Är de tillräkneliga?

Av Olle Ljungbeck

I september förra året gick medborgarna till val med förhoppningen att de partier de röstade på också skulle bilda regering, ensamma eller i koalition med andra. Men ett stort antal väljare blev grundlurade av sina egna partier. De som lurade sina väljare och bröt mot demokratins och parlamentarismens regler var Allianspartierna. (Självklart är regeringspartierna medskyldiga, men de kunde inte gjort det utan Allianspartiernas stöd).

Trots att de fått stöd av Sverigedemokraterna (SD) vägrade Allianspartierna att bilda regering och överlät regeringsmakten till en minoritetskoalition.

Ja inte bara detta. De lovade dessutom minoritetsregeringen att denna skulle få genomföra sin politik obehindrat under mandatsperioden utan att oppositionen (Alliansenspartierna) skulle göra ändringar till förmån för vad deras egna väljare gått till val på.

För att säkra minoritetsregeringens politik träffade man dessutom den s k ”Decemberöverenskommelsen”, som upphävde parlamentarismen (parlamentarismens princip enligt vilken en regering skall ha riksdagens majoritet bakom sig för att kunna regera, upphävdes sålunda i strid mot konstitution och grundlag).

Parlamentarismen har tills att ”Decemberöverenskommelsen” träffades varit så gott som helig för politikerna.

Överenskommelsen är sålunda inte enbart ett brott mot demokratin utan också ett hån och förakt mot Alliansens väljare, som aldrig kunnat tro att de skulle luras på ett så skändligt sätt, som blev följden av ”Decemberöverenskommelsen”.

Jag vet inte om vi hade fått en bättre eller sämre regering om oppositionen störtat regeringen. Men man hade däremot följt grundlagen (som är vår viktigaste lag) och inte lurat väljarna. Det var också möjligt att få till stånd ett nyval, men även detta avstod man ifrån!

En sak har emellertid tydliggjorts med accepterandet av dagens regering. I denna finns flera personer som intellektuellt, moraliskt och personlighetsmässigt inte håller måttet att företräda medborgarna. Såväl Löfvens som Wallströms agerande visar tydligt att de inte uppfyller de nödvändigaste kriterierna som krävs för de uppgifter de har att utföra. Ingen av dessa båda har de intellektuella, moraliska eller begåvningsmässiga förutsättningarna och därför är katastrofen aldrig långt borta när de agerar.

Den kanske allvarligaste personlighetsbristen vad gäller Löfven är förutom svag begåvning hans totala förakt för sanningen. Löften är enligt hans synsätt något man tar till för att lura väljarna. De behöver inte hållas enligt hans ”moral” . Svagt begåvade människor är oftast också mycket prestigebundna och ändrar sig inte trots att de ser stupet framför sig som t ex dagens massinvandring. 

Om Löfvens begåvning är usel så överträffar dock Margot Wallström honom med råge.

Hennes sätt att uttrycka sig är många gånger så naivt och självförhärligande att man häpnar.

T ex: ”De tycker jag är modig”. ”Jag har handlat professionellt”.

Skrämmande är hennes uttalande om Islam.

”Vi kan reda ut missförståndet att vi förolämpat världsreligionen Islam”. Hon sätter därmed likhetstecken mellan världsreligion och en god sådan! Verkligheten är ju att denna religion i de arabiska diktaturerna ligger till grund för flertalet brott mot de mänskliga rättigheterna.

Sharialagen är grunden för ”rättsordningen” i bl a Saudiarabien. Den stadgar halshuggning, stening, avhuggning av händer, prygel etc etc för olika slag av brott. Men också för homosexualitet, ”otrohet”, ”hädande” etc etc. Det är inte bara medeltida utan tusenåriga bestraffningsformer hämtade ur Islams ”heliga” skrift Koranen under namn av Sharialagar.

Det kan inte vara obekant för Margot Wallström att ”rättskipning” men också kvinnors/flickors ställning i de flesta muslimska länder grundas på Islams skrifter som Koranen och Sharialagen. Hennes återtagande om att ha haft som syfte att förolämpa Islam får därför ses som ett ställningstagande under galgen.

Skulle det inte vara så är det oförsvarligt.  

Denna religion påstår Wallström att man kan förolämpa!

Frågan om en person är tillräknelig hänger i hop med om denna person  är medveten om sina handlingar och konsekvenserna av dessa.

Det borde väl vid det här laget stå klart att varken dagens regering eller Allianspartierna utifrån ”Decemberöverenskommelsen” och hur de därefter agerat kan anses vara tillräkneliga.

Vill verkligen Allianspartiernas väljare fortsätta att rösta på personer som sakligt kan bevisas ha brutit mot såväl konstitutionen som sina väljares förväntan och krav? Att en stor del av väljarna hade andra förväntningar framgår ju klart av opinionen ute i landet.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.