KF 13-12-16: Ansvar för flyktingpolitiken

Markus Wiechel skrev enligt mig en mycket bra motion angående politikernas bristande verklighetsförankring vad gäller massinvandringen – och inte minst hur man skulle kunna få ned dem på samma mark där den drabbade befolkningen lever. Jag föreslog att vi skulle lämna in motionen och erbjöd mig skriva under, vilket resulterade i nedan.

Mina ord för motionen (på ett ungefär) till ledamöterna i Kommunfullmäktige (KF):

Till alla er 81 ledamöter här inne som kraftfullt stämmer in i kören om att massinvandringen är jättebra för Sverige, att den bara är sååå berikande – till er vill jag säga:

Ta det här tillfället (beskrivet i motionen) i akt att lära känna den massinvandring ni så varmt förespråkar! Undersökningar har ju visat att det är just  förespråkarna för massinvandringen som känner den allra minst, som sällan kommer i beröring med den eftersom dessa personer har makt och ekonomisk möjlighet att bosätta sig långt ifrån många invandrares segregerade bostadsområden och som placerar sina barn i skolor långt ifrån desamma. Däremot bor de svenskar där som ofta är både socialt och ekonomiskt svaga. De brukar vara av en helt annan åsikt än ni!

Att lagar och regler skulle vara ett hinder för att ta emot flyktingbarnen (motivering till Kommunstyrelsens avslag till motionen) håller jag inte med om. Jag har själv varit familjehem och kan bara säga att utredningen för att bli godkänd inte var särskilt omfattande. Det är bara att köra igång – här inne är väl de flesta ordningsamma människor?

Som ni nog förstått är det jag som har haft ett ensamkommande s.k. flykting- s.k. barn boende hos mig. Placerande socialtjänsten hade tydligen gjort lite egna efterforskningar som visade att i princip allt det ensamkommande s.k. flykting- s.k. barnet sade var en stor lögn. Först trodde jag att jag råkat ut för ett undantag, men snart fick jag veta av fler i branschen att min erfarenhet är väldigt vanlig.

Varför inte pröva på verkligheten hör ni och ta emot ensamkommande s.k. flykting- s.k. barn i era hem?

Vill även påpeka att jag var den enda av 85 närvarande ledamöter som yrkade bifall till motionen.

Motionen:

Låt politiker ta ansvar för flyktingpolitiken

I Norrköpings kommun är det en kraftig majoritet av de folkvalda politikerna som anser att kommunen ska ta emot ett stort antal flyktingar. Enbart Sverigedemokraternas politiker har tydligt sagt sig vara emot den ansvarslösa politik som förs. Politiker i kommunen som är positiva till denna form av invandring bör då aktivt agera föredöme och ta ett direkt ansvar för alla flyktingar som de beslutat att ta emot inom kommunen.

I stället för att placera exempelvis de så kallade ensamkommande flyktingbarnen i dyra speciella boenden (boenden som kan kosta samhället mellan 1 900 – 16 000 kronor per dygn) kan kommunstyrelsens ledamöter och ersättare öppna sina hem för dessa. Vid en placering av barnen hos våra toppolitiker kan politiken rättfärdigas lite mer inför alla kommuninvånare. Då en av Sverigedemokraternas ledamöter redan har tagit hand om ett ”ensamkommande flyktingbarn” råder det inget tvivel om att övriga politiker i och med denna motion får en unik möjlighet lära känna livet i den mångkultur de förespråkar.

Flyktingarna som flyttar in hos våra folkvalda kan knappast få en bättre möjlighet att komma in i det svenska samhället. Naturligtvis bör värdfamiljen låta sitt hem vara lika öppet som folkhemmet Sverige har varit sedan 70-talet. Värdfamiljen bör således också stå för flyktingens alla uppkomna kostnader samt ta personligt och juridiskt ansvar för dessa till den dag de kan försörja sig själva och ta ansvar för sina liv.

Det bör inte vara svårt för alla ledamöter i kommunfullmäktige att enas om ett bifall till denna motion då alla vinner på förslaget.

Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta:

Att Norrköpings samtliga kommunpolitiker tillfrågas om de kan öppna sina hem för ”ensamkommande flyktingbarn” och stå för deras kostnader.

Att de politiker som tar hand om ett ”ensamkommande flyktingbarn” också får chansen att stoltsera med detta på Norrköpings kommuns hemsida.

Markus Wiechel (SD) Cornelia Dahlberg (SD)

I Folkbladet skrevs nedan efter att motionen lämnats in 2012-12-17:

”SD: ”Stjernkvist borde ta emot flyktingbarn”

Av Malin Wernström. Uppdaterad 2013-01-10

NORRKÖPING Riksdagsledamoten Markus Wiechel (SD) vill att Norrköpings kommunpolitiker ska ta emot flyktingbarn i sina hem. Detta för att politikerna ska få ”en unik möjlighet att lära känna livet i den mångkultur de förespråkar”. Så skriver Wiechel i en motion till kommunfullmäktige.

