Angående den muslimska förskolan Bilaal i Bomhus, Gävle

Till Utbildningsministern, Barn-, äldre- och jämställdhetsministern, Justitieministern, Barnombudsmannen, Skolinspektionen,

Socialdemokraterna i Gävle,

Folkpartiet i Gävle, Vänsterpartiet i Gävle,

Moderaterna i Gävle, Kristdemokraterna i Gävle,

Miljöpartiet i Gävle, Sverigedemokraterna i Gävle

Av Olle Ljungbeck

Angående den muslimska förskolan Bilaal i Bomhus, Gävle.

I dagens (15/1) Gefle Dagblad finns ett reportage om en person – Ali Abdallah Al Ganas – som hyllar stupade ”Is-krigare” på Facebook. Enligt SVT publicerade han också följande inlägg efter terrordåden mot tidningen Charlie Hebdo i Paris.

”Må Allahs frid och välsignelse vara över profeten Muhammed och må Allahs vrede och förnedring vara över de/den som gör narr av honom och de som tillåter det och de som håller tyst om det”.

Uttalandet är visserligen inte straffbart men hans lämplighet att ”undervisa” på den muslimska förskolan måste starkt ifrågasättas. Även ostraffade personer kan i vissa fall vara olämpliga att arbeta på lekskolor och skolor överhuvudtaget.

Jag kräver att rubricerade omgående tar tag i denna fråga utifrån sina ansvarsområden och kontrollerar kompetensen hos såväl Ali Abdallah Al Ganas  som övriga med arbetsuppgifter på förskolan liksom gällande läroplan. Men också gör detta med andra friskolor som drivs av moskèer eller andra extrema rörelser.

Jag begär också att såväl Skolinspektionen, Gävle Kommun och politiker skall överväga lämpligheten om skolor överhuvudtaget skall drivas av organisationer med så extrema uppfattningar som Islam står för.  Denna möjlighet har såväl kommun som Skolinspektionen. Inte generellt men väl i de fall de inte uppfyller läroplanen eller på andra sätt avviker från vad som gäller icke religiösa skolor.  Er uppgift är först av allt att se till barns bästa och att de inte utsätts för vare sig fysisk som psykisk misshandel. En form av psykisk misshandel är t ex att hjärntvätta barn med religiösa dogmer. De erfarenheter som hitintills vunnits om religiösa skolor borde vara tillräckligt för att förbjuda dem.

Friskolor på Islamsk grund är inget annat än koranskolor och hör därför inte hemma i en  stat som kallar sig sekulär och där all offentlig verksamhet är skattefinansierad.

De värderingar som ligger till grund för islam och dess utövare står i stark kontrast till de av Sveriges riksdag beslutade men också till de av de svenska medborgarna betraktade som grundläggande för fredlig samlevnad och jämlikhet mellan könen.

Stor risk föreligger att religiösa friskolor inte bara försvårar en integrering i det svenska samhället utan också påverkar barnen på ett sätt som strider mot jämställdhet mellan könen. Det är heller inte osannolikt att en alltför dogmatisk och fundamentalistisk ”undervisning” kan bana väg för terrorism i framtiden. 

Tyvärr är det ett känt faktum att såväl myndigheter som politiker räds att ta tag i denna typ av frågor. Hellre offras barnen på feghetens altare.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Angående den muslimska förskolan Bilaal i Bomhus, Gävle

  1. Chrille skriver:

    Japp, bara att kika vad som hände i Rotherham.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.