Vågar ta bladet från munnen!

Blev mycket förvånad när jag läste nedan – inte över innehållet, det mesta är väl självklart – utan att det är en moderat som talar! Här i Norrköping hade han definitivt blivit utesluten. Här är det förbjudet att säga folkets tankar högt.

Måste redan uppdatera mitt inlägg – läser nämligen att Olle Engström tvingas lämna sina politiska uppdrag. Hur kunde jag vara så dum att tro – rättare sagt hoppas – något annat? Det råder förstås diktatur inte bara i Norrköping.

Länkar till båda artiklar och citerar dem nedan:

http://www.bt.se/debatt/olle-engstrom-m-invandringen-i-sverige-kan-leda-till-inbordeskrig(3793858).gm

”Olle Engström (M): Invandringen i Sverige kan leda till inbördeskrig

DEBATT i går 07:25 | Uppdaterad i går 19:39

”Jag ser framför mig ett Sverige som inom 20–30 år fullständigt har tappat kontrollen. Terrorism, våld och brottslighet kommer att öka. Och kanske ser vi också på lite längre sikt ett fullskaligt inbördeskrig mellan olika religioner.

Under den senaste veckan har flera invandrartäta förorter till Stockholm utsatts för kravaller och vandalism. De flesta av oss undrar säkert vart vårt land Sverige är på väg.

Vi har i Sverige har sedan 50- och 60-talet öppnat vårt land för 100 000-tals människor från andra länder som flytt från förtryck, arbetslöshet, krig och hungersnöd och fått en ny hemstad här. Sverige är ett av de länder som tagit emot flest flyktingar i hela världen. Idag växer det upp både andra och tredje generationens barn till invandrare i Sverige.

Under den gångna veckan har vi kunnat läsa om konsekvenserna av en alltför optimistisk och okontrollerad invandring till Sverige. Samhället håller på att tappa all kontroll över situationen. Vandaler och huliganer utsätter idag hela samhällssystemet för oerhörda påfrestningar som långsiktigt kommer att få mycket stora konsekvenser.

Jag känner som människa och politiker idag en stor sorg över det som händer. Jag tänker på alla de goda krafter inom politiken och föreningslivet som under alla år arbetat med att hjälpa till i integrationsarbetet till fördel för våra invandrare.

Under förra veckans kravaller raserades troligen merparten av detta arbete. Sverige ramlar tillbaka minst tio år i detta arbete. Jag undrar om det över huvud taget finns några ideella krafter och engagemang kvar att ännu en gång börja det mödosamma arbetet från början.

De personer som genomfört dessa kravaller och vandaliseringar förstår inte vilken skada deras så kallade fritidsaktiviteter har åstadkommit när det gäller att skapa förståelse och empati för andra människor och kulturer.

Jag har under mer än 40 år haft förmånen att genom mitt arbete resa runt i många länder runt om i världen. Jag har träffat människor inom nästan alla religioner och olika kulturer.

Jag har aldrig stött på några motsättningar eller konflikter under alla dessa år. Vi har mötts med ömsesidig respekt och vördnad för varandras olikheter, och sett möjligheter till samarbete trots våra olikheter.

Min undran är därför, varför ska jag nu inte kunna göra detta i mitt eget land? Som i så många andra fall när det gäller ungdomar, oavsett varifrån de kommer, så måste man kunna förvänta sig att föräldrarna tar ett stort ansvar för sina barn och vad de sysslar med. Det är en av grundbultarna i ett samhälle.

Det borde inte vara svårt då föräldrarna och framför allt pappan i familjer med invandrarbakgrund utgör en ännu större auktoritet jämfört med vanliga svenska pappor. Så är det i deras kultur. En annan grundbult är rättstaten Sverige. Vi kan aldrig acceptera att dessa vandaler sätter dagordningen med våld och vandalism och samtidigt också sätter rättsstaten Sverige ur spel.

Vart är Sverige på väg? Jag ser framför mig ett Sverige som inom 20–30 år fullständigt har tappat kontrollen över situationen, med konsekvenser som är skrämmande. Terrorism, våld och brottslighet kommer att öka i Sverige. Och kanske ser vi också på lite längre sikt ett fullskaligt inbördeskrig mellan olika religioner liknande de som varit och är i Libanon, Irak och Nigeria med flera. Tanken skrämmer, men vägen dit är kanske kortare än vi kan ana om inte dagens situation en gång för alla får sin lösning. Det är allas vårt ansvar att hitta lösningar.

Rättsstaten Sverige kan eller ska aldrig acceptera att detta beteende röner någon som helst framgång. Om så sker startar vi en lavin som vi aldrig kan stoppa.

