Rapport KF 13-02-25

Börjar rapporten bakifrån eftersom det blev några skratt under senare debatt. Tekniska kontoret under ledning av Håkan Liljeblad har varit flitiga och sett till att berika Norrköping med ett ofantligt antal nya trafikskyltar i alla de valörer. Moderaternas gruppledare menade att nu behöver vi, precis som piloterna, vara två förare: en för att köra bilen och en för att hålla koll på alla skyltar med alla nya siffror. Andra kommuner har en hastighet inom tätbebyggt område medan man i Norrköping tydligen inte vet vad man ska göra av alla skattepengar. På Trotzelligatan har det inte funnits en enda trafikskylt tidigare och nu finns där 48 skyltar! Moderaternas gruppledare undrade om det bedrivs business med skyltföretag. Själv undrar jag om Liljeblad eller annat maktfullkomligt har kusin eller dylikt i skyltbranschen…

Man kan dessutom undra om kommunen har bett polisen dra in lite pengar till notan. Norrköpingspolisen är nämligen mycket flitig med att kontrollera hastigheten efter de nya skyltarna. Råkar du köra på omskyltad 30-väg i 40 km/tim där du under större delen av ditt liv vant dig vid 50-skylten, så plockar polisen av dig 2 400:-. Är du pensionär med en inkomst på 6 000:-/mån innebär det att du har kvar 3 600:- den månaden. Skäms inte Norrköpingspolisen att utsätta våra fattigpensionärer för detta medan pensionärsrånarna går fria? För skyltspektaklet har du tvingats betala 5 miljoner kronor.

Bara att betala för makthavarnas galna jippon i sossestaden Norrköping., Polisen betalar så klart inte till kommunen, men samlar poäng till sin egen lön genom att bötfälla våra skattebetalare så här smidigt. Brottslingarna som gör våra gator otrygga håller polisen sig gärna undan. Det är så komplicerat att hantera sådana ärenden och det lönar sig dessutom knappt eftersom det i vårt land inte leder till kännbar konsekvens för brottslingen. Och om han (hen) händelsevis skulle dömas i Tingsrätten, så fortsätter han i exakt samma bana efter några veckors finka-retreat.

Sverigedemokraterna blev som vanligt fullkomligt nergjorda från alla de håll i fullmäktigesalen p.g.a. motionen ”Stopp för kommunalt finansierad modersmålsundervisning i förskolanStopp för kommunalt finansierad modersmålsundervisning i förskolan”.

Själv är jag tacksam att jag växte upp under en tid då jag slapp sådana idèer. Jag fick ro att lära mig svenska när jag gick i förskolan och där hemma fortsatte jag tala mitt modersmål. Om jag hade önskat något så vore det självklart undervisning i svenska, om det var i Sverige jag ska gå i skolan, och det skulle jag. Men som sagt, så får man inte säga i Norrköpings fullmäktigesal. Markus Wiechel och vi andra fick se Linda Snecker, suppleant i Vänsterpartiet, kasta huvudet bakåt i våldsamma skrattanfall när han talade från talarstolen. Hon hade förberett ett långt angreppstal mot Markus och SD.

Även denna motion blev, liksom alla övriga SD-motioner avslagen.

Och vår motion nedan avslogs som sagt även den. Förändring och kreativitet är ingenting för betongstaden Norrköping, som hellre bygger 6-våningshus i sin stadspark Strömparken än satsar på att så många som möjligt ska få del av värdefulla kultur- och naturplatser. Man är inte heller intresserad av att göra någonting åt den mycket höga ungdomsarbetslösheten. Istället gick en sossemotion igenom som innebär att vissa gymnasieelever har förtur till vissa redan befintliga sommarjobb, medan övriga blir utan. Nedan motion handlar om att skapa nya jobb, men som sagt, paragraferna vilar tungt över staden.

Motion till kommunfullmäktige i Norrköping

Rusta upp Himmelstalundsbadet

Himmelstalundsbadet i Norrköping är öppet mellan den 2 juni och 17 augusti. Övrig del av året är anläggningen gässens och fåglarnas hemvist, med allt det innebär av nedsmutsning. Inträdet är gratis. Omklädningsrummen blir förhållandevis ofta hårt åtgångna med ibland direkt sabotage och ofta grov nedsmutsning av toaletter.

Utanför ingången behövs cykelvakter för att freda de parkerade cyklarna.

Om kommunen tog en liten summa i inträde så kanske det avhåller människor från att gå in för att sabotera eller smutsa ned så grovt. Dessutom blir konkurrensen med Centralbadet mer rättvis, där man idag tar betalt.

Vad gäller öppettiderna så verkar det direkt slösaktigt med skattemedel att hålla stängt en fin anläggning, som ju måste underhållas i vilket fall, så stor del av året. Ofta är det tillräckligt varmt för att bada långt innan den 2 juni och även efter den 17 augusti.

Förlänger vi öppettiderna och ökar tillgängligheten genom en närliggande busshållplats så byter vi ut gästerna från gäss till människor och med en liten inträdesavgift kan det även skapa arbetstillfällen. Inte bara finns det en närliggande strand vid Motala ström, det finns även en stor gräsmatta och en stor bollplats.

Potentialen att göra hela anläggningen till något bra för Norrköping får inte kastas bort och därför kan privata aktörer få fria händer att skapa ytterligare aktiviteter för att utnyttja anläggningen till max.

Lönerna till de projektanställda ungdomarna, som till en början är så låga som möjligt för att möjligheten till ett arbete överhuvudtaget ska existera, finansieras på sikt genom inträdet till anläggningen. Med andra ord så ger kommunen en chans till självförsörjning för flertalet ungdomar samtidigt som anläggningen, genom självfinansiering, slipper bli nedgången.

Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta:

Att införa en inträdesavgift på Himmelstalundsbadet för att finansiera anställningen av arbetslösa ungdomar som kan sköta och driva verksamheten.

Att om möjligt och lönsamt hålla Himmelstalundsbadet öppet året om.

Att placera en busshållplats i anslutning till Himmelstalundsbadet.

Att den gamla badplatsen/sandstranden vid Motala ström i anslutning till Himmelstalundsbadet öppnas igen.

Cornelia Dahlberg (SD) Lennart Isaksson (SD) Markus Wiechel (SD)

Gammal bild från badet.

Annonser
Det här inlägget postades i Norrköping. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s