Landsdagarna 2013

Efter trevliga och inspirerande Landsdagar har jag efter varje motion lagt upp mina ord i talarstolen (skrolla ned om du redan läst motionerna) och sist Partistyrelsens avslagsmotivering:

Detta inlägg publicerades i Motioner. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Landsdagarna 2013

 1. Lil Thorén skriver:

  Jaadu Cornelia

  Det blev en ledsam läsning.
  Jag har nu läst igenom alla dina motioner och PS alla bemötanden av dem.
  Ledsamt också för att PS inte verkar inse allvaret i dina så sunda motioner. Du skriver ju sunt förnuft i alla dessa. Man blir trött, så trött över att man inte vill ta till sig allvaret i dina motioner. Dina motioner anser jag inte vara tillspetsade alls. Tvärtom istället.
  När man läser detta gällande exv din motion angående ett återtagande av det personliga ansvaret för både tjänstemän och politiker undrar jag starkt om de ens är medvetna om hur mycket maktmissbruk det förekommer inom bla tjänstemannasektorn.
  Där vet dessa tjänstemän om att de kan agera hur de själva vill och kan begå fel efter fel mot privatpersoner och efter politisk styrning helt utan att behöva ta ansvar för sina ageranden och handlingar. De vet med sig att de kan missbruka sin makt och mörka ned precis som det passar dem själva. Dessa försätter drabbat folk i både vanmakt och som på sikt även ger dålig hälsa för den enskilde individen.
  För att inte tala om alla dessa felaktigt bemötta små barn som kategoriskt upprepande drabbas.
  Man blir rent mörkrädd över hur tjänstemän och politiker missbrukar sin maktställning i samhället.
  Så pass att man nästan hoppas på att de som motsäger sig dessa förslag själva skulle drabbas av makt och myndighetsmissbruk nån gång, så att de klarar ta till sig verkligheten i detta vanvett. För vi lever under totalt förtryck från tjänstemän inom de flesta myndigheter.
  Man blir så ledsen över denna okunnighet och över att detta inte tas mer på allvar. Hur många har inte fått sina barn omhändertagna för att ett ex exempelvis bara är ute efter att hämnas för att de exv blivit övergivna pga att de kanske har misshandlat och brukat våld mot den förra parten eller mot de gemensamma barnen.

  Nog anser jag att SD är det enda alternativet att rösta på och det kommer jag att fortsätta att göra. Men det behövs enormt bättre kunskaper och insyn i hur tjänstemän och politiker missbrukar sin maktställning just enbart för att dessa VET MED SIG att de kan göra det och de aldrig behöva åka dit för sina egna ibland gravt felaktiga hänsynslösa beslut och annan respektlös nonchalans, och ibland rent vårdslösa beteenden mot ofta fullt oskyldiga föräldrar. Så pass att man nästan vill varna folk för att skaffa barn i dessa tider.
  Stå på dig Cornelia, MITT stöd har du verkligen i alla dessa motioner.
  Jag håller på dig!

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Just motionen du beskriver – Återinför tjänstemannaansvaret – gick igenom som beskrivet, fick bifall, eftersom Landsdagens ombud, dvs lokala politiker, röstade ner partistyrelsens avslag! I rösträkningen kunde även medlemmar av PS (partistyrelsen) rösta för motionen eftersom den omröstningen är anonym, vilket lär ha varit fallet. Det innebär att partistyrelsen ska arbeta för att återinföra tjänstemannaansvaret!

   Även min motion Barnpeng blev bifallen av en medlem i partistyrelsen, Hanna Wigh, även om PS i sin helhet avslog den. Ytterligare en medlem i PS, en kvinna, sade efteråt att hon tar med sig innehållet i motionen. Min förhoppning är att jag har inspirerat en och annan till mer folknära tankar inför framtiden:)

   Gilla

 2. Lil Thorén skriver:

  Det låter bra Cornelia.
  En god början på något sunt och friskt för samhället iaf. Rom byggdes ju inte på en dag och när det gäller dessa motioner s förslag så måste det nog till åtskilligt med sådana innan det kan uppkomma mänsklig och god förändring i samhället.
  Vore jag 20 år yngre skulle jag själv jobba på i detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.