Svenska kyrkan

Sitter i kyrkofullmäktige samt stiftet, numer som politisk vilde. Anledningen är att SD innan mitt avhopp behövde kandidater. Jag tvekade länge, men till slut bestämde jag mig för att kandidera – kanske kan man göra något fredsskapande för vårt allt mer konfliktfyllda och våldsamma samhälle? För att kunna kandidera gick jag med i svenska kyrkan som medlem.

Nu har jag lyssnande deltagit i några möten sedan ca ett år tillbaka och följt Kyrkans Tidning (KT) som kommer varje torsdag. Först var min ambition att som aktiv i kyrkan sträva efter att politik inte bör blandas samman med kyrkan. Vad har politik med religion att göra? Om det inte handlar om en religiös maktstruktur som Islam förstås, där religion och samhällslagar är samma sak. Mer här om den ambitionen:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/09/16/valresultat/

Vid det här laget ser jag dock att svenska kyrkan är en politisk maktstruktur på så vis att jag egentligen inte ser någon skillnad mellan kyrkan och de 7 politiska partiernas mål.

Något som förenar de båda maktkolosserna är ett intensivt hat mot ifrågasättarna av massinvandringspolitiken (vilka som bekant idag består av drygt 13% av svenska folket). De båda maktkolossernas gemensamma och odiskutabla mål är ökad massinvandring av de många gånger förhållandevis välbesuttna s.k. flyktingarna till vårt land. Alla vet att de verkligt fattiga blir kvar i det av USA/Nato/Sverige startade kriget därhemma – eller bara har möjlighet att under stor nöd ta sig till grannlandet – inte resa över halva jordklotet för det hägrande bidragslivet i Sverige.

Det finns få nummer av Kyrkans Tidning som inte innehåller åtminstone en hat-artikel mot sverigedemokraterna. Indelningen i Vi och Dom är lika självklar för svenska kyrkan som för de 7 riksdagspartierna – som fortsätter att i antidemokratisk anda gå samman för att utestänga de 13% av svenska folket som istället för en demografisk omflyttning av stora mått vill öka biståndet till de fattiga i flyktinglägren.

Kyrie Eleison – Herre förbarme dig! – utropade svenska kyrkan i KT efter valresultatet. Man är förfärad över valresultatet. Valresultatet anses bero på folkets vanmakt. Jo, jag håller med, ett folk i vanmakt under demokratifientliga kolosser som svenska kyrkan och 7-klövern. De 13%  av vårt folk består i deras ögon naturligtvis av Satan själv och Dom skall hatas medan Vi  – kyrkan + 7klövern – kletar en godhetens gloria över förvirrade skallarna, Kyrie Eleison Amen.

Ärkebiskop Antje Jackelén varnar för rövarhänder och artikeln avslutas med hennes problematisering av SD – inte av något annat parti gud bevars – dessa är väl lika (sken)heliga som vilken präst som helst. Något som ytterligare förenar dem är saftiga löner. Nu har visserligen riksdagsmännens löner skenat iväg igen och består för närvarande av 61 000:-/mån, förutom alla förmåner. Prästens månadslön ligger i snitt på ca 50 000:-, men det räcker väl för en fin kollekt för ökad massinvandring får vi hoppas… Skämt åsido, de betalar nog inte en krona i kollekt, det brukar man be de fattiga om.

I Almedalen ansåg svenska kyrkan det viktigt att hålla en manifestation för öppenhet och mångfald, precis som svensk media gör dagligen i sina journalistiska alster. Anser svenska kyrkan verkligen att genomsnittssvensken borde bli ännu mer öppen och ännu mer bejakande för mångkulturen som strömmar in i landet i form av ca 100 000 nya bidragssökande individer varje år? Existerar det någon sundhetens gräns för kyrkan?

Nej, ju fler dess bättre. Öppna din plånbok för allt i välden – du är väl god?

