Likriktning

Av Olle Ljungbeck

Politiker, medier och myndigheter har satt i system att manipulera och ljuga för medborgarna.

Politiker har väl alltid sökt nå politiska vinster genom att manipulera och förvränga sanningen.

Det som gör dessa omoraliska handlingar ännu allvarligare i dag är att det har bildats en enhetsfront från politiker, medier och myndigheter i deras strävan att lura och vilseleda medborgarna i för dessa väsentliga frågor. Sett till den närmast abnorma och sjuka likriktningen som politiker, medier och myndigheter ger uttryck för i dag inom vissa områden, är det inte överdrift att påstå, att svenska medborgare har förlorat rätten att  få diskutera åsiktsskillnader oavsett ämne. Denna möjlighet är en nödvändighet om vi skall kunna behålla demokratin och vi inte skall betraktas som det sjuka landet i Europa.  

Under min ganska långa levnad (82 år) har jag aldrig varit med om något som tillnärmelsevis kan jämföras med dessa aktörers consensusbeslut. För en sådan total likriktning vore omöjlig om man inte träffat någon form av överenskommelse om att inget får diskuteras eller debatteras som strider mot nämnda aktörers ställningstagande om att verkligheten inte får beskrivas som den är – sanningsenligt.

Den mest extrema förljugenheten gäller givetvis dagens massinvandring. Kostnader, brottslighet etc är totalt tabu.

Men även andra områden omfattas av denna förljugenhet. Så gott som alla medier och politiker spelade med i den fars som försvaret framförde inför folket nyligen. Eftersom inga kritiker fick uttrycka sig i medierna så lyckades supportrarna för höjda försvarsanslag och anslutning till NATO höja förhållandet mellan de som vill stå utanför NATO och de som vill att vi skall gå med till 36-37. Sannolikt blir resultatet snart det omvända när medborgarna insett att det hela var en PR-kupp och inget annat.

Men de som vill manipulera och ljuga för oss medborgare når aldrig moralisk mognad utan fortsätter sina lögner.

Sålunda står det i rapporten från Utredningen om Sveriges internationella försvarspolitiska samarbete följande ”….Sverige förväntar att i händelse av konflikt bli uppfattad på annat sätt än NATOs medlemsstater. Det vill säga att reducera risken att bli indragen i en konflikt, framstår som alltmer löst grundad.

I stället ökar risken för svensk del eftersom vi inte har någon del av det kollektiva, solidaritetsskyddet”.

Den sista meningen är ren lögn.

I Lissabonfördraget finns nämligen inskrivit att om någon stat inom EU blir anfallen etc så har samtliga EU-stater skyldighet att ingripa mot inkräktaren. Många av EU.s stater är också NATO-stater. Eftersom man knappast i dessa länder kan särskilja de olika försvarsstyrkorna kommer såväl enskilda staters försvarsorganisation som NATO-trupper att ingå i försvaret av den stat som anfallits.

Detta gjordes det stor propaganda av när Lissabonfördraget skrevs under. Då använde man klausulen för att  påvisa vilket förnämligt skydd man lyckats förhandla fram! Helt plötsligt skulle det inte vara något värt utan Sverige skulle stå utan bundsförvanter!

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s