I början av december tillträdde Markus Wiechel som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna efter att Lars Isovaara tvingats avgå till följd av rasistiska uttalanden. Markus Wiechel, som sedan tidigare sitter som gruppledare för SD i kommunfullmäktige i Norrköping och ordförande för SD i Östergötland, har i flera intervjuer, bland annat i DN.se sagt att han tycker det är tråkigt med höstens skandaler i partiet, och att han ska göra vad han kan för att förvalta förtroendet han fått.

”Öppna sina hem”

Några veckor innan Markus Wiechel tillträdde som riksdagsledamot lämnande han och Cornelia Dahlberg (SD), ledamot i kommunfullmäktige i Norrköping in en motion till kommunfullmäktige.

De skriver bland annat att SD:s politiker är de enda som motsätter sig ett stort flyktingmottagande i kommunen. Och menar att de politiker som är för det borde föregå med gott exempel och ”ta ett direkt ansvar för alla flyktingar de beslutat ta emot inom kommunen”.

” Istället för att placera så kallade ensamkommande flyktingbarn i dyra speciella boenden kan kommunstyrelsens ledamöter och ersättare öppna sina hem för dessa. Vid en placering av barnen hos våra toppolitiker kan politiken rättfärdigas lite mer inför alla kommuninvånare.

Då en av Sverigedemokraternas ledamöter redan har tagit hand om ett ”ensamkommet flyktingbarn” råder det inget tvivel om att övriga politiker i och med denna motion får en unik möjlighet att lära känna livet i den mångkultur de förespråkar”, skriver Wiechel och Dahlberg.

”Ta ansvar”

Vidare skriver dem:

”Flyktingarna som flyttar in hos våra folkvalda kan knappast få en bättre möjlighet att komma in i det svenska samhället. Naturligtvis bör värdfamiljen låta sitt hem vara lika öppet som folkhemmet i Sverige varit sedan 70-talet. Värdfamiljen bör således också stå för flyktingens alla uppkomna kostnader samt ta personligt juridiskt ansvar för dessa till den dag de kan försörja sig själva och ta ansvar för sina liv”

Oseriöst

Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) tycker motionen är oseriös och upplever tonen som raljerande.

– Det här är inget seriöst förslag, men det bekräftar två saker. Dels att SD står för en människosyn där man delar upp människor och ifrågasätter deras rättigheter och skyldigheter. Och dels att SD, som ofta påstår sig vara det enda partiet som vågar ta upp de här problemen, inte lägger förslag som löser verkliga problem. Det här är bara ett sätt att förlöjliga människor, säger Lars Stjernkvist.

Folkbladet har förgäves sökt Markus Wiechel för en kommentar. Men Cornelia Dahlberg menar att motionen är seriös, och delvis bygger på hennes egna erfarenheter.”

http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=6275769

Slutligen min erfarenhet av asylsökande s.k. flykting- s.k. barn:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/01/27/asylsokande-flyktingbarn/

Detta inlägg publicerades i Motioner, Norrköping. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till KF 13-12-16: Ansvar för flyktingpolitiken

  1. vidholdz skriver:

    Politiker bör, om möjlighet finns, ta det ansvar som de förespråkar – Cornelia tog ansvar, vilket ingen tackat henne för – men har någon endaste politiker i Norrköping med möjlighet – och ”ett enda ledigt rum ” tagit ansvar? Svar nej. Rätta mig om jag har fel! Om man inte tar sakernas tillstånd på allvar och gör ett ärligt försök att ta hand om ”de” – som så väl behöver en fast grund och undervisning i det Svenska samhället och/eller ens försökt göra det man KAN för att lära känna nya kulturer på riktigt – som Cornelia gjort – så kan man inte annat än ifrågasättande det som Lars Stjernkvist gjort – tycka att motionen är oseriös – den som är oseriös i detta läge är ju höga vederbörande själv. Om en medmänniska från annat land hamnat i den kommun man själv bor, så borde man följa de nya direktiv Sverige ställts inför och som initierats av sjukövern där Socialdemokraterna som styr Norrköpings kommun ingår. Därför bör alla i sjuklövern i första hand ta sitt ansvar och vara ivrig att hjälpa till. Vi vill nu se att sjuklövern också hjälper till OMGÅENDE – behovet är skriande stort eftersom 1.200 flyktingar om dagen kommer till Sverige.

    Gilla

  2. Pingback: Folkets motioner… | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.