Rapport KF 17 juni 2013

Har nog aldrig varit så trött på ett kommunfullmäktigesammanträde (KF) och hade ett hejdlöst behov av att gäspa. Det är inte så att det bara sägs dumma saker från talarstolen, inte alls. Många till synes trevliga människor yttrar sig klokt, var för sig, den ena efter den andra, timma efter timma. Det tröttsamma är upprepandet av exakt samma innehåll, om och om och om igen, att det sällan anknyts till det redan sagda som får hänga som ett löst fragment i luften.
Med andra ord: diskussionen fördjupas aldrig eftersom rådande system innebär att marknadsföra den egna politiken med hopp om att vinna upphandlingen. Allt går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt! Vi (7-klöver) är bra, dom (SD) är dåliga. 
 
På tal om att upprepa så deklarerade sossarnas kommunalråd Olle Johansson åter att ”Halal tycker jag är väldigt bra” på tal om Markus Wiechels interpellation om upphandling av svenskt närproducerat kött. Sådant gillar inte härskarna, i verkligheten, bara i ord, ibland. Sossen har som tidigare sagt sällskap av Miljöpartiet, Moderaterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna som alla är eniga om att inte vidta verkliga åtgärder för att förhindra att köttet från slaktmetoden i detta klipp inte ska spridas. De är inte intresserade av att förhindra det bestialiska plågeriet, i verkligheten.
 
Dessa politiker låter, trots alla djurskyddslagar, köttet från de brutalt torterade djuren spridas i våra matbutiker. Hur mycket av det som sedan landar på daghemmets matbord, våra sjukhus, skolor och äldreboenden är det nog ingen som vet. Samtidigt driver de en politik som tvingar seriösa svenska bönder till kostsamma och onödiga procedurer vilka många gånger tar knäcken på dem som inte ägnar sig åt storrovdrift. Att den meningslösa regelhysterin leder till att småbönder tvingas lägga ner sin verksamhet bryr dessa politiker sig inte om – skrolla ner till ”Djurinspektör i farten”.
 
Att ifrågasätta och vilja stoppa den medeltida tortyren av våra djur är alltså inget ämne majoriteten i Kommunfullmäktige i Norrköping vill ägna sig åt. I Almedalen blev vi gjorda till åtlöje när vi på ett s.k. ”Djurskyddet i Sverige” – seminarium var de enda som ville sätta stopp för tortyren, i verkligheten och inte bara i floskelmakeriet. Vad ska vi med sådana organisationer till när de blundar för och inte vågar driva frågan om förbud mot att köttet från dessa torterade djur sprids? 
 

”Sossen som håller på att sänka Norrköpings skolor talade sig varm för metoden (halalslakt) och alla ledamöter utom sverigedemokraterna röstade nej till motionen. I sin rädsla att i tabusvärje bli kallade främlingsfientliga rasister, fascister och nazister av Bonniermedia vid ett nej till djurplågeri, bejakar de hellre våra djurs lidande. Det gör inte jag och jag skiter i vad fega idioter kallar mig! Jag talade just med en av dem, som faktiskt skämdes efteråt över sin feghet och menade att säkert 98% av ledamöterna egentligen vill samma sak. 

Är de beredda att offra vad som helst för sin rädsla, eller gäller det förhoppning om den välavlönade politiska karriären?” Svensken slår nog världsrekord i underdånighet till följd av sin feghet.

Mer halal:
 
– ”Varför finns det till exempel ingen moské i Tensta, det tycker jag är konstigt” säger integrationsminister Erik Ullenhag. Själv tycker jag det är konstigt att ingen har byggt en moské bredvid Ullenhags bostad, med minaret naturligtvis, så att han får vakna till den ljuva klangen av islams utrop för en annan samhällsordning än vår en gång tiden demokratiskt valda samhällsmodell, varje morgon kl 5! 
 
Citatet är hämtat från tidningen Extra 13-05-31. Vid samma besök av vår integrationsminister i Tensta efter kravallerna säger Mert Yilmaz, elev på Tensta gymnasium, att flyktingar borde bosätta sig i innerstaden istället för i förorten. Jag har tidigare här i bloggen framfört det förslaget och tycker alltså att det är en alldeles utmärkt idé! Låt dem bosätta sig i varannan lägenhet på Östermalm, längs med Strandvägen, varför inte på Grand Hotel och på slottet så kan de ju vinka till varandra tvärs över vattnet, och fortsätt ut till Bromma, Danderyd, Djursholm, varannan villa, så att folket som driver åsiktsmaskineriet i svensk media vet vad de talar om! 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Norrköping. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rapport KF 17 juni 2013

  1. ÅMÅL skriver:

    Jag gillar dig – du är en mycket klok kvinna!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.