Upprepning åsiktsfrihet

Fascineras faktiskt av den svenska fegheten och beredskapen att sätta allt vi byggt upp i demokratins namn ur spel. Innan jag blev sverigedemokrat fanns flera familjehemsföretag som gärna placerade behövande hos mig – inga problem, jag fick t.o.m. säga nej för att det redan bodde någon i mitt hem. Efter mitt val av folkvalt riksdagsparti är det knäpptyst förutom ett familjehemsföretag som ville placera, men då satte som sagt socialtjänsten i Norrköping stopp:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/04/14/nazisterna-i-sverige/

Eftersom jag tröttnat på alla förfrågningar som ändå inte är aktuella p.g.a. mitt politiska val så upprepade jag min önskan om att de i så fall tar bort mig ur sina maillistor. Nedan mail från Familjehemsguiden:

> Hej alla Familjehem!
>
> Nu har vi äntligen den fina sommaren här, hoppas att ni har det bra med sol, bad och fina sommarkvällar!
>
> Vi skulle vilje be er som kan ta emot omgående jourplaceringar att höra av er till oss så att vi kan vara beredda om/när det kommer akuta uppdrag, vi har ju öppet hela sommaren!
>
> Än en gång, hoppas att ni har en underbar sommar!
>
> Vänliga hälsningar
>
> Familjehemsguiden

Mitt svar:

Hej!

Upprepar mig nog men svarar igen: Jag är i stort sett samma människa som jag var när jag blev läkepedagog och arbetade som sådan i ett hem för psykotiska barn i Järna på 80-talet, ungefär samma sedan när jag arbetade som massör, samma som när jag blev eurytmilärare och arbetade som sådan 12 år i olika Waldorfskolor. Därefter har jag blivit diplomerad i sorgebearbetning samt gått kurs i stödjande samtal. Det här låter väl bra eller hur?

Det stora problemet i Sverige idag är att vi har två lagar som är satta ur funktion i praktiken, den ena handlar om åsiktsfrihet och den andra om yttrandefrihet. När jag fick nog av att se politiker ljuga sig igenom det ena valet efter det andra valde jag att gå med i det efter förra valet enda oppositionspartiet sverigedemokraterna – och då blev det plötsligt tvärstopp med familjehemsplaceringar i mitt hem – en villa med piano, trädgård, grönsaksodling, fruktträd mm. Varför? Jo eftersom det inte är tillåtet i praktiken att välja vilket folkvalt riksdagsparti man vill i vår s.k. demokrati.

Ifall ni på Familjehemsguiden anser att det är rimligt att följa lagen och låta folk tycka och tänka hur de vill på det politiska planet så är mitt hem öppet för fortsatta placeringar! Ifall ni inte tycker det så har jag tidigare bett om att bli borttagen ur listan eftersom jag i så fall ju lägger onödig energi på att svara på de ganska många mailen!

Vänliga hälsningar
Cornelia Dahlberg

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Upprepning åsiktsfrihet

  1. Holohoaxx skriver:

    Detta har blivit lögnens och ljugarnas rike.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.