Nu måste det bli ett slut på dårskapen

Av Olle Ljungbeck

”Förutom att undersöka friskolornas pedagogik, lärartäthet och elevunderlag bör föräldrarna också kolla boksluten för att kontrollera friskolornas ekonomi”! Detta uttalande gjorde häromdagen generaldirektören för Skolinspektionen Ann-Marie Beagler!

Men inte nog med detta. Hon påstod också att Skolinspektionen saknar kompetens för att göra analyser om friskolornas driftsformer. Hon gjorde ytterligare en kommentar som inte kan innebära annat än att hon och regerings- och riksdagspolitiker nu förpassat Sverige till att vara en bananrepublik i bland annat skolpolitiken. Hon sa nämligen, ”som konsument måste man vara observant när det är en marknad”!

Sveriges högsta tjänsteman för skolfrågor erkänner sålunda att skolan numera är en marknad! Trots allt, kanske för en gångs skull ändå ett ärligt påstående.

Är det underligt att det bara går utför? Stackars lärarkollektiv som behöver dras med Beagler, Björklund ja i stort sett hela hopen av riksdagspolitiker. Men ännu värre är det för alla de tusentals elever, som med jämna mellanrum får sluta mitt i terminen. Inte får hjälp att hitta ny eller annan utbildning. Vem tar försorg om dem som tappat sugen och går in i passivitet eller börjar knarka för att i värsta fall ta livet av sig.

Vilken skola skall vi få? Vad händer i de religiösa  friskolorna. I stället för en konfessionslös skola hjärntvättas barnen i dessa skolor så att flertalet aldrig kommer att bli integrerade eller solidarisera sig med vårt samhälle. En sak är emellertid oundviklig. Det måste städas från toppen, och då bör de två nämnda vara de första som måste gå.

Knappast något område inom samhällssektorn är så vanskött som skolan. Och då är det i första hand politikerna och myndigheters tjänstemän som bär ansvaret. Inte lär det bli bättre om oppositionen kommer till makten ifall de inte gör en helomvändning i sitt menlösa kompromissande med Alliansen.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nu måste det bli ett slut på dårskapen

 1. vidholdz skriver:

  Ja det är ju egentligen för bedrövligt att vi (Olle Ljungbeck i detta fallet) skall behöva konstatera detta – ett svek mot den svenska befolkningen i skolfrågorna – man har iscensatt en fullkomligt vansinning invandringspolitik och sedan står man således där med skägget i brevlådan och ser sig yrvaket omkring och har aningslöst och korkat genomdrivit en politik som havererat den svenska skolpolitiken – vi kan ju ta en till på de siffror som PISA-projektet har i bl.a Finland – där verkar man ha alla hjärncellerna i behåll – men i Sverige nä där där agerar man fullständigt oansvarig och det tycker jag naturligtvis är ett svek och borde vara straffbart för trolöshet mot folket som första brottsrubrik – både mot våra ungdomar- lärarna – svenska folket – vår framtid – vi har ett glapp här – som gäller många människor som inte kommer att komma ut i arbetslivet – men va sjutton hjälper det att säga något – de har redan sänkt skutan Sverige – d-a idioter! Avskeda dom – inga fallskärmar – inga fantasipensioner – men se där på den punkten är de skärpta som f-n – girighet är deras största drivkraft samt att lyda EU :s som är en d-a USA-initierade skitpolitik!

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Det var ord och inga visor 😉 När jag hörde skolinspektionens välavlönade generaldirektör prata om deras inkompetens var min första tanke: LÄGG NER SKOLINSPEKTIONEN DÅ! Varför i helvete ska de stackars dubbelarbetande skattebetalarföräldrarna göra jobbet åt skolinspektionen? Lägg ner alla inkompetenta myndigheter för den delen, de är många vill jag lova och ingen annan än de avlönade nollorna skulle sakna dem – och ge skattemedlen tillbaka till föräldrarna så de får tid att göra skolinspektionens jobb!

   Gilla

 2. Pingback: Tidsenlig chef | Jan Millds blogg

 3. vidholdz skriver:

  Absolut – lägg ner skolinspektionen – de är fullständigt onödiga – inkompetenta – åk till Finland – lär er hur man gör en bra skola!

  Gilla

 4. Märit Thorén skriver:

  Man undrar stort över vad våra härskande politiker kan ha för målsättningar med sina dåraktiga ageranden och beslut, som stjäl både tid och pengar för sin rent vettlösa hänsynslösa politik de för?
  Snabba pengar för sin egen del och ingen tanke på konsekvenserna för de efterlevande sen.(?) Naturligtvis är det så.
  Man måste ha satt i något sorts system på att invandringen ger snabba pengar och att de pengarna ska vara i rullning hela tiden för att det systemet ska kunna klara fortsätta regera och agera..
  Men till vilket syfte då? Vad har de egentligen för syften med sin upponedvända-bakoframvända-utoinvända politik?
  Ja Cornelia, jag håller med dig, lägg ned skolinspektionen och lägg ner en massa onödiga och kostsamma myndigheter som inget annat mål har än att sko sig själva, sina egna tjänstemannalöner hela tiden.
  Såklart att alla dessa maktdemonstrerande myndigheter vill ha sin betydelse och inkomst betryggad, på oss skattebetalares pengar. Men dessa är ju inget annat än äkta parasiter som bara har den saken i huvudet att de ska sko sig själva på andras bekostnad hela tiden. Massor av myndigheter styr enbart med hyckleri och att de låtsas ha någon GOD betydelse för det svenska folket. Men skulle de ha haft en sådan någon gång, då skulle allt vårt samhälle ha sett bra mycket bättre ut i nutiden i den realistiska verkligheten än vad den gör ute i den äkta praktiken gör sen..
  Men hur får man bort dessa fullt ut onödiga myndigheter?
  Det ”släktet” som jobbar inom myndigheter är ett folk för sig. Liknande aliens!
  De bara helt fräckt stjäl våra pengar, (lagligt) (?), som vi istället borde ha och ta till den svenska skolan, vården, omsorgen och åldringsvärden.
  Just gällande skolan så tror jag att den blir bäst av att den återförstatligas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.