En kommande regering med miljöpartiet är en katastrof

Av Olle Ljungbeck

Miljöpartiet är ett stelnat och akterseglat parti.

Det som trots allt ger partiet röster så att det når över 4-procentsspärren är skrämselpropaganda i form av katastrofteorier och ungdomar, som man lyckas manipulera med sina domedagsprofetior. Därför satsar Löfven totalt på fel parti.

Inga nya ideér vad gäller en förbättrad och god miljö. För partiet gäller endast att få ner koldioxidhalterna. För detta är man beredd att sänka Sverige trots att våra koldioxidutsläpp inte är en promille av jordens totala utsläpp.

Den kilometerskatt man tänker införa får endast till följd att man slår ut de svenska åkerierna till förmån för utländska sådana med ännu högre utsläpp. Man hotar svenska näringar trots att de föreslagna åtgärderna inte påverkar miljön märkbart.

Om partiet verkligen vill verka för en generellt bättre miljö skall man arbeta för att Sverige skall bli självförsörjande på baslivsmedel. Då skulle vi åter få en levande landsbygd. Men alla de utländska landsvägstransporterna av livsmedel skulle mer eller mindre upphöra, vilket skulle nedbringa koldioxidutsläppen enormt. 

Trots att Sverige kommit längre än många andra länder vad gäller koldioxidutsläpp så är Miljöpartiet berett att satsa miljarder utan att förändringarna i positiv riktning blir mätbara. Med andra ord styrs miljöpartiets miljötänkande av fanatism och inte av realism. 

Att denna fanatism och bristande realism får till följd att Sverige stagnerar bryr man sig inte om. Vilket annat parti som helst skulle varit bättre som regeringsparti än Miljöpartiet.

Därför är det viktigt att oppositionspartierna i en budget lagd av Löfven  är beredda att ändra på de åtgärder Miljöpartiet är initiativtagare till.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.