Skattemiljoner till kommun”forskning”

Centrum för kommunstrategiska studier (CKS) har delat ut 3,1 miljoner för att bl.a. studera omsorgen om landsbygdens äldsta. Forskare ska ”studera” omsorgen för dina pengar om och om igen samtidigt som det snålas in mer och mer på den verkliga omsorgen om våra äldre.

Här handlar det om ”fina” jobb – köra omkring och titta och intervjua och dokumentera + dokumentera + dokumentera till förbannelse. Inga ”enkla” jobb som innebär att du förmedlar värme och kärlek till våra äldre. Kanske inte bara dammsuger enligt paragraferna utan även torkar bort det centimetertjocka lagret matrester från köksluckorna som dagens prisjagade personal ser med sina mänskliga ögon, men inte bör åtgärda enligt paragraferna.

Vad tycker du? Jag tycker vi ger personalen på plats pengarna istället! De som ger omsorg, tar sig tid med ett samtal. Dokumenterarna kan få ett riktigt jobb istället!

Sedan så fick jag brev från statistiska centralbyrån, samma för fjärde gången! angående ”Politikernas trygghetsundersökning”. De ger sig inte. Har visst gott om skattemedel för att föra statistik över våldet, dokumentera. Jag tror de flesta önskar att skattemedel istället satsas på att skydda medborgarna mot brottslingar. Vad har jag för glädje av att svara på alla dessa frågor? Händer det något så är polisen den sista att hjälpa mig och om de mot förmodan skulle göra något så har väl åklagaren ingen lust att ta upp brottet den gången heller.

Eller varför inte satsa skattemedel på att ärligt, d.v.s. oberoende, utreda frågan varför cancern ökat så mycket de senaste åren. Riskfaktorerna i det här inlägget är tabufråga bland svenska politiker. När hörde du en miljöpartist, som om någon borde vara öppen för frågan, ta upp den sist? De är inte intresserade, bara av makt och klirr i kassan.

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skattemiljoner till kommun”forskning”

 1. oldman94 skriver:

  Trist att kalla en verksamhet som får 3Mil joner som forskning….en handfull personer som pratar med gamlingarna under ett år…….man behöver inte vara potentiell nobelpristagare för att förstå hur det ligger till och inte heller för att inse vad som behöver göras.

  1. Avsätt mer av våra skattepengar till vården
  2. Låt de som redan sliter i vården få en bättre dag, låt de som jobbar i verkligheten definiera hur det skall förbättras.

  Konstigare än så är det inte……..MEN vill man fortsätta spara så hamnar vi lätt i Mikael Hjerm´s idé……förrästen jag hörde Göken igår…..

  Gilla

 2. corneliadahlberg skriver:

  Oxå hört göken – alldeles nära i skymningen i skogen, magiskt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s