Häxbränning eller häxjakt

7-klövern gnuggar sina händer i förtjusning över medias rapportering av Markus Wiechels reaktion på häxbränningen i Nigeria. Filmen han reagerar på visar människor som bränner kristna till döds. När de brinnande försöker resa sig blir de nersparkade.

Norrköpings Tidningar reagerade inte med ett enda ord på omständigheten att människor bränns till döds. Jag såg filmen i somras – så långt jag stod ut med att se, det vände sig i magen på mig och jag blev mycket upprörd. Så totalt empatibefriat, totalt omänskligt!!!, vidrigt, ja det saknas ord helt enkelt – eller blir fel ord, i affekt.

Att tända eld på människor/kristna och se på medan de brinner till döds är ingenting svensk media/7-klövern bryr sig om, såtillvida det inte skulle passa makthavares syften förstås. Skulle någon journalist mot förmodan vilja uttrycka sin avsky över det omänskliga beteendet i sammanhanget så blir det väl sparken. Och vem vill förlora jobbet idag? Nej, det gäller att slicka sig fram om du vill få någonting publicerat i vår förvrängda media – som alla skattevägen tvingas betala för.

Istället för att ta avstånd från häxbränning så väljer NT att fortsätta sin häxjakt på sverigedemokrater som ännu inte lärt sig att reagera med det sedvanliga politiska floskelspråket. Jag kan höra 7-klöverns reaktion på häxbränningen:

– ”Det var olyckligt, vi får tillsätta en utredning.”

I sammanhanget valde NT att åter publicera sitt favoritcitat från min blogg:

”De bröstar sig för att ha lyckats mörda diktatorn Ghadaffi. Kanske har de rätt, vi borde kanske avrätta våra diktatorer! Eller ska vi nöja oss med att avsätta dem? En efter en.”

Men som vanligt ljög de. Den här gången påstod de att jag sagt ovan i Kommunfullmäktige – vilket tyvärr inte stämmer. Eftersom  talartiden är begränsad så hann jag – tyvärr – inte hålla den spegeln framför hycklarna.

Spegeln som visar en enhällig 7-klöver säga ja till att fälla bomber och lemlästa eller döda barn, och alla andra som råkar komma i vägen, i Libyen – för att se på medan Libyens ledare Ghadaffi lynchas till döds. Därefter är det feststämning i Norrköpings Kommunfullmäktige. 7-klövern bröstar sig för att ha ”lyckats” döda en diktator. Som om vi inte hade våra egna diktatorer!

Har någon av er sett en stödgala för alla föräldralösa och lemlästade barn i Libyen – enhälligt dödade av 7-klöverns bomber? Inte en enda svensk artist skulle ens komma på tanken att hedra offren och stödja de föräldralösa barnen. Istället tiger NT och 7-klövern ihjäl resultatet av det svenska anfallskriget – Libyen befinner sig i kaos och fattigdomen har skenat i höjden – med hjälp av 7-klövern!

Detta inlägg publicerades i Norrköping. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Häxbränning eller häxjakt

 1. Sara skriver:

  Heja Cornelia! Klockrent. Du uttrycker dig väldigt bra och tack vare sådana som dig har jag beslutat att lägga min röst på ert parti. Jag sympatiserar inte med alla era åsikter men åtminstone vill ni detta land något gott och värnar människor- på riktigt. Bortom floskler som för tillfället är politiskt korrekta. Du sätter fingret på vad det hela handlar om. Tack! Bör förtydliga att marcus ordval var osmart och trist men vi är flera som hävt ur oss dumheter om vi blir angripna eller förbannade. Det har inte med rasism att göra utan handlar om en ryggmärgsreaktion där intellektet slutar fungera tillfälligt och man ”slår” där det tar. Inte vackert, men det händer och det handlar ju om en långt värre sak som du påpekar. Märkligt att detta inte väcker känslor hos journalister…

  Gilla

 2. corneliadahlberg skriver:

  Tack Sara! Tror nog att häxbränningen väcker en och annan förflugen känsla även hos journalister – men de får inte betalt för att beskriva vad de ser och tänker innerst inne, de får betalt för att arbeta för tidningsägarnas syften. Ägarna kan man finna bl.a. i amerikanska banker. Dessa har sina egna syften… Vad gäller orden som Expressen påstår att Markus ska ha skrivit så finns det dessutom inga bevis för att de kommer från honom, snarare tvärtom. Man kan tjäna mycket bra på att sälja sådana nyheter till vår skattefinansierade media – så det lönar sig att förfalska… Vår media är full av halv och hellögn.

  Gilla

 3. Pingback: NT har ”bevis” | corneliadahlberg

 4. corneliadahlberg skriver:

  Här kan du läsa i kommentarsfältet vad datakunnig kommentator svarar kritiker:
  https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/05/02/nt-har-bevis/
  Ingen skattefinansierad svensk tidning är intresserad av att publicera om det var sant eller falskt – de räknar kallt med att det lönar sig med smutskastningskampanjen, för sin egen agenda, eftersom de vet att många läsare fortfarande inte genomskådar deras syften och taktik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.