För kännedom!

Av Olle Ljungbeck

Nedanstående replik sände jag till Gefle Dagblad (GD) för att bemöta Susanne Nyströms oseriösa framställning av SD. Tydligen har hon så svaga argument att GD inte vågar ta in min artikel och hon därmed skall förlora ansiktet.

Så GD viker inte det minsta från att okritiserad få fortsätta att vara maktens lydiga redskap.

Nämnas kan att GD varje år firar Yttrande- och tryckfrihetens dag!

Olle Ljungbeck, Gävle

Det står en stank av falsk självgodhet och moral kring PK-journalister och dito politiker.

Det står en stank av falsk självgodhet och moral men också en enögdhet hos PK-journalister och dito politiker, som borde vara diskvalificerande  för att utöva dessa uppgifter.

I det korståg som ovannämnda bedriver mot Sverigedemokraterna (SD) saknas totalt någon som helst självkritik eller självanalys var den egna sidan står beträffande demokratisk och humanistisk värdegrund.

För mig är demokrati grundläggande och en förutsättning för såväl motståndet mot rasism, jämlikhet mellan könen, yttrande- och åsiktsfrihet, rätten att inte bli påtvingad ett visst levnadssätt så länge jag inte skadar andra etc.

Dessa förhållningssätt förutsätter sålunda demokrati.

Men det är denna som nu målmedvetet avvecklas av ”sjuklöverpartierna” under sken av att det verkliga hotet är SD!

Sverige har en gång varit en livskraftig demokrati. Men alltsedan 1985-talet har demokratin fortlöpande inskränkts. Riksdagen har ett flertal gånger grovt brutit mot grundlagen och ”kört” över medborgarna. Frågor som hade varit självklara att ta upp inför val eller folkomrösta om före 1985 har i stället ”gömts” undan för folket och beslut fattats utan att medborgarna haft ringaste kännedom om förändringarna.

Detta har man gjort alltsedan 1985 och fortfarande. Man har därmed helt ignorerat Regeringsformens portalparagraf, ”All offentlig makt utgår från folket”.

Det är inte små förändringar det handlat om. Några kan nämnas:

Riksbanken som gjordes överstatlig 1998 varvid inflationsmålet prioriterades före sysselsättningsmålet. Det ska ha inneburit Tvåhundrafemtiotusen fler arbetslösa!

2002 ändrade man grundlagsstridigt  Regeringsformen för att kunna överföra mer makt till EU utan ett behöva ”fråga” folket. Lagrådet som är högsta granskningsmyndighet vad gäller lagarna förklarade klart och tydligt att detta var ett grundlagsbrott.

Dåvarande statsminister Göran Persson uttryckte det på detta vis trots att han var ansvarig. ”Det visste jag inte att vi tagit ifrån svenska folket så mycket makt? Det får vi rätta till”. Men tror någon att detta skett. Nej ingalunda. Inte någon av alla högt moraliska politiker eller ”journalister” har sagt ett knyst om detta. Däremot har flera av våra mest ansedda jurister påstått att det var inget mindre än en statskupp.

När man några år senare tog beslut om godkännande av Lissabonfördraget stred även detta mot såväl bokstav som anda i grundlagen. Självklart skulle vi folkomröstat. Trots att socialdemokraterna som var i opposition kunnat stoppa beslutet gjorde man det inte. Däremot har man flera gånger när man insett att godkännandet var ett misstag, ensidigt beskyllt alliansen för att vara ”brottslingen”. Någon moral att ta ansvar för sina handlingar finns således inte.

I sin strävan att vara maktens lydiga och handgångna redskap söker nu också Susanne Nyström förringa grundlagsbrottet – Decemberöverenskommelsen. Självklart har man med denna avvecklat parlamentarismen en av demokratins grundstenar. Den som kan raljera om detta brott är inte seriös.

Samtidigt beskyllde man SD för att bryta mot grundlagen genom att inte lägga ned sin röst.

Jo, visst åsidosatte man praxis men inte grundlagen, som står över praxis.

Att SD skulle vara ett rasistiskt parti för att man motsätter sig massinvandring är enbart löjligt. Med detta påstående förklarar man så gott som flertalet Europeiska stater som varande rasistiska. Detsamma gäller synen på tiggare. Och det gäller ju då inte minst våra grannländer.

Tyvärr är det också så att den politiska korrektheten kräver att man för att inte betraktas som rasist måste älska alla invandrare och deras värderingar. Att försvara eller visa medkänsla med alla de svenska medborgare som mördats, våldförts, rånats, våldtagits  etc av invandrare vittnar om rasism och främlingsfientlighet!

Att däremot understödja att terrorister får terapi och arbete oavsett vilka grymheter de gjort sig skyldiga till ger status i PK-kretsen. En lag som kanske skulle förhindra kommande blodbad på svenska medborgare måste anstå minst ett år. 

Ett tydligt bevis på att det är viktigare att formalia följs till punkt och prick när det gäller terrorister än att rädda svenska medborgares liv. Den som inte känner vrede över detta saknar rättskänsla.

Man är mycket mån om att framställa ”vanliga” bekännare av islam som oförvitliga medborgare rakt igenom. Detta gör man trots att vi varje gång ”Uppdrag Granskning” eller liknande program sakligt redovisar hur Imamer och många bekännande muslimer inte på något sätt tar avstånd från de värderingar som helt strider mot de vi lagstiftat om och som majoriteten av medborgarna anser vara grundläggande i vårt samhälle.

Ingen kan heller undgå att se ojämlikheten mellan kvinnor och män i Moskèer och muslimska miljöer. Muslimska friskolor är regelrätta koranskolor. Mot detta agerar varken politiker eller medier! Man har t o m för att inte stöta sig  med islamska företrädare vägrat utreda brotten mot de könsstympade flickorna.

Mångkultur i all ära men när värdeskillnaden är så stor som den är mellan svenska medborgare och dagens invandrade muslimer måste man vara mer än naiv om man tror att samlevnad är möjlig om förhållandena inte ändras. Och då skall det vara en självklarhet att våra lagstiftade och majoritetsbärande värderingar måste gälla.

Att ignorera den avdemokratisering som skett och sker och samtidigt söka framstå som de enda goda och humanistiska människorna genom att vara för massinvandring tyder onekligen på  en begränsad världsbild och en enorm självgodhet utan verklighetsförankring.

Att som Stefan Löfèn anklaga SD för fascism samtidigt som han kondolerar en av världens värsta förbrytare mot kvinnor visar på en självgodhet som inte är frisk.

Kanske är det i stället så att många medborgare tröttnat på avdemokratiseringen och ser SD som enda möjligheten att återupprätta demokratin. Ja kanske inte minst att få tillbaka en realistisk syn på politiken. Känslor är nog bra, ja tom önskvärda, men utan realism hos våra politiker kan ingen stat i längden bibehålla humanismen. Sverige är i dag en av Europas svagaste demokratier. Den är i motsats till vad som gällde för 1985 enbart formell. Inser inte politikerna att den måste bli rèell ser inte framtiden ljus ut.

Man kan säga, att grundlagen är ett samhällskontrakt mellan medborgare och
riksdag och regering. Så länge de sistnämnda följer grundlagen är  medborgarna lojala. Bryter däremot regering och riksdag  samhällskontraktet (och det är vad som nu skett) har de förlorat sin  legitimitet och medborgarna kommer förr eller senare att revoltera eftersom deras frihet, Sveriges oberoende etc står på spel.
Den frustration hundratusentals människor känner i dag över att de inte
kan påverka samhällsutvecklingen kommer så småningom att leda till kraftfulla demonstrationer och i förlängningen troligen till revolt där våld inte kan uteslutas på grund av medborgarnas förtvivlan och misströstan.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s