Massinvandringen gör oss till minoritet!‏

Av Olle Ljungbeck

”Regeringens integrationsarbete går på högvarv – i det fördolda. Mycket talar för att man lägger sig nära Centerpartiet med ett förslag som ger kommunerna mer resurser. Samtidigt får Folkpartiets och Kristdemokraternas tuffa tag mot asylsökande kalla handen.”

Regeringen har en arbetsgrupp under namnet ”Mottagande och etablering” för att rusta Sverige för att ta emot 400.000 asylsökande, varav 130.000 barn, de närmaste fem åren.

 

Det är Dagens Industri som avslöjar vilka som ingår i gruppen. HÄR kan du läsa hela artikeln.

Spindeln i nätet är arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons högra hand, statssekreterare Erik Nilsson. I gruppen sitter flera politiska tjänstemän i skiktet närmast ministrarna.

hemlig_grupp_satir_politiker_Några av dem är Max Elger hos finansminister Magdalena Andersson, Annelie Roswall Ljunggren hos kommunminister Ardalan Shekarabi och Conny Wahlström hos bostadsminister Mehmet Kaplan.

Ingen av personerna i gruppen låter sig intervjuas, men underhandskontakter med departementet, diariesökningar och kontakter med kommunpolitiker tecknar ändå en bild av färdriktningen.

Regeringen sägs lyssna noga på kommunpolitikerna. Ett dokument som gruppen är väl bekant med är ett 35-punktsprogram som togs fram av Sveriges Kommuner och Landsting för två år sedan och som lägger stor tonvikt vid att ersätta kommunen för de faktiska kostnaderna för mottagandet och att med ekonomiska styrmedel få ett jämnare mottagande.

Arbetet är något av ett tusenbitarspussel och gruppen har visat intresse för Swedbanks arbete med utländska akademiker och möjligheten att lösa en akut bostadsbrist med modulhus.

Notan för integration och migration är på 34 miljarder kronor i den senaste budgeten och det anses att det finns stora möjligheter att spara pengar på en bättre integration, vilket kan göra att finansdepartementet spelar en mer välvillig roll i gruppen än vad som kanske brukar vara normalt.

Read more: http://www.exponerat.net/regeringen-har-tillsatt-en-hemlig-asylgrupp/#ixzz3QPQQVCnt

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Massinvandringen gör oss till minoritet!‏

 1. Sofia skriver:

  Erik Åsbrink heter Ylva Johanssons man…
  Någon annan kanske kan reda ut kopplingarna 🙂

  Gilla

 2. Berit skriver:

  Jag tycker det är fruktansvärt /avskyvärt det som den rödgröna regeringen håller på med bakom ryggen på svensk folket.
  Svenska folket måste kräva en folkomröstning i detta ärende.
  Det ska inte enskilda politiker och tjänstemän bestämma om Sverige och svenska folkets öde.
  Det är diktaturfasoner.

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Så är det Berit! Men än sover svensken djupt. Kring 85% av befolkningen väntar på att med egna ögon se/drabbas av blodbad på våra gator innan de inser att de är lurade av media=makthavarna. Då vaknar de…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s