Skam, skam, skam Rikspolischefen

Av Olle Ljungbeck

I kvällens rapport (9/1) uttalade sig Rikspolischefen Dan Eliasson om skyddsbehoven för såväl religiösa samfund, som yttrande- och pressfriheten.

Den som lyssnade fick då höra den här ordningsföljden. Vi måste skydda religiösa byggnader, yttranadefrihet- och pressfrihet.

Jag anser det vara synnerligen anmärkningsvärt och en helt absurd ordningsföljd. Det kan för den oinvigde ses som en petitess, men är det inte. Trycket från islam är nu så stort på myndigheter att man faller undan för mängder av oacceptabla krav denna religion/ideologi ställer.

Självklart är det viktigare att värna yttrande- och pressfriheten. Givetvis skall inte våld få utövas i några sammanhang vilka institutioner, rörelser eller samfund det än gäller. Sådant skall självklart polisen på alla sätt förhindra och om det strider mot lagen – bestraffas.

Yttrandefrihet innebär även frihet till trosuppfattningar. Men vi skall alla komma ihåg att religion är en privatsak, varken större eller mindre värda än t ex fågelskådning och knyppling. Det är också en rättighet att betrakta religioner som fantasier, vidskepelse  eller vanföreställningar.

Yttrande-och pressfriheten skall med andra ord vara överordnad all religiös verksamhet.

Det är en skam att vi i dag inom Islam tolererar en mängd värderingar, som helt står i strid med våra lagfästa sådana som t ex jämställdhet mellan könen etc.

Det är hög tid att politiker, myndigheter av alla slag såsom även poliser lägger av med sin servila och fjäskande inställning mot Islam. I stället börja behandla dem likvärdigt med kristendomen och kräva avståndstagande från alla de värderingar som strider mot de vi lagstiftat om. Varför kräver  inte Sveriges regering och riksdag att Islamska samfund skall behandla kvinnor och män lika? Varför kräver vi inte av Islam samma rättigheter för HBT – människor etc etc? Skall vi låta Islam bli en stat i staten?

Det är också på tiden att säga nej till alla de krav Islamister ställer.

Den som  har modet och öppenheten att se verkligheten som den är kan inte undgå att se att Islam har värderingar som är oförenliga med ett demokratiskt och jämlikt samhälle. Nödvändigare än något annat inte minst för att möjliggöra integration och förhindra framtida konflikter är att vi måste  kräva att sympatisörer till Islam – likväl som vi andra – ställer upp på demokratins värderingar.

Det skall inte här stickas under stol med att svenska nazister under en lång period förföljt och trakasserat judar (som kanske är den mest fredliga och integrerade etniska gruppen i vårt samhälle). Men i dag är det inte dessa som i första hand utgör ett hot. Det är i istället grupper hemmahörande i Islam. Men detta talas det inte om!

Om vi inte av sympatisörer till Islam kräver samma inordning under demokratiska värden och anslutning till de grundläggande värderingar det svenska samhället står för bäddar vi ovillkorligen för konflikter och terrorism i framtiden. Därför bör inte minst alla skolor drivas utifrån ett sekulärt förhållningssätt.

De som i dag påstår att Islam inte på något sätt är involverad i terroristattacker världen över har självklart fel. Det senaste och många fler har ju veterligen skett efter att hot uttalats från grupper knutna till Islam, som anser att bl a karikatyrteckningar och avbildningar av Islams forna och nuvarande ledare är en kränkning och därför skall bestraffas. Den som motsäger detta talar inte sanning.

I Yttrandefriheten skall alltid ingå rätten att hyckla och förlöjliga all mänsklig verksamhet inkluderande religioner, ideologier och deras förgrundsgestalter.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skam, skam, skam Rikspolischefen

 1. xmaverickx skriver:

  ”…trakasserat judar (som kanske är den mest fredliga och integrerade etniska gruppen i vårt samhälle).” Kan det kanske bero på att dessa judar (sionister) är fredliga och integrerade för att de kontrollerar ALL etablerad MASSmedia i Sverige OCH världen.
  “Whoever controls the media, controls the mind”
  ”Whoever controls the media, the images, controls the culture.”
  ”The New World Order Hell Awaits…Guess Who Is In the Way?”
  Om ni inte orkar eller vill se hela, titta åtminstone från 10:40 så ni får svar på denna fråga.
  Varken Islam eller Judendomen (fake jews) står i vägen för den nya världsordningen.

  Gilla

 2. xmaverickx skriver:

  Ps. ”The individual is handicapped by coming face to face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists.” J.Edgar Hoover

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s