Replik till Sofia Mirjamsdotter, Gefle Dagblad. Angående simundervisning för invandrarflickor

Av Olle Ljungbeck

När jag började läsa Sofia Mirjamsdotters artikel på ledarsidan i Gefle Dagblad den 10 maj blev jag glad. Äntligen en person som ser nyktert och realistiskt på tillvaron. En person som inte i första hand går de reaktionära värderingarnas företrädare till mötes.

Men när jag hade avslutat min läsning av artikeln insåg jag att PK-eliten trots allt tal om humanism etc troget och följsamt anpassar sig efter de reaktionära och förtryckande krafterna bland de till Sverige kommande asylsökande och andra invandrare.

Vid det här laget borde varje människa som ser på invandrarproblematiken med öppna och orädda ögon inse, att vi vad beträffar invandrarkvinnors frigörelse, inte kommer någon vart med lämpor som övertalning och lirkande.

De människor som bekämpar kvinnors rättigheter går inte att omvända genom annat än tvång och tillämpning av lagarna.

I annat fall måste vi ju fråga oss. Varför har vi drivit genom dessa värderingar mot svenska män i Sverige?

Därför lever flertalet invandrarkvinnor i Sverige under i stort sett samma förtryck som i hemlandet.

Skall vi ändra på detta och av respekt för invandrarkvinnorna måste vi kräva att de värderingar vi lagstiftat om och som av svenska folket anses som de mest grundläggande i samvaron mellan människor genomdriva dem utan hänsyn tagen till invandrade kulturer/religioner etc.

Det finns nu så många exempel inte minst i storstädernas förorter hur förtrycket av kvinnor bara förstärks. Detta har inte minst Nalin Pekgul, f d ordförande i socialdemokratiska kvinnoförbundet och troende muslim gång på gång bevisat utan att något görs.

Det Du förordar om kvinnlig simundervisning stärker fundamentalisterna och inte de utsatta och svaga.

Läroplanen kräver simundervisning och då skall den ske på precis samma villkor som för svenska ungdomar.

Er eftergivenhet är inte bara svaghet den är feghet och ett stöd åt de hänsynslösa reaktionära och fundamentalistiska krafterna som med er eftergivenhet hela tiden flyttar fram sina positioner.

Den kategori Du tillhör talar ofta och gärna om människors lika värde. Men lika ofta ser vi att resultatet av era resonemang och handlingar bara är tomma fraser och till inte förpliktande. Inte minst för invandrarkvinnor/flickor är detta verkligheten i ert Sverige.

Några exempel.

Jag har i ca ett års tid kämpat med Riksåklagaren åklagarkamrarna i Norrköping, Kalmar, med polismyndigheter, kommuner och skolor om att man skall lagföra de människor som i Sverige könsstympat invandrarflickor. Efter ett års strid har jag fått beviset på att invandrarflickor är inte värda samma skydd som svenska flickor. Det slutliga beskedet efter lång kamp blev.

”Vi vill inte gräva  eller röra i det här eftersom det kan skapa irritation och upprörda känslor”! Hos vem, måste man fråga?

Skall vi rädas för fundamentalister? I stället borde vi glädjas över att dessa tvingas ta ett steg bakåt.

Nyligen berättade en man följande. Jag kom gående och mötte då tre lätt klädda män. Efter dem gick en slav. En kvinna i heltäckande burka. Är detta att visa respekt för människors lika värde.

Exemplen kunde mångfaldigas om att PK-elitens vackra ord om alla människors lika värde ständigt trampas i smutsen av dem själva.

Skall ni bli någorlunda trovärdiga då måste minsta gemensamma nämnare innebära att lagstiftningen om jämlikhet mellan kvinna och man och tillämpas i praktiken. De som bryter mot detta skall omgående lagföras och bestraffas. Något annat skulle inte varit möjligt om samma behandling gällde svenska kvinnor/flickor.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s