Olle Engström (M)

ledamot i fullmäktige i Borås”

Reaktionen från de folkvalda:

http://www.bt.se/nyheter/boras/olle-engstrom-tvingas-bort-av-m(3795256).gm

”Olle Engström tvingas bort av M

BORÅS i går 22:06 | Uppdaterad i dag 08:48

Olle Engström (M) tvingas lämna sina uppdrag efter dagens debattartikel i BT.”

… ”Pressmeddelandet från Moderaterna

Moderaternas fullmäktigegrupp i Borås har under kvällen diskuterat den debattartikel om oroligheterna i Stockholm som Olle Engström idag har publicerad på Borås Tidnings debattsida.

Fullmäktigegruppen konstaterar att vi inte kan stå bakom Olle Engströms artikel. Då Olle Engström inte tar avstånd från artikeln, har Fullmäktigegruppen uttalat att vi inte har förtroende för honom som moderat företrädare. Engström väljer därför att med omedelbar verkan lämna sina uppdrag för Moderaterna i Borås.

***

Olle Engström

Ålder: 68 år.

Bor: Borås.

Uppdrag: Ledamot i kommunfullmäktige, styrelseordförande Borås lokaltrafik, initiativtagare till Waste Recovery, ersättare i styrelsen för Borås Energi och Miljö AB.

Engströms artikel har genererat rekordmånga läsarkommentarer på bt.se och själv har han fått mängder med telefonsamtal och mejl.

Partikamrater och Boråspolitiker har kritiserat honom rejält. Bland annat på Twitter.

Efter mötet med partiet i kväll säger Olle Engström till BT att det voterades om hans ställning och att denna utföll ”till hans nackdel”.

Han lämnar sina kommunala uppdrag för partiet med omedelbar verkan men kvarstår på sitt personliga mandat i fullmäktige.

– Det är väljarna som placerat mig där och jag har meddelat partiet att jag sitter kvar. Jag har under dagen också fått otroligt mycket positiv respons på min debattartikel.

Engström poängterar att han inte ångrar någonting.

– Jag tänker inte göra en pudel eller ångra någonting. Jag ville väcka den här debatten – alla goda krafter måste sättas till för att få ett stopp på det här, säger han och syftar på kravallerna i Husby som sedan spritt sig till andra städer i Sverige.

– Man är inte rasist för att man lyfter fram ett samhällsproblem.

Partiets kommunalråd och vice ordföranden i kommunstyrelsen Annette Carlson kommenterar:

– Moderaterna har uttalat att vi inte har förtroende för honom som moderat företrädare i Borås.

– Gruppen diskuterade och ställde frågor till Olle och under den här diskussionen kunde man konstatera att han inte ville ändra sig. Det handlar inte om enskilda formuleringar i hans artikel utan om helheten och om hur medlemmarna uppfattat denna, säger hon.

Hur ser du på risken att Engströms åsikter slår mot Moderaterna i Borås?

– Jag kan inte bedöma det i dagsläget. Vi kommer att fortsätta tala om för boråsarna vilka som är våra åsikter och på valdagen lämnar väljarna besked.

Kan ni ha minimerat risken för skadeverkningar genom ett snabbt beslut att han inte kan företräda er?

– Det är också för tidigt att bedöma. Men vi står för en öppen och human flyktingpolitik, det är vår linje.

Olle Engström har varit politiker i Moderaterna sedan 2004, och säger att han inte är intresserad av att byta parti.

– Jag avskyr Sverigedemokraterna, och vill inte alls förknippas med deras politik. Jag är fortfarande solidarisk med Moderaternas politik, men det var min skyldighet att skriva om det här. Den senaste veckans händelser har varit alarmerande och chockerande för oss alla.”

Detta inlägg publicerades i Raseringspolitik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vågar ta bladet från munnen!

  1. vidholdz skriver:

    Ja – såhär går det till i Sverige idag – säga sanningen är inte lönt – om man tillhör sjuklövern – fy för bövelen för den arrogans som visas denne man som vågade säga sin upplevelse av vad som går stick i stäv emot floskelmakarna och deras dalt och trams. Rasiststämpeln på och ut med honom – bara för att han säger det som SD antyder. Så går det om man ifrågasätter galenskaperna som sjuklövern iscensatt gällande den haverearde integrationspolitiken som pågår i Sverige idag! Jag och många andra vill flytta härifrån – såg en tabell om framtida U-länder – där Sverige låg i botten – bäst att smida eller ska vi säga smita i tid kanske.

    Gilla

  2. Pingback: Kan invandringen diskuteras? | Jan Millds blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.