Anmälan av Migrationsverket

Av Olle Ljungbeck

Riksrevisionsverket.

Anmälan av Migrationsverket.

Inom Migrationsverket pågår en totalt ansvarslös miljardrullning med skattebetalarnas medel.

Ingen annan myndighet skulle kunna agera så ansvarslöst med skattemedel som Migrationsverket nu gör. Det råder en ”låt gå filosofi” i hanteringen av verkets uppgifter och medel. Sannolikt utnyttjar man också det av politikerna utlysta förbudet att på något sätt kritisera Migrationsverket och den totalt ansvarslösa och skadliga massinvandringen. Men detta får inte Riksrevisionsverket falla undan för. Ni är folkets tjänare mer än politikernas.

Om en annan myndighet handlat så vårdslöst skulle Generaldirektören fått lämna sin tjänst.

En besparing i mångmiljonklassen skulle årligen kunna göras om de asylsökandena själva fick sköta renhållning, städning, diskning etc etc.

Jag är 83 år min hustru 77 år. Vi bor i en ensamliggande fastighet ute i skogen. Jag hugger och klyver 20 kubikmeter ved årligen. Kör själv hem den. Utöver detta sköter jag all snöröjning. Vi städar, diskar, tvättar, handlar själva etc. Vi klarar oss med andra ord helt på egen hand. Detta säger jag inte för att skryta.

Samma gör tiotusentals andra åldriga pensionärer.

Varför kan då inte de asylsökande som i huvudsak utgöres av unga, medelålders friska individer utföra något som helst arbete? De traumatiserade är ett fåtal.

De asylsökande skulle inte bara må bättre om de finge utföra visst arbete. De skulle också inse att det krävs något av dem själva och inte som nu hela tiden komma till dukat bord.

Det är helt enkelt oanständigt att personer får ansvar för miljardbelopp utan att samhället kräver att de förvaltas på ett bättre sätt.

Ingen annan budgetpost skulle på detta sätt kunna stå utanför en noggrann och återkommande granskning.

Riksrevisionsverket kan inte påstås fullgöra sina granskningsuppgifter genom att låta detta fortgå som hittills.

När man ser hur vård, skola omsorg ständigt lider brist på resurser är det än mer stötande att denna miljardrullning får fortsätta. Eller har regering och riksdag utfärdat förbud för de statliga kontrollorganen att utföra sina lagstadgade reglementsenliga uppgifter?

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s