Svenskt rättstänk 24

Rapporterar ytterligare några småbrott idag  – åklagaren tycks föredra dem. Det blir mindre jobb med enkla rutinärenden än att ta tag i brotten som orsakar skattebetalarna skada och en otrygg tillvaro. Samma summa till vårt rättsväsendes löntagare – och vem bryr sig om resultatet för försörjarna Herr och Fru Skattebetalare, som sagt? De flesta av dem känner inte till rättsrötan. Media rapporterar inte, de tillhör väl samma intressegrupp.

Ett mål denna dag: Man från Iran vill inte acceptera fortkörningsböterna han heller. Även här blir domen samma summa på pappret som polisen utdelade i form av böteslapp på plats – 1 500:- och du betalar rättegången.

Nästa mål denna dag handlar om Hussein som är åtalad för snatteri av en flaska Smirnoff Vodka på Systembolaget. Hussein både erkänner och förnekar brottet, som i vanlig ordning kräver utförlig (kostsam) hantering.

Eftersom Hussein påstår att han ”missat tåget” från Norge blir rättegången inställd. Hussein kräver nämligen att få vara med. Du betalar alltså för 2 rättegångar (om inte fler) för en flaska Smirnoff från statliga Systembolaget.

Vad är det politikerna brukar kläcka ur sig i TV-rutan – ”vi måste hushålla varsamt med skattemedlen”. Skärpning Svensson vid valurnan nästa gång…

Annonser
Det här inlägget postades i Rätts/krigsbusiness. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svenskt rättstänk 24

 1. Benny skriver:

  Nu är det ju så att svenskt ”rättssystem” är till för att berika horder av jurister, poliser, fångvaktare m.m och andra som har brottslighet som levebröd. Det är därför som kriminaliteten ska hållas på en hög och jämn nivå annars blir massarbetslöshet bland dessa låtsasjobbare. Är det någon som vågat räkna ut vad denna lekstuga egentligen kostar?

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Som ny nämndeman i Norrköpings Tingsrätt frågade jag efter en ungefärlig snittkostnad av en rättegång och fick dra ur Tingsfiskalen svaret – ca några 100 000:-/rättegång, Han föreslog att jag skulle fråga domstolsverket vilket jