Svenskt rättstänk 4

Tairi från f.d. Jugoslavien har lyckats få ihop 46 avsnitt i belastningsregistret sedan 1994. Det handlar om och om igen om narkotikarelaterad brottslighet. In-ut-in-ut-in-ut-in-ut i/ur finkan. Denna gång handlar det, om igen, om skadegörelse. Han krossar en ruta för att komma in i ett hyreshus för att värma sin vinterkalla kropp.

Rikshem AB vill ha 3 500:- för den krossade rutan, det är allt, och det kostar dig ytterligare en rättegång som självklart är gratis för Tairi. Rikshem AB kommer aldrig bli ersatta för förlusten eftersom de inte känner till en invecklad procedur med att lämna in faktura vid rätt tillfälle m.m.

Tairi hörs på telefon och svarar slött (han har drabbats av stroke igen för två dagar sedan). Han erkänner, för honom går målet liksom på rutin. Istället för att du betalar skattevägen genom kommunen för vård enligt LVM – Lagen om långtidsvård, vilket kommunen enligt nuvarande sjuka politiska styre inte har råd med, så får du betala mångfalt samma väg till Rättssvärje – medan mannen ifråga lider allt mer.

Åklagaren vill döma Tairi till ”bötesstraff helt enkelt”. Böter som naturligtvis aldrig kommer bli betalda, det vet alla. Och ”helt enkelt” så får du fattigpensionär nöja dig med fortsatt fattigliv eftersom du måste betala för spektaklet. Tairi svarar advokaten att han är psykiskt utmattad men mår fysiskt bra. ”Låt mig komma ut och göra min vård du vet jag tycker det är nog med fängelse… med den problematik jag har.”

”Helt enkelt” så tycks åklagaren ha ”lust” att avverka det ena rutinmålet efter det andra medan man inte har ”lust” att åtala de skyldiga till alla könsstympade flickor i Norrköping.

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2014/09/03/angaende-konsstympade-flickor-i-kalmar-och-norrkoping/

Åklagaren i Norrköping hade som sagt inte heller ”lust” att åtala polacken som bedrog mig på över 400 000 kronor, hotade att skada mig och mina barn om jag anmälde hans bedrägeri till polisen och som enligt samma polis var ”en uppenbar tjuv”. En polack som levde flera år i lyx medan han noll-taxerade i Sverige och fanns ett stenkast från polishuset i Norrköping.

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2013/05/09/3-polisen/

Detta inlägg publicerades i Krigs o Rättsbusiness. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.