Mobilstrålning orsak till psykisk ohälsa mm

Dagens länk till gårdagens inlägg –https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/02/12/adhd-nya-siffror/

är:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/04/04/sjalvmorden-bland-unga-okar/

Och om olika orsaker till den ökande psykiska ohälsan landade just i min mail:

http://mobiltelefoni.tv/2013/02/16/okad-mobilstralning-bakom-okad-psykisk-ohalsa/

Temat ur censurbloggen:

Nya mobiler

11-06-18

Har hört att de nya mobilerna skulle avge mindre strålning, men det beror på vad och hur man mäter. Det finns forskning som tyder på att nya mobiler avger mer strålning och att cellsignalerna absorberas allt mer i hjärnan. ”De som börjar använda mobil redan i tonåren drabbas 4-5 gånger oftare än andra av elakartade tumörer när de är runt 28-29 år.” Bl.a. Israels, Frankrikes och Finlands regeringar informerar sin befolkning om riskerna och sänker strålningsvärdena.

EU-parlamentet rekommenderar i sitt beslut 2008 (2008/2211, INI) att välja kabelburen kommunikation, om möjlighet finns, för att minska strålningsbelastningen. Innan nya teknologier introduceras ska hälsorisker undersökas, barn och ungdomar upplysas och en särskild mottagning för el-överkänsliga inrättas.

I Sverige anser makthavarna tydligen att EU:s rekommendation är helt obefogad, eftersom man gör precis tvärtom.

I en regeringsöverenskommelse i tyska delstaten Baden-Wuertenberg förstärks däremot försiktighetsprincipen vad gäller elektrosmog-problematiken. Kommuner OCH BEFOLKNING ska få större medbestämmanderätt vid etablering av mobilmaster och belastningen av elektromagnetiska fält ska minskas.

I Sverige ska det kabelburna nätet istället avvecklas och befolkningen massbestrålas. Hälsoriskerna blundar vi för.

Källa Miljömagasinet

Elöverkänsligas symptom-diagnos överenstämmer med den för ADHD.

www.vagbrytaren.org

Svensk forskare får sparken

11-06-09

Professor Anders Ahlbom, forskare i ämnet strålning från mobiltelefoner, skulle leda expertutvärderingen om cancerrisker av mobilstrålning hos Internationella Cancerforskningsinstitutet, IARC, i Lyon den 24-31 maj. Mötet leds av WHO, världshälsoorganisationen. Våren 2010 startade Anders Ahlbom tillsammans med sin bror en konsultfirma som riktar sina tjänster ”specifikt till” telekommunikationsindustrin. Bolaget, som drivs från Bryssel, skulle bl.a. ägna sig åt EU – affairs = lobbying. Ahlbom var styrelseledamot och firmatecknare i bolaget, men ”missade” att ange detta i sin redovisning av intressekonflikter inför nämnda uppdrag. När IARC fick kännedom om detta, sparkades Ahlbom från expertstolen med omedelbar verkan.

Ahlbom själv ansåg att han haft en mycket liten roll i bolaget och hade svårt att se någon intressekonflikt: Till Ny Teknik säger han att IARC varit ”kitsliga” och till Vetenskapsradion att det inte föll honom in att bolaget kunde ha någonting med saken att göra… I Sverige har Anders Ahlbom lett samtliga expertutredningar om mobiltelefonins hälsorisker under 2000-talet. Dessutom har han gjort utredningar om mobilriskerna för EU-kommissionen och varit tongivande inom WHO. Samtidigt arbetade hans bror på Telia Sonera i Bryssel och därefter på medicinteknikföretagens intresseorganisation CO-CIR, som bl.a. har telekombolag som medlemmar. Ahlbom avfärdar visade risker med mobilstrålningen i SAMTLIGA rapporter!

I samband med IARC – mötet redovisades resultaten från Interphone – studien, vilka mörklagts 5 år. Testresultaten är nämligen känsliga för mobilindustrin. Den nordiska gruppen, med bl.a. Anders Ahlbom, har vägrat samarbeta med projektledaren och huvudförfattaren för studien, Elisabeth Cardis, och har inte lämnat in sina data, utan publicerade istället en egen rapport, som i motsats till hennes ger mobiltelefonerna grönt ljus.

Ahlbom är, eller vi får väl hoppas VAR, forskaren Sverige litar på.

För mer info se www.microwavenews.com

Källa Miljömagasinet

Flitig mobilanvändare

11-05-09

Efter 10 mobil-intensiva år drabbas Kristian av cancer, värsta graden, på millimetern där han hållit mobilen, till höger i svalget nederst på tungan. Han har sedan några år sjukpension med diagnosen ”djup depression”. Kristian är inte deprimerad. Den verkliga diagnosen, strålningen, är förbjuden. När Kristian fick beskedet om cancern uttryckte han sina misstankar om att mobilen kunde vara orsaken. Läkaren på Helsingfors Univeristetssjukhus skrek:

– ”Det här talar man inte om på det här sjukhuset” och förbjöd Kristian att nämna ett ord till. Hon fortsatte:

– ”Vill du att vi behandlar dig eller inte?”

Vem orkar stå emot sådan utpressning i det läget?

Åren 2003-2004 kunde man tala lite om elöverkänslighet på sjukhusen, men inte nu. Inget politiskt parti, inte ens de gröna, ställer sig bakom, bara enstaka riksdagsledamöter. I Finland liksom i Sverige håller man för fullt på med att lägga ned det fasta telefonnätet.

I en ny epidemiologisk studie från Kina sågs kraftiga överrisker för spottkörtelcancer av mobiltelefonanvändning. De som använt mobilen mest och under längst tid löpte störst risk. En tidigare israelisk studie inom ramen för den internationella Interphone-studien, som koordinerats av WHO:s cancerforskningsinstitut IARC, gav samma resultat. Resultatet från övriga länder är hemliga, trots att de skulle presenterats redan 2006… Tunga mobil-användare och barn kommer löpa de största riskerna enligt den israeliska forskningsledaren Siegal Sadetzki.

Men sådant vill vi inte veta. Vi älskar vår bekvämlighet och våra pengar över allt annat! I maj kommer WHO:s cancerforskningsinstitut IARC med hjälp av en grupp experter, ledda av professor Anders Ahlbom från Karolinska Institutet, att utvärdera cancerriskerna av mobiltelefonin. Resultaten för malign hjärntumör visade 40-100% ökad risk. Det resultatet presenterades i maj 2010. Men Anders Ahlbom har i flera rapporter, flera år, uttalat sig:

– ”Vi har inte sett några effekter” eller:

– ”Jag är väldigt nöjd med att vi inte hittar några risker.”

Tror du att du får veta sanningen? Vill du veta sanningen?

Källa: Miljömagasinet.

Tidigare här i bloggen kring temat storvinst på vår ohälsa:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/04/10/korrupta-psykiatriker/

Detta inlägg publicerades i Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mobilstrålning orsak till psykisk ohälsa mm

 1. vidholdz skriver:

  Vi har så stora problem i dagens hysteriska samhälle att självmord ser ut som den bästa lösningen innan man tänkt efter att livet är en utbildning. Vi går alla omkring och har kommit olika långt. Att vi fått den fria viljan betyder att vi fått den och skall lära oss att använda den på ett ansvarsfullt sätt och vi får gå om skolan (livsskolan) gång efter gång efter gång…tills vi fattat.
  Vi är i nuläget som en fårskock som leds av illasinnade giriga galningar som inte tyck ha en enda empatisk cell i sin själ/kropp/hjärna.De är berusade av makt och pengar samtidigt som de ligger på en låg nivå i sin personliga andliga utveckling. Det är en farlig kombination.
  Vissa människor har inte förstått att gåvan att själva få styra sina liv har inneburit att de utsatt andra människor för lidande och därmed har de genererat onda handlingar gentemot sina medmänniskor som de kommer att få betala tillbaka när de kommer över till andra sidan – där allt går ut på att lära sig läxan att hantera – just den fria viljan utan att medvetet skada andra människor. De får börja om igen och bli utsatta för precis de de utsatt andra för för att få känna på hur det känns – karma kallas det.

  Gilla

 2. Pingback: Strålsäkerhetsmyndigheten vill bara lyssna på jäviga experter | corneliadahlberg

 3. Pingback: Trådlösa nätverk på dagis | corneliadahlberg

 4. Pingback: Lär mer om vaccination | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.