Till Justitieombudsmannen (JO).

Av Olle Ljungbeck 

Anmälan mot Diskrimineringsombudsmannen och Trollhättans kommun.

Jag anmäler härmed rubricerade för brott mot grundlagens bestämmelser om jämställdhet mellan könen.

I rubricerat fall har kommunaltjänstemannen och arbetsledaren Annika Wadsö fällts av Diskrimineringsombudsmannen för påstådd diskriminering. I förevarande fall tog Wadsö emot en person (invandrare) som när Wadsö skulle välkomna honom genom att ta honom i hand vägrade detta. Hans åberopade skäl till detta är att han enligt sin religion islam inte får ta kvinnor i hand därför att dessa är orena! Jag kan inte se annat än att här rör det sig om en omvänd diskriminering. Sverige har lagfäst jämställdhet mellan kvinnor och män. Att därför inte vilja ta en kvinna i hand eller påstå att hon är oren måste vara en inte bara klar och tydlig diskriminering utan en skymf mot alla kvinnor och därför bryter såväl mot grundlagen som andra lagar.

Diskrimineringsombudsmannens fällande dom får vida större konsekvenser om man ser den i ett större sammanhang. Våra invandrarkvinnor som trots  den svenska lagstiftningen lever under förtryck och synnerligen ojämlika  förhållanden inom sin egen krets och kultur  kan därför inte förväntas få någon lättnad i förtrycket. I stället legitimerar Diskrimineringsombudsmannens dom ett fortsatt ojämlikt och förtryckande inom invandrarkvinnors gemenskap och kulturkrets.

Domen bör utan vidare undanröjas och Diskrimineringsombudsmannen fällas för omvänd diskriminering. Men även kommunen bör fällas för den varning man tilldelat Wadsö.

Står domen fast har vi en bekräftelse på att det inte råder likhet inför lagen. Här föreligger ett tydligt brott mot grundlagen från såväl Diskrimineringsombudsmannen som Trollhättans kommun och får därför inte bli slutligt beslut. Religionen får aldrig kränka eller stå över grundlagen.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Till Justitieombudsmannen (JO).

  1. vidholdz skriver:

    Ja – Olle har rätt – jag står bakom till 100% – skriver gärna under om det behövs! För nu får det vara nog med dumheter! Att dom inte skäms, DO och Trollhättans kommun att som strykrädda hundar böja sig för idiotin vi lyckats hamna i – i detta land där skadestånd delas ut så fort någon muslim öppnar näbben och piper ”skadestånd” nä – detta är genomtänkt för attde skall fortsätta skinnflå oss ytterligare – de tycker att de är smarta och att vi är idioter – var så säker. Dessutom kommer de ( rätttrogna muslimerna) aldrig att ändra på sig – för de följer sina lagar och skiter fullständigt i våra – och det är nu det är viktigt att vi sänder ut rätt signaler så vi får stopp på eländet och talar om vad som gäller i Sverige.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.