Skjutglada svenskar

Samtidigt som många svenskar säger sig vara emot krig, så är vi mer NATO-vänliga än amerikanarna själva. Läs tänkvärd ledare:

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ett-land-av-idealistiska-krigshetsare_7522130.svd

Fakta ur Fria Tider:

”Svenskar mest positiva till krig.  

Svenskar är västvärldens mest Nato-lojala folk, visar studien Transatlantic Trends som undersöker utrikespolitiska attityder. Fler svenskar stöder USA:s invasioner i Irak, Libyen och Afghanistan – samt en kommande eventuell invasion i Syrien – än någon annan befolkning”

”56 procent av svenskarna stöder USA:s intåg i Irak år 2003, trots att den offentliga svenska linjen var starkt negativ till kriget. 62 procent stöder fortfarande kriget i Afghanistan och 68 procent stöder kriget i Libyen, där Sverige deltog med flygstöd.

Svenskarna stöder Libyenkriget trots att FN-mandatet som säkerhetsrådet antagit enbart gav rätt att skydda civilbefolkningen, inte att ge stöd till ena parten i ett inbördeskrig och därigenom störta den sittande regeringen. 

Stödet för Libyenkriget är väsentligt större i Sverige än hos övriga EU-befolkningar, där i snitt 48 procent stöder kriget. Det är även större än stödet i USA, där endast 49 procent ger grönt ljus till invasionen av landet. Inte ens i USA, som varit den viktigaste kraften bakom krigen i Afghanistan, Irak och Libyen, är stödet tillnärmelsevis lika högt som i Sverige.”

Är svenskar kanske världens mest lättlurade folk? Som köper allt svensk media serverar, rakt av. Median som ägs av några få – familjen Bonnier, banker och finansinstitut. Vars främsta intresse är pengar, i landet som utgör världens största vapenleverantör per capita. Ifrågasätter ingenting. Anpassar sig till förintelse.

Krigshetsen har väl varit så uppenbar den kan bli i vår media. Sedan reflekteras det inte över varför länderna vi krigar i inte utvecklas till det bättre när kriget är ”slut”. Tvärtom. Vi vet att Libyen sänktes i stor misär efter vår förödelse. Fast media talar knappt om det.

Varför ges aldrig någon stöd-gala för alla lemlästade barn i Libyen efter vårt krig där? Till alla sörjande anhöriga? Är det inte lika synd om dem som om andra drabbade, som uppmärksammas stort, med stöd-galor och insamlingar? Många kändisar samlas kring den behjärtansvärda galan. Samma kändisar tiger som muren när det gäller barnen som drabbats av svensk krigföring. Ändå har vi ju inte blivit angripna av länderna vi krigar i – då skulle man ju kunna förstå varför det är tyst. Men nu – vi är ensidiga anfallare!

Efter Gaddafis fall har minst 210 libyer skadats eller dödats av landminor och kvarlämnad ammunition – enligt FN:s organ för minhantering. Ett problem för röjningsarbetet är att svenskens älskling NATO inte har lämnat ut fullständig information om de minst 300 missiler och bomber riktade mot mål i Libyen, men som aldrig detonerade. Men världens största vapenleverantör bryr sig inte. Huvudsaken bankerna och finansinstituten får sitt.

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/06/19/fakta-syrien-och-libyen/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/14/en-allsidig-information-om-libyen/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/06/17/amnesty/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/14/bilderna-fran-kriget-sverige-medverkat-i/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/14/ena-dagen-van-nasta-dag-fiende/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/14/terrorist-eller-van/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/14/spelet-bakom-kulisserna/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/14/krig-eller-fred/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/03/01/1564/

Detta inlägg publicerades i Krigs o Rättsbusiness. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Skjutglada svenskar

  1. Pingback: Förfall | corneliadahlberg

  2. Pingback: Ukraina – andra sidan? | corneliadahlberg

  3. Pingback: Svenska kyrkan | corneliadahlberg

  4. Pingback: Idag tränar NATO i Sverige‏ | corneliadahlberg

  5. Pingback: ”Det brinner i knutarna” | corneliadahlberg

  6. Pingback: 57% av ryssarna tror inte…. | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.