Vem påminner om kärnvapen?

Den som gjort sig skyldig till nedan, se 9,5 min film, än så länge den enda av alla på vår jord, är samma part som Sveriges riksdagspartier lierat sig med och låter dem använda del av Norrland som krigsövningsplats. Jag har i alla fall inte hört något av riksdagspartierna gå ut med ett tydligt krav om ett omedelbart utträde ur Nato – inte på pappret, där är vi ännu inte med, utan i verkligheten – och därmed stopp för att vårt land ska vara experimentverkstad för deras vapen:

http://www.youtube.com/watch?v=gIfv-XEBKxE#t=464

Här hittade jag filmen:

http://janmilld.wordpress.com/2014/04/15/mer-historia/

Miljöpartiet och Vänsterpartiet hör jag aldrig tala högt om sådana krav, eller ens att vårt land missbrukas på det här sättet, för att folk ska kunna bli medvetna och välja rätt i kommande val. Det kanske finns några medborgare som tycker Sverige skall vara alliansfritt inte bara på pappret? Dessa partier väljer istället tystnad, en vanlig metod för att få behålla välavlönade jobb och fantastiska förmåner. Det står allt möjligt tjusigt i deras partiprogram, men vem läser dem? Och deras valsedlar ser ju ut så att man skulle vilja rösta på allihop på en gång.

Konflikten i Ukraina handlar om – ska folket tillåtas tala direkt genom en folkomröstning eller, som svenska politiker och svensk media vill, låta EU/USA styra i enlighet med deras maktbehov. Nästa krigsskådeplats kommer väl åter befinna sig på behörigt avstånd från bakomliggande hjärnan – USA. Först Japan, sedan Ukraina?

Skulle inte även Ryssland kunna tänkas använda sig av sina kärnvapen? Eller är det bara USA som är kapabla till den grymheten? Skulle det inte i så fall vara intressant att utplåna Natos i Europa största stridsövningsplats?

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/04/05/europas-storsta-stridsovningsplats/

Eller befinner vi oss kanske så nära Ryssland att vi kan känna oss skyddade av den anledningen – vad gäller kärnvapen, inte andra förödelsemetoder?

Tillbaka till folkomröstning. Minns så väl, har skrivit om det tidigare i bloggen, hur stark kommunfullmäktigepolitikernas avsky var mot vårt krav om folkomröstning för några år sedan. Politikers värsta fiende tycks vara att låta folket tala direkt. Då kan man inte längre manipulera, hyckla och ljuga till sig fördelar, makten liksom glider en ur händerna.

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vem påminner om kärnvapen?

  1. vidholdz skriver:

    Folkomröstning – de maktfullkomliga hycklarnas största fasa…..att makten skall glida dem ur händerna – jag spyr!

    Gilla

  2. Pingback: Idag tränar NATO i Sverige‏ | corneliadahlberg

  3. Pingback: Europas största stridsövningsplats | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.