Evolution

Den för några magiska, för andra ångestladdade dagen då jorden spåddes gå under – 2012-12-21 – har nu glidit in i våra liv. Klockan tickar som vanligt. Solen gick upp i morse och sedan gick den ned, vid rätt tidpunkt dessutom!

Kollade just nyheterna och det låter som att inte en endaste gnutta jord gått under. Vid 18-tiden hörde jag det knattra en bit bort, mot sta`n till. I brist på att jorden går under kanske Norrköpingsborna skjuter varandra, tänkte jag. Nej, så dumt, de firar nog vår överlevnad med lite smällare!

Skämt åsido, nästan, nedan kan du läsa om vår evolution ur min av Norrköpings Tidningar censurerade blogg.

EVOLUTION

En gång för länge sedan levde vi i grottan. Kvinnan lagade maten och tog hand om barnen medan mannen skyddade och försvarade dem – och skaffade maten. Sedan lärde de sig en hel massa och till slut behövde inte kvinnan laga mat längre. Hon behövde bara öppna kartongen, om ens det, och micra maten. Hon behövde inte heller ta hand om sina barn, det gjorde dagispersonalen. Securitas skyddade dem, och att skaffa mat var snabbt gjort. Snabb-köp kallades det. Detta innebar att varken kvinnans eller mannens tidigare arbetsinsatser behövdes.

Däremot behövdes kvinnan och mannen till fortplantning. Kul! En del av dem behövdes även som arbetskraft, mest för att hålla maskiner och apparater igång. Dessa togs i bruk för att spara på arbetarlöner. En del blev sysselsatta som byråkrater av politikerna. De som blev utan arbete behövdes inte och levde på bidrag. 

Vad däremot ALLA behövdes till var konsumtion. Därför höjdes bidragen då och då – för att hålla tillväxtmaskineriet igång. Varför? Jo, för att mätta maktinnehavarnas enorma hunger. Inte hunger efter mat, sådan hade de i överflöd och slängde stora mängder i soporna. Nej, de hungrade efter att förverkliga sig själva genom att bygga upp en identitet att visa upp för grannen.  

– ”Titta här, min gräsmatta är alltid mycket kortklippt (bensinångor) och utan ogräs (giftet finns att köpa nästan överallt). Mitt hus är nytt eller total-renoverat och min stora nya bil glänser på garage-uppfarten. Jag syns i rätt restaurang i rätt kläder, rätt frisyr och i rätt sällskap.”

Detta betydde framgång. En känsla av lyckat identitetsbygge. Bekräftelse. Sådan framgång/identitet/bekräftelse eller vad du nu vill kalla det, krävde pengar. Pengarna bestod av små papperslappar vilka älskades över allt annat. Den stora kärleken till papperslapparna skulle bli identitetsbyggarnas, och därmed allas, undergång. 

För att kunna förverkliga sig själva krävdes enorma energitillflöden. När oljan började sina, eller blev för dyr – vem har egentligen koll på om den sinar? – då byggde man kärnkraftverk. Ibland fick människorna skrämselhicka. Så skedde när kärnkraftverk havererade och människorna dog och jorden runt omkring blev obrukbar för alltid – något annat kunde ingen bevisa. De fick dock skrämselhicka bara för en kort stund. Människorna var nämligen experter på att glömma och blunda. Kärleken till papperslapparna tog över. 

Det lustiga var att dessa människor tyckte det var väldigt viktigt att allting skulle bevisas genom siffror och diagram. Om följden av någonting inte kunde bevisas, som t.ex. den under generationer beprövade örtblandningen mot en sjukdom, så blev det en legitim anledning för regeringen att förbjuda den. Så länge det inte gav pengainnehavarna mer pengar vill säga.

Ifall någonting, det kunde vara vad som helst såsom bestrålning eller gifter, gav pengainnehavarna mer pengar, så behövde INGENTING bevisas. Det räckte att några få utvalda ”experter” skrev siffror och ord på ett papper, så var det klappat och klart att stoppa gift i maten och massbestråla befolkningen. Detta godkändes av den ena regeringen efter den andra. Det godkändes av de blå och de röda och de gröna. I det ena landet efter det andra under otaliga år.

Till slut räckte inte energin till att förverkliga alla. I vissa länder var de experter på att föröka sig. De förökade sig i massor. Men det lustiga var att den enorma energiåtgången inte gick till dessa massor – den gick istället till ett förhållandevis fåtal papperslappsälskare. 

Plötsligt hände någonting. Några började upptäcka att de förblev tomma av att förverkliga sig själva på detta vis. Värst av allt var kanske att de blev sjuka av det också. Gifter och strålning hade hunnit ta ut sin verkan. Då började de bry sig om sin mat igen. De började åter odla och tog hand om sina djur utan att plåga och döda dem. De tog hand om sina hus utan att förgifta dem och att slänga allt. De hade även upptäckt att barnens uppväxt var någonting de inte ville missa, varför de började ta hand om sina barn igen. 

Människorna upptäckte nu att tomhetskänslan avtog och för barnen avtog känslan av övergivenhet. Tomhetskänslan och övergivenheten kan vi även kalla brist på kärlek. Verklig kärlek – inte habegäret som vi tidigare kallat kärlek. Tomhetskänslan hade nämligen under årens lopp utvecklats till ångest, som krävde allt starkare medicinering för att människor alls skulle vilja leva. Till slut gick var och varannan runt på gatorna som knarkare. Det var inget lyckligt liv – att fylla bristen av kärlek med knark.

När människorna upptäckte att de kunde fylla sin tomhet med kärlek – till barnen, djuren, jorden, sig själva – hade de inte längre behov av bekräftelse genom det beskrivna självförverkligandet. På så vis hade jordens gåvor räckt, om det inte varit för att jorden under alla dessa år blivit så uttömd och misshandlad att den först behövde vårdas och läka. Människorna behövde också läka och varteftersom de läkte och öppnade sina ögon fylldes deras liv med frid.

Så småningom glömde människorna helt varför de en gång ville förverkliga sig själva genom andras bekräftelse. Nu var de istället ytterst tacksamma om de alls fann någonting ätbart någonstans. Det spelade ingen roll om det var mannen eller kvinnan som hittade maten. De hade blivit jämlika. Detta var mycket viktigt för dem. Och därmed blev cirkeln sluten. 

Enkelt uttryckt hade de numer lika stor möda att hitta sin mat som när de levde i grottan.

Annonser
Det här inlägget postades i Vård och miljö. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Evolution

 1. vidholdz skriver:

  Endast en luttrad människa kan tänka ut detta som genomskådat det falsarium som skapats under århundraden – speciellt det sista. Vi befinner oss vid en återvändsgränd och det beskrivs mycket bra ovan. Varför inte sprida dessa visdomsord i media till det stora flertalet och ge människorna hoppet, glädjen, tillförsikten och modet tillbaka – allt måste börja med att vi inser det ”ínom” oss själva.

  Gilla

 2. Lil Thorén skriver:

  Ja, så sant så!!!
  Finns inte mycket mer att tillägga, det kunde inte ha beskrivits bättre. Man känner istället en sann bekräftelse på sina egna tankar och funderingar under årens lopp.
  Man tackar stort för de kloka orden!!!

  och, jag önskar dig en mycket GOD JUL Cornelia, men framföralt ett mycket GOTT NYTT ÅR 2013

  Gilla

 3. corneliadahlberg skriver:

  Tack det samma Lil!

  Gilla

 4. Ping: Back to basic | corneliadahlberg

 5. Ping: Bojkotta Arla | corneliadahlberg

 6. Ping: Bojkotta Arla | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s