Chemtrails? (motion 8)

Jag skrev att jag lämnat in 8 motioner till Landsdagarna 2013 (se kategori Motioner), men har bara redovisat 7. Vad hände med nr 8?

Först fick jag frågan av Marcus Wiechel om jag verkligen måste lämna in den, sedan blev jag ombedd att dra tillbaka den. Det hette först att jag skulle få mycket skit för den på Landsdagarna. – Det skiter jag i, svarade jag. Vad har jag att förlora på att lämna in en motion som jag skrivit p.g.a. att jag anser att temat, precis som i mina övriga motioner, är viktigt?

Jo visst har jag allt att förlora vad gäller eventuell karriär/pengar och den biten, men det var inte därför jag blev politiker. Jag blev politiker för att jag fått nog av den politiska fegheten, rävspelet, hyckleriet och girigheten – som jag sett för mycket av vid det här laget.

När jag ytterligare en gång blev tillfrågad om jag inte kunde dra tillbaka motionen, som visst diskuterades en hel del där uppe i Riksdagshusets korridorer, och förstod att de var rädda för dålig media-uppmärksamhet, så veknade jag och sade att jag vill inte skada SD, men för att dra tillbaka min motion så kräver jag ett seriöst svar på den från partistyrelsen. Det blev jag lovad och min motion togs bort från dagordningen.

Än idag har jag inte fått något svar. Är de kanske rädda att sätta sitt ifrågasättande av människors oro inför en eventuell gigantisk miljökatastrof på pränt?

Ett parti som vet vad tabubelagda frågor innebär i mellanmjölkens land (- du blir totalt nergjord om du inte tycker lika) hoppades jag kunde varit lite modigare även vad gäller denna fråga och låtit mig få tala för motionen. Sedan hade ju vartenda ombud på Landsdagarna inklusive partistyrelsen kunnat bege sig upp i talarstolen för att göra ner mig inför media och visa att de är tvärsäkra på att det jag nämner inte förekommer, men men, här är motionen:

Motion till Landsdagarna  2013

Chemtrails?

Chemtrails vara eller icke vara är omtvistad. Begreppet innebär att flygplan inte bara skulle släppa ut avgaser förorsakade av bränslet – vilket kallas kondensstrimmor – utan att vårt luftrum besprutas medvetet med andra ämnen. Syftet skulle vara att bl.a. motverka uppvärmningen av vår jord, s.k. geoengineering, genom att blanda bl.a. aluminium, barium och strontium i flygplansbränslet. Fenomenet omtalas i andra länders nyhetsrapportering, bl.a. amerikanska CNN, och det pågår proteströrelser på flera håll i Europa och USA mot besprutning av vårt luftrum.

I Sverige råder mestadels tystnad i ämnet p.g.a. den pågående idiotförklaringen av alla som tar upp temat och ifrågasätter – viket vi ju känner till från andra områden i vårt av rädsla för oliktänkande präglade land.

Luftfartsverket och Transportstyrelsen är de myndigheter som har ansvar för svenskt luftrum. Dessa påstår dels att frågan inte hör till deras ansvarsområde och dels att något annat än vanliga avgaser efter bränslet inte släpps ut. Även SMHI avfärdar existensen av chemtrails och tycks säkra på att bara helt normala kondensstrimmor följer samtliga flygplan i vårt luftrum.

Eftersom jag tillsammans med många andra iakttagit förändringar i molnbildningen på vår himmel och efter flygplanens avgasstrimmor är jag inte övertygad om sanningshalten i dessa myndigheters påståenden, utan önskar att fenomenet undersöks och utreds av oberoende forskare. Med oberoende menas att forskare anlitas som inte avlönas för att leverera fakta som beställaren vill ha, utan forskare som arbetar strikt vetenskapligt – utan ekonomiska eller andra intressen än ren fakta.. Om vilja finns så är det möjligt att vetenskapligt kunna bevisa – av sådana forskare – att andra ämnen inte släpps ut eller tillsätts flygplansbränslet i något annat syfte än som drivmedel. P.g.a. medborgares farhågor att sådana ämnen kan påverka växters, djurs och människors hälsa föreslår jag därför

att Sverigedemokraterna kräver en oberoende vetenskaplig undersökning av samtliga ämnen som släpps ut av flygplan i vårt luftrum.

