Sen KF-rapport 13-05-26

Får börja med att be om ursäkt för att jag lyssnar allt mindre på kommunfullmäktigesammanträdena. Jag tycks sälla mig till många andra folkvalda fritidsledamöter. Sist såg jag en av dem lägga någon slags nät-patiens under pågående möte. Många blippar på mobilen så gott som i ett – har med andra ord tankarna någon helt annanstans än i den pågående styrningen av Norrköpings kommun. Det gäller för övrigt inte bara fritidsledamöterna.

Varför är engagemanget så lågt bland så många folkvalda ledamöter – detta ska ju föreställa en demokrati? 

Antar att det beror på att de har så pass lång politisk erfarenhet att de har lärt sig att deras engagemang inte gör någon skillnad. De viktiga besluten är oftast fattade långt innan sammanträdena och resultatet av voteringarna är på förhand givet – om inte någon enskild plötsligt avviker från gruppen. Det händer dock så gott som aldrig. 

Många fritidspolitiker deltar så gott som aldrig i debatten. Jag antar att de flesta inte läser handlingarna heller. Gör man det borde man uppröras över det pågående skattemissbruket, vanstyret, vansinnesbyråkratin – raseringen av vår av tidigare generationer uppbyggda välfärd. De kilotunga pappershögarna (KF-handlingarna) varje månad återvinns förhoppningsvis! 

De flesta fritidspolitiker sitter helt enkelt av sin tid och är i äkta skendemokratisk anda KNAPPTRYCKARE, som tidigare sagt. Gör zombieliknande som de välbetalda säger.

Det är en regelrätt pina att lyssna på floskelproduktionen som går på högvarv timme efter timme ända till klockan 22:00, minst. Ni som läst mina inlägg vet det redan. Vid detta möte var jag i alla fall uppe i talarstolen en gång mer än de flesta övriga fritidspolitiker och gjorde ett yrkande – eftersom jag går igenom handlingarna innan och tycker till. Var uppe en gång.

Lyssnade dock till vid några tillfällen: Miljöpartiets Per Almgren (tror jag han heter) brukar tänka annorlunda än alla andra. Många gånger greppar jag inte tankegångarna riktigt men han tillhör de politiker som inte har som första intresse att sko sig själv utan tänker stort och inser att rådande system barkar åt helvete. Jag tror att fler anar att det ligger till så men så gott som alla tiger – av feghet, bekvämlighet, den allmänna fördumningen. 

Håkan Thornell var modig nog att gå upp och ge dessa tankegångar sitt stöd! Undrar om han fick skit för det efteråt i sin politiska grupp? – fast guppledaren var inte där. I den här sta´n verkar individualism vara ett skällsord. Håller du inte käft ifall du tänker annorlunda än raserarna är du ute.

Detta inlägg publicerades i Norrköping. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sen KF-rapport 13-05-26

  1. vidholdz skriver:

    Det här låter inte bra………

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.