Skulle man förresten kunna tänka sig att sänka prästernas höga löner för att ha råd med ökad invandring? Vore inte det ett gott föredöme när kyrkan går ut med att uppmana folket att bli mer öppna och mångfaldsbejakande?

Tänk om kyrkan istället ville arbeta för att få Sverige att sluta med att skapa krig ute i världen!  Då skulle kyrkan arbeta för fred istället för att arbeta för ökad kriminalitet, ökad massarbetslöshet och ökat utanförskap i vårt land. Istället för att kyrkan skriver om kalla kårar längs ryggraden vad gäller sverigedemokrater så vore det väl klädsamt att få kalla kårar av svensk krigshets?

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/04/13/647/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/10/08/skjutglada-svenskar/

Kyrkklockorna ringer i olika svenska städer för att störa demokratiska torgmöten som oliktänkande har ansökt om – samt fått tillstånd av svensk polis att hålla. Är det kyrkans uppgift? 7-klöverfolket går inte ofta i kyrkan, men den klockringningen gillar de.

Vad anser förresten svenska kyrkan om att extremvänsterorganisationen AFA med ljud stör möten mellan oliktänkande människor? Vilken dum fråga, klart man gillar det, man gör ju samma sak. Skulle man kunna tänka sig att samarbeta med AFA eller andra våldsbejakande organisationer för att tillintetgöra andra röster?

Kyrkan lyfter på flera ställen i Kyrkans Tidning problemet med kritik mot judendomen. Hur ser svenska kyrkan på faktumet att folkmordet mot de kristna i gamla Ottomanska riket, som är en del av nuvarande Turkiet, inte förmedlas i våra skolböcker? Borde inte alla folkmord tas upp för en någorlunda sann historieskildring?

I KT beskrivs hur Jimmie Åkesson försökt knyta vänskapsband med svenska kyrkan och det varnas för att det kan bli mer av den varan, dvs att vilja bli vänner. Och det vill naturligtvis inte svenska kyrkan, bli vän med DOM. DOM är ju fiender och skall bekämpas. Svenska kyrkan föredrar istället att knyta nära vänskapsband med dem som könsstympar sina döttrar och betraktar sina kvinnor som mindre värda varelser. Där pratar man om att inkludera och gud vet allt. Sverigedemokrater ska exkluderas.

Jag var politiker 4 år i KF i Norrköping, nyss avslutat tack och lov. Mitt intryck av KF-apparaten är att ju mer man intellektualiserar samt har ekonomisk möjlighet att byråkratisera ett område, desto mer fjärmar man sig verkligheten. Det är som om huvudet avskiljs från kroppen – som om det vandrar omkring fritt svävande i paragrafernas värld. En värld som lever sitt eget liv.

Jag tror att alla som ser vad som händer med samhällets verklighet, och då menar jag platsen där medborgarna lever sin vardag, att den verkligheten håller på att rasa samman för allt fler – om man ser till de mänskliga värdena vill säga, inte materiella.

Det hölls i våras ett extrainsatt stiftsmöte p.g.a. att någon hade noterat att den i kyrkan nya s.k. ”barnkonsekvensanalysen” hade förbigåtts i några pappersprodukter. Mycket snabbt blev dessa pappersställen rättade på stiftsmötet, med barnkonsekvensanalysen i rätt ordföljd.

Finns det någon som kan berätta för mig ifall något barn därute i verkligheten kommer påverkas av dessa papperstillägg som nu har gjorts? Och vad har jippot kostat kyrkan? Fast det är nog inga problem – svenska kyrkan kammar hem rejäla skatteintäkter från sina medlemmar.

Mer kring temat:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2014/09/13/halsopartiet/

Och svensk media står som bekant i symbios med maktkolosserna i sin strävan att skapa splittring:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2014/10/13/krigshetsarna/

Det här inlägget postades i Raseringspolitik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svenska kyrkan

  1. Ping: – ”Jag är asyl” | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.