Motionär: Cornelia Dahlberg

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/08/13/chemtrails/

Himlen över mitt hem:

Detta inlägg publicerades i Motioner. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Chemtrails? (motion 8)

 1. Pingback: Den stora viltdöden 2013 | corneliadahlberg

 2. Pingback: Chemtrails | corneliadahlberg

 3. Pingback: Chemtrails till Kyrkomötet (motion) | corneliadahlberg

 4. Johanna Lundin skriver:

  Problemet är att du har gått på en konspirationsteori 😦
  Det finns tiotusentals konspirationsteorier där ute om allt från gröna män från mars till att USA iscensatt månlandningen.
  Partiledningen tycker att det är pinsamt att en partimedlem skickar in en fånig konspirationsteori och ser att det skadar partiet.
  Försök förstå det utifrån deras perspektiv: tänk dig att en partimedlem skickar in 8 motioner om att vi måste utreda små blå gubbar med vita hattar som någon påstår sig ha sett i en skogsglänta nattetid.

  Gilla

 5. corneliadahlberg skriver:

  Partiledningen lovade ett seriöst svar på motionen om jag drog bort den, som sagt, men svaret uteblev. Det kallar jag klassiskt politikerbeteende, dvs oärligt helt enkelt.

  Har du läst övriga 7 motioner? Det verkar inte så eftersom du påstår att de skulle handla om gröna män från mars och att vi måste utreda små blå gubbar med vita hattar som någon påstår sig ha sett i en skogsglänta nattetid.

  Vill här bara nämna en av motionerna jag lämnade in, nämligen Återinför tjänstemannaansvaret: https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/11/17/aterinfor-tjanstemannaansvaret-motion-7/

  Där handlar dina blå gubbar kortfattat om att tjänstemän bör stå till svars för sina begångna misstag precis som övrigt folk måste stå till svars för sina, men se det röstade partiledningen ned. Har man fått smak för maktens korridorer är det lätt att glömma den folkliga förankringen. Som tur var hade majoriteten av ombuden på Landsdagarna inte glömt sin folkliga förankring utan röstade emot partistyrelsen.

  Ifall du har svårigheter med textförståelse (med tanke på¨gröna gubbar kontra tjänstemän mm) vill jag bara förtydliga att innebörden av den omröstningen är att SD nu måste försöka genomföra motionen. Sedan finns förstås alla möjliga sätt att kringgå det man skall göra men inte gillar, fram för allt när man sitter vid makten – vilket vi ju bevittnat från övriga partier otaliga gånger.

  Ett gott råd till dig Johanna är att läsa igenom det du kallar konspirationsteorier innan du yttrar dig nästa gång – det blir liksom mer seriöst 😉

  Vad gäller Chemtrails så har jag inte med ett ord påstått att de existerar, ifall du mot förmodan läst motionen. Däremot så TROR jag att de existerar. Jag är uppvuxen utan dumburken, min far arbetade inom flyget och jag växte upp i närheten av Bromma flygplats och hade alltså tid att iaktta kondensstrimmorna efter flygplanen – ofta från hängmattan 😉 Jag försöker fortsatt att inte dränka mitt liv i skärmtittande utan tittar istället på naturen, vilket inkluderar vår himmel och där kan jag och många med mig bara konstatera att dagens sk kondensstrimmor beter sig mycket olikt de jag sett tidigare.

  Självklart har du/ni rätt att anse våra iakttagelser, provtagningar mm vara konspirationsteorier, men en fruktbar diskussion skulle väl ändå handla om fakta istället för det enkla avfärdandet ”konspirationsteori”. Ungefär som avfärdandet ”rasist” när någon anser det vara inhumant att ta från biståndet för att bekosta pågående migrationskrig istället för att öka hjälpen till de verkligt fattiga.

  Gilla

 6. xmaverickx skriver:

  ”The individual is handicapped by coming face-to-face with a conspiracy so monstrous he cannot
  believe it exists. The American mind simply has not come to a realization of the evil which has been
  introduced into our midst. It rejects even the assumption that human creatures could espouse a
  philosophy which must ultimately destroy all that is good and decent.”
  J. Edgar Hoover
  Ju större konspirationen är desto lättare är det att genomföra den, och mycket tack vare alla ”sheeples” som Johanna Lundin.

  Kan de spraya oss också med Lithium https://www.youtube.com/watch?v=sRCvSFHXZE4, förutom med aluminium, barium och strontium.

  Gilla

 7. Pingback: NÄRINGSLIVET  | corneliadahlberg

 8. Pingback: Frisk italiensk regering | corneliadahlberg

 9. Pingback: Folkets motioner… | corneliadahlberg

 10. Pingback: Parti som vågar ta i chemtrailsfrågan? | corneliadahlberg

 11. Pingback: Landsdagarna 2013 | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.