De känslokalla och cyniska

Av Olle Ljungbeck

Till regerings- och riksdagsledamöter samt PK medierna och deras medlöpare.

De känslokalla och cyniska.

I Sverige befinner sig mellan 80-100000 (lågt räknat) svenska ungdomar mellan 16 och 25 år i vad som kallas utanförskap.

Det innebär att de saknar arbete, får inte utbildning (inte minst praktisk sådan som lärlingsjobb, vilka tusentals eftersöker och Björklund lovat dem men inte bryr sig). De får inget till egen försörjning och saknar givetvis bostad.

Detta måste givetvis ställas mot hur invandrarna behandlas. Dessa får kost och logi och en penningsumma för livets övriga nödvändigheter.

Vi vet att tillståndet bland de svenska ungdomar som lever i ”utanförskap” är miserabelt. Stor psykisk ohälsa, risk för missbruk men också självmordstankar hos många vilka ofta också leder till självmord.

Trots detta får vi så gott som varje dag se och höra politiker ständigt uttala sig om, ”att vi måste ta in fler invandrare etc”!

Ingen kommer på tanken hur vi kan ha råd att ta in en ökad mängd invandrare när vi inte har råd att ge vår egen ungdom en anständig framtid!

I stället har man formulerat om Per Albins motto om att ”ingen skall vara styvbarn i vårt land”. Nu har politikerna medvetet gjort svensk ungdom till styvbarn.

Ni tycker ni är smarta. Genom att jaga och försöka tysta invandrarkritiker hoppas ni kunna dölja det fruktansvärda svek ni nu genomför mot landets egen ungdom. Medan ni för omvärlden högljutt ropar ut vilka fantastiska humanister ni är håller en stor del av Sveriges ungdom på att gå under. Givetvis är detta ett fantastiskt hjältemod och humanism  ni visar. Självklart är det inte i första hand era barn och barnbarn som drabbas. Eftersom man nu i era kretsar nästan aldrig söker jobb grundat på kompetens utan får dem genom kollegalitet så drabbas ju inte era barn och barnbarn. Inte heller är det era barn som måste söka sig till grannländerna för att få jobb.

Jag tänker nu själv ge mig ut på torget och demonstrera mot massinvandringen (jag är 82 år) så länge ni så uppenbart sviker svensk ungdom. Risken att bli nedslagen av era humanistiska ”invandrarkramare” är givetvis stor. Dessa stoltserar visserligen över att de tillhör vänstern men trots detta uppträder på ett sätt som vi av tradition betraktar som extrem våldsinriktad högerextremism. Och eftersom de tillåts gå i samma demonstration som Stefan Löfvén måste de väl vara vänster trots sin våldsbenägenhet?

Första maj kan väl också vara en bra dag att informera svenska folket om hur vår ungdom behandlas. Kanske som en motvikt mot alla invandrarkramare som återigen kommer att visa sin solidaritet mot invandrare men vända svensk ungdom ryggen.

Född i en statarstuga med klassresan bakom mig har jag lärt mycket av livet. Utöver denna rika erfarenhet och kunskap om världen har resan också varit som en lång psykologilektion.

Efter att ha mött alla personlighetstyper från såväl arbetar- som överklass har jag lärt mig mycket om människors personlighet. Bl a har jag funnit att det odiskutabelt finns ynkryggar, fegisar, opportunister, hycklare, lögnare etc i båda klasserna. Dessa uppräknade verkar i dag finnas med råge bland politiker, myndighetspersoner och mediafolk.

Därför är Sverige mer och mer på väg in i ett sjukdomstillstånd där sanningen inte får uttryckas eller berättas. Där i stället lögnen och manipulationen av verkligheten blivit de nämnda gruppernas normala uttryckssätt.

Men efter att ha levt ett långt liv vet jag att förr eller senare kommer sanningen att berättas och konformismens lakejer att historiskt få sin dom.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De känslokalla och cyniska

 1. corneliadahlberg skriver:

  Läste i Kyrkans Tidning att den israeliske författaren Etgar Keret ”lagt märke till att svenskarna har dåligt samvete därför att de känner sig privilegierade.” Svenskarna bör inte oroas för det längre – de har redan sett till så att en stor del av folket hamnat utanför, dvs är allt annat än privilegierade.

  Svenska väljarna har redan sett till så att välfärden krackelerar och våra barns skolgång resultatmässigt hamnat på samma nivå som Mexico samt Colombia – länder vars befolkning vi i stort inte brukar betrakta som privilegierad. Där lever knarkkartellerna i lyx, här lever EU-ledamöterna mm i lyx.

  Gilla

 2. vidholdz skriver:

  Så sant – otäckt sant – och Olle skyr som vanligt inte sanningen – den ingen vill höra……

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.