Avhopp

Det började med en djup ilska över häxjakten mot alla som öppet ifrågasatte massinvandringen, nämligen sverigedemokraterna. Att en enda röst får närmast totalt utrymme i vår skattefinansierade media, varav SVT dessutom påstås vara oberoende, hör inte hemma i en demokrati! Den rösten stämmer enligt undersökningar inte överens med folkets röst. Ilskan förde mig in i politiken – en så mobbad och förtalad grupp skulle få mitt stöd!

Kvällen innan SD:s valsedlar gick ut i tryck träffade jag Markus Wiechel i ett gathörn, fick snabbinformation om vad Kommunfullmäktige egentligen är och skrev under valsedlar som kandidat. Har varit väldigt ointresserad av det politiska falskspelet, men ett nytt parti och på den tiden dessutom det enda oppositionspartiet – en chans att vara med och påverka.

Av många sverigedemokrater blev jag betraktad som en främmande fågel. Skämtsamt kallades jag ”miljöpartist” p.g.a. mitt miljöengagemang och mitt solklara Nej till kärnkraft. Många sverigedemokrater föraktar miljöpartister och skrattar åt deras idéer. Föraktet är som ni nog vet ömsesidigt… Själv är jag nyfiket lagd och vill gärna lära känna nya människor, men visst blev det tydligt att vi hade olika syn på en hel del.

Vad är en nationalist? – frågade jag mig efter mötet med sverigedemokraterna. Svaret har jag inte än idag och med svar menar jag inte bara orden i partiprogrammet, utan en känsla för vad det innebär. Vad jag däremot vet är att jag aldrig har känt mig som en nationalist. Däremot anser jag att våra folkvalda politiker självklart borde värna Sverige med allt det innebär eftersom de är valda just till den uppgiften – inte tvärtom vilket vi blivit vittnen till under rätt många år nu. Men nationalist?

Sedan var det ”konservativ” som ju även det är ett centralt begrepp i SD:s politik. Jag har alltid varit intresserad av alternativa vägar, nya sätt att se på saker och ting.  Socialkonservativ kanske låter lite bättre, social är en akut bristvara idag, men konservativ, konservera, förvara, stänga inne – tänker på en konservburk.

Ytterligare en stötesten har varit den klart proisraeliska och antipalestinska linjen. Terrorister ska inte stöttas, så långt är jag med, men för mig är det självklart att även det palestinska folket har rätt till sin del av landet som de blivit ohederligt fråntagna.

Med tiden har det blivit allt tydligare att sverigedemokrat, det är jag lika lite som någon annan partibenämning. Tydligt har också blivit att jag inte ser hur någon positiv förändring ska kunna bli verklighet inom rådande system. Samtliga politiker verkar ytterst angelägna om att anpassa sig till det systemet.

Nu följer jag rösten som växt sig allt starkare och avgår som företrädare för SD. För alla som tror att jag därmed blivit rädd och feg politiskt korrekt vill jag bara klargöra att jag är lika övertygad idag som vid mitt inträde i SD om att massinvandringen innebär stor förödelse både för många invandrande och redan bosatta eftersom den bygger upp ett allt mer segregerat samhälle.

Självklart ska vi ta emot och göra allt vi kan för riktiga flyktingar, men det som pågår i Sverige idag handlar om något helt annat. Det ser ut som att makthavarnas egentliga syfte är att skapa en ny, stor underklass som skall tjäna den allt rikare överklassen. Tvärtemot det samhälle de flesta trott sig rösta fram i valen vart fjärde år.

Många politiska företrädare jag talat med från övriga partier delar mina åsikter om massinvandringsproblematiken. Tyvärr lyder de under partiernas/medias munkavle och rabblar automatiskt de politiskt korrekta förödande mantran i talarstolen. Jag önskar de vågade stå för sin egen, inre övertygelse – en övertygelse de delar med större delen av folket.

Det pågår en skrämmande utveckling mot allt mer omänsklighet inom samtliga politikerstyrda områden. På min blogg har jag beskrivit hur vi skulle kunna minska den politiska styrningen som idag antagit maktfullkomlighetens och missbrukets form. Mitt förslag är att ge mer makt till folket genom direktdemokrati i form av digitaliserad folkomröstning i alla större frågor: https://corneliadahlberg.wordpress.com/magma/

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9159096

Eller nedan ur NT:

”SD-topp lämnar – blir politisk vilde

Norrköping

Cornelia Dahlberg lämnar Sverigedemokraterna – men behåller sina uppdrag i kommun- och kyrkofullmäktige i Norrköping.

- Jag äcklas av det politiska falskspelet, säger hon.

Cornelia Dahlberg har fått avsmak för partipolitiken. Tills vidare fullföljer hon sina uppdrag inom Norrköpingspolitiken som politisk vilde, det vill säga utan partitillhörighet.

– Jag har aldrig känt mig som en riktig Sverigedemokrat och har aldrig blivit betraktad som en heller, säger hon efter avhoppet.

Hur kommer det sig att du valde att representera Sverigedemokraterna från början?

– Jag tycker fortfarande inte att det har funnits plats för en ärlig diskussion om kritiken mot massinvandringen. Man måste kunna diskutera frågor som en stor del av det svenska folket har åsikter om utan munkavle och utan att avfärdas som rasist.

– Massinvandringen är ett jätteproblem, det finns lösningar som jag ser det, men politiken behöver diskuteras öppet. Men ju mer jag sett och hört från SD har känslan växt att det inte är ett parti jag vill jobba med.

Cornelia Dahlberg har fortfarande starka åsikter om samhällsutvecklingen som hon vill kunna vara med och påverka.

Därför väljer hon att fortsätta som politisk vilde efter avhoppet.

Hur påverkas då möjligheterna att vara med och förändra?

– I princip har jag väl varit lite av en politisk vilde hela tiden. Jag har varit besvärlig för Sverigedemokraterna och gått emot dem bland annat i frågan om kärnkraft som jag är stark motståndare till, det har varit en nagel i ögat på dem. De har sagt åt mig att inte skriva om kärnkraft på min blogg.

Kan det bli aktuellt för dig att gå med i något annat parti?

– Lika lite som jag känner tillhörighet till SD känner jag tillhörighet till något annat parti. Jag har sett mycket lögner, korruption och falskspel och känner mig lurad. Övergripande vill jag jobba för mer direktdemokrati genom folkomröstningar.

Som exempel på hur Cornelia känner sig lurad av politiken nämner hon bland annat det drygt 30 år gamla riksdagsbeslutet om att all kärnkraft i Sverige skulle vara avvecklad 2010.

Ett beslut som föranleddes av en folkomröstning, men som tills vidare har skjutits på framtiden.

– Ett stort svek mot folket, jag tycker man ska följa de beslut som tas i folkomröstningar. Med tekniken som finns i dag borde vi kunna rösta om spännande frågor i mobiltelefonerna. Det är absolut möjligt att utveckla ett sådant system för att få folkligt förankrade beslut och ta ifrån politikerna deras allsmäktighet.

Cornelia Dahlberg kan som längst sitta med som politisk vilde fram till valet i september 2014.

Borde det finnas utrymme för personer utan partitillhörighet i politiken?

– Absolut. Folket borde kunna rösta fram vilka personer de vill.

 Jack Nordholm 011-200 125 jack.nordholm@nt.se”

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Avhopp

 1. Kalle skriver:

  SD 2014

  Gilla

 2. MetalHeadViking skriver:

  Digitaliseringen ser jag som en katastrof!

  Tråkigt att du hoppar av SD på det sättet. Det är uppenbart att du inte delar SD:s ideologi. Men med tanke på hur nära vi är till nästa val, så skulle du helt enkelt kunnat sagt att du inte längre ställer upp som förtroendevald för partiet. Och sedan lämna partiet efter valet, istället för att göra en sån stor grej av det hela.

  SD 2014!

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Folkomröstning har fungerat så vitt jag vet mycket bra i Schweiz under många år, där har jag inte hört om någon katastrof.

   Vidare har jag, precis som du föreslår, inte ställt upp som kandidat till nästa val.

   Anledningarna till mitt avhopp just nu och så här är flera än beskrivet ovan, men eftersom jag trots allt falskspel jag sett på nära håll inte vill skada partiet mer, så har jag valt att hålla fulspelet för mig själv och redan inblandade så länge.

   Gilla

 3. vidholdz skriver:

  Eftersom ordet är fritt så tycker jag att Cornelia gör rätt och följer den allt starkare rösten inom henne som säger att hon skall avgå – varför ser Metalheadviking ett problem i att hon vill tala om det – eftersom det samtidigt är en möjlighet att få uppmärksamhet till just det som är ett problem med dagens politikerstyrda land där gräsroten inte kan göra något – trots att vi ser att Sverige håller på att raseras. Faktum är att politiken antagit maktfullkomlighetens och missbrukets form – ge mer makt till folket innan skutan Sverige sjunker.

  Det finns en folkrörelse nu som vaknat där många föreslår just direktdemokrati. MetalHeadviking tror inte på digitaliseringen – men det tror jag är vår framtidsmetod om vi skall genomföra digitala omröstningar i viktiga frågor. Tekniken har vi fått på gott och ont och den verkar vara här för att stanna.

  Direktdemokrati är absolut det bästa sättet att göra sig hörd som gräsrot – för egen del litar jag inte ett dugg på politiker. Att lisma före valet för att sedan göra tvärt om – att vi ”folket” bara får direktiv om beslut som tagits i EU bakom stängda dörrar – grundlagsändringar görs utan att de först har förts i offentlig debatt och folket tillfrågas inte – vilket är helt galet – NEJ TACK – det är förödande. Bra att Cornelia fortsätter röra om i grytan som fri politiker eller som det heter nu för tiden ”politisk vilde”!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.