhället satsar på. Nej, här ska istället tyckas synd om brottslingarna. Nåde den som inte tycker synd om misshandlarna, den är per automatik nazist, rasist och fascist i vårt av sunt förnuft totalt befriade land. Du måste ju förstå att de slår tills ”delar av hans kranium har krossats, lossnat och tryckts in” och ”halva ansiktet är intryckt och krossat.”

Domen då, kära läsare? Utvisning? Nej hu, sådant får vi inte tala om i mellanmjölkens land. Åklagaren yrkade på sluten ungdomsvård några månader. Terapi ska du betala för hädanefter! Misshandlarna stod åtalade för ”synnerligen grov misshandel”. Detta sänktes sedan till grov misshandel. Att få delar av sitt kranium krossat och intryckt och halva ansiktet intryckt och krossat är i Sverige inte synnerligen grovt. Undrar vad synnerligen grov är i mellanmjölkens land?

Ur Carl-Erik Cedvanders liv idag: ”Han minns heller ingenting om hur man hanterar en dator. Och han vet inte längre namnet på en enda blomma.”

Hela artikeln:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/uppgifterna-gar-i-sar-i-kortedala_7507226.svd

Tidigare om Kortedala torg:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/04/09/nationaldemokraterna-pa-kortedala-torg/

Detta inlägg publicerades i Krigs o Rättsbusiness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.