Aldrig tidigare har det varit så viktigt som i dag att Sverige står utanför försvars- och militärallianser

Av Olle Ljungbeck

Aldrig tidigare har det varit så viktigt att Sverige står utanför försvars- och militärallianser som i dag.

De som i dag driver på om att Sverige skall gå med i Nato gör det av helt andra bevekelsegrunder än att de verkligen känner ett hot från Ryssland. För ett sådant hot finns inte. (De många obevisade ubåtsincidenterna till trots).

Den som har någon kunskap om Sveriges historia de senaste tusen åren kan inte någonstans finna att Ryssland varit initiativtagare till krig mot Sverige.

Från vikingatiden och framåt har initiativen alltid utgått från svensk sida. (Alltså även innan Sverige var en statsbildning). Den av många i dag hyllade s k ”hjältekonungen” var ju inget annat än en förhärligare av krig. Han inte bara förde oprovocerade krig. Han höll också på att föröda Sverige på individer av manligt vuxet kön.

Nej vi har ingen anledning att vara rädda för Ryssland. När Margot Wallström  – en katastrof på utrikesministerposten och en person helt utan integritet – varnar för Ryssland gör hon det som en papegoja. Nämligen upprepar Rysslandshatarnas hets och propaganda.

Bevekelsegrunderna som styr natoivrare inom Alliansen – varav folkpartisterna Jan Björklund och Allan Vidman – är bl de mest oseriösa och osanna, är att de framförallt vill överföra den  ekonomiska samhällssynen från USA. Men de inte bara delar denna, de vill framförallt föra in Sverige i den USA dominerade delen av världen oavsett hot eller inte.

Även de ivrigaste Natoförespråkarna och därmed också USA-sympatisörerna borde ha lärt sig lite av de två senaste decenniernas deltagande från svensk sida i internationella konflikter. Ingen stat där USA efter andra världskriget tagit initiativ till att med vapenmakt gå in och lösa konflikter har varit lyckosam. I så gått som samtliga fall har bara eländet blivit större och konflikterna har eskalerat. Nämnas kan, Afghanistan, Irak, Libyen etc. Problemen har bara blivit värre. Och i samtliga dessa fall har Sverige deltagit med militär. Det har endast resulterat i fler döda på båda sidor och Sverige har bundits upp av fler oförsvarliga åtaganden.

Trots att Europa drabbades av två krig under nittonhundratalet och Sverige befann sig omgiven av stridande länder klarade vi oss utan att bli indragna i krig. Efter andra världskriget har Östersjöområdet varit ett av de lugnaste områden i världen trots det ”kalla kriget” och att Ryssland var kommunistiskt.

Det som däremot kunde göra det  ”lugnaste hörnet” i världen till en konflikthärd är om vi ansluter oss till Nato. En Natobas på t ex Gotland med kärnmissiler skulle göra Östersjön till en ständig oroshärd.  Ja kanske till starten av ett nytt krig.

Det maktspel som EU, Nato och USA nu bedriver mot Ryssland är helt oförsvarligt och gynnar inte en fortsatt fredlig utveckling i Östersjöområdet.

Jag är helt övertygad om att Ryssland skulle se fram mot ett utvidgat samarbete på alla områden med inte minst de nordiska länderna, men givetvis också mot EU. Förverkligandet av ett sådant samarbete skulle bli ett lyft där alla parter blir vinnare.

Den hets som nu bedrivs mot Ryssland är primitiv ock saknar helt saklig grund.

Självklart vill inte Ryssland lika lite som USA ha kärnkraftsmissiler baserade alldeles utanför knuten.

Och på vilket sätt överträffar Rysslands agerande mot andra stater det som närmast varit regel för USA efter andra världskriget för att behålla sin maktställning i världen? Det är ingen hemlighet att störtandet av Allende i Chile helt organiserats från USA. Bara ett enda litet exempel.

Vill vi i Sverige i framtiden leva under trygga förhållanden som hittills, skall vi absolut inte gå med i Nato. Vad vi däremot kan göra är att öka samarbetet med våra Nordiska grannländer och det är jag övertygad om att åtminstone Finland ser som bästa alternativet.

Lägger vi sedan till detta, ett utökat samarbete med Ryssland på alla områden tror jag att vi nått om inte optimal trygghet så ganska nära.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Aldrig tidigare har det varit så viktigt som i dag att Sverige står utanför försvars- och militärallianser

 1. Benny skriver:

  Många kloka ord! Om bara ”våra” politiker också kunde börja tänka självständigt utan USA-flaggan som skymmer skulle det vara bra för Sverige och Europa.

  Gilla

 2. xmaverickx skriver:

  Och USA med dess kristna sionister (som äcklet Joe Biden) går de judiska sionisternas i Israel ärenden. Och SD är likaså kristna sionister (duktiga idioter) så länge som de kramar Israel.
  Det kan jag erkänna att jag också har gjort, indoktrinerad som man har varit sedan man var barn, om att Sverige är ett judeo-kristet land.
  Tänkte till och med åka för att jobba på en kibbutz när jag hade slutat på högstadiet, men jag hade behövt 3000 kr, vilket jag inte hade.


  Gilla

 3. corneliadahlberg skriver:

  Själv har jag arbetat på Kibbutz och det fanns i alla fall på min tid många olika inriktningar på dessa. Det handlar vad jag vet om individer som bygger olika verksamheter och jag eftersträvar alltid att utgå från individen – bryr mig inte mycket om grupptillhörighet så länge jag inte möter inskränkthet eller fanatism.

  Däremot bör ljuset riktas på våra makthavare och tillhör de en viss grupp, vilken ”ism” det än är, så finns ju all anledning att titta närmare på innehållet i den och varna andra för att ha att göra med den extrema gruppen. Kommunismen står så vitt jag vet än i dag för att ha skördat med råge flest dödsoffer och lemlästade. Islamismen ser vi just nu skörda massvis med offer, liksom sionismen.

  Kort och gott – åt helvete med ismerna 😉

  Gilla

  • Jan-Ola Gustafsson skriver:

   Sverige har myglat i skuggan av NATO i flera årtionden, och detta började redan under slutet av andra världskriget. Och nu kastar man masken och går öppet ut och lobbar för medlemskap, det räcker alltså inte med det partnerskap som gjort att svensk trupp i senare tid enbart har varit legotrupp för utbredandet av USA:s eftersträvade globala imperium. Och gissa vem som styr USA:s utrikes-(läs erövrar-) politik? Den har i årtionden formats av skurkar som Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, George Soros,
   förutom flera dussin andra som använder USA som den starke men enfaldige jätten för att nå de mål som den lilla blåvita staten vid östra medelhavet har lagt fast. Skaffa och läs boken ”The Grand Chessboard” av Zbigniew Brzezinski. (Han är f ö far till USA:s nuvarande ambassadör i Sverige). Boken har internationellt kallats för ”Tvåtusentalets Mein Kampf” för att den lika detaljerat som Hitler beskrev sina målsättningar så gör ZB
   klart hur man ska uppnå världsherraväldet genom att inringa Ryssland och Kina och oskadliggöra dessa länder som konkurrenter om USA:s roll som oöverträffat globalimperium. Detta kommer att ledas av arkitekterna bakom imperietanken.
   I boken beskrivs bl a hur man skulle manövrera in baltstaterna i NATO (vilket redan skett)
   och ZB skriver hur Sverige och Finland sedan ska pressas till medlemskap. I kommentarsfältet har nämnts Flumpartiets (FP) ena NATO-kramare Allan Widman och den andre Jan Björklund som har iklätt sig rollerna som nyttiga idioter för att inlemma Sverige bland de stater som numera hatas av större delen av mänskligheten för den död och misär som de moderna kolonialkrigen fört med sig. USA är verktyget i vår tid för att
   genomföra det Rotschilds lakejer försökte i den statskupp som skedde 1917 i St Petersburg, men som trots mångmiljonmord på ryska människor under Sovjeteran
   inte skapade det världsvälde som bankirerna eftersträvat. Den som orkar/törs skrapa på ytan kan ta del av överväldigande bevis på det oproportionerliga inflytande som sionismen har bakom kulisserna i det mesta som sker i världen. Massmedia har i flera årtionden filtrerat verkligheten, vilket gör att svenskarna vant sig av med att själva tänka och söka kunskap från alternativa källor. Vi har alla en hjärna. Använd den och titta efter vad som sker i det som synes ske. Du anar inte vilken befrielse det är att närma sig sanningen. Veritas vos liberabit =Sanningen ska göra er fria.

   Gilla

   • corneliadahlberg skriver:

    Vill bara upplysa dig som läst denna kommentar om att Jan-Ola genom ett långt, aktivt och varierande livs olika arbeten/erfarenheter, bl.a. i FN:s tjänst, sett mycket med egna ögon.

    Utlandsvistelser är kanske en förutsättning för den som söker sin info i svensk diktatormedia att kunna frigöra sig från densamma och bilda ett självständigt tänkande!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s