Sveriges medborgare stöd Vårdpersonalen

Av Olle Ljungbeck

Väljarköparen Gustav Fridolin m fl har bestämt att tre miljarder skall från och med 2016 satsas på lärarkollektivet. Jag har inget emot att lärare får högre lön. Men det finns en grupp som är långt nödvändigare att höja lönerna för.

Detta är Sjuksköterskor, Undersköterskor och Övrig vårdpersonal. Utifrån helt saklig lönepolitisk grund finns ingen grupp i samhället som kan hävda att de skall gå före nämnda grupper.

Sjuksköterskor, undersköterskor, övrig vårdpersonal har den ojämförligt mest krävande uppgiften av alla yrkesgrupper.

De har alla ett hårt psykiskt och fysiskt arbete. De har obekväma tider. De är hårt pressade av patienternas olika psykiska och fysiska tillstånd. De är dessutom utsatta för hälsorisker som ingen annan grupp i samhället.

Det är helt oförskämt av regeringen att föreslå lönehöjningar för lärarkåren i ett läge där så gott som samtliga arbetande inom vårdyrken riskerar sin hälsa för att ge dig och mig en god vård.

Svenska medborgare visa er solidaritet mot vårdpersonalen på all tänkbara sätt. De och inga andra skall prioriteras.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sveriges medborgare stöd Vårdpersonalen

 1. corneliadahlberg skriver:

  Själv anser jag att vårdpersonalen behöver bli många många fler istället för att högre löner går till dem som redan har lön – för att minska stressen och öka kvaliteten i sjukvården. Tänk så många lyckliga arbetslösa unga människor vi skulle kunna se om deras bidrag omvandlades till rimliga löner och en meningsfull uppgift istället!

  Samma gäller lärarna. Hur ska de hinna med alla nya krav som följer på massinvandringen (analfabeter högt upp i skolåren, många olika språk i klassrummet, konflikter mellan olika kulturer mm) utan att antalet lärare ökas kraftigt? Högre löner har Sverige inte råd med så länge vi ska bekosta den extrema invandringen.

  Gilla

 2. vidholdz skriver:

  Ja håller med – det som är problemet för vårdpersonal är inte att de klagar på lönen – de klagar på att de är för liten personal – det som förut gjordes av 2 måste nu göras och av en person. Många avdelningar på äldreboendena är helt obemannade nattetid p.g.a nedskärningar – nästa steg är väl att spänna fast de dementa i sängen på natten eftersom de oroliga och vandrar omkring på nätterna. Känner flera inom denna sektor som är helt utslitna och på bristningsgränsen – men de vågar inte opponera sig för då blir dom av med jobbet. Mer personal både i skolan och inom vården är ett första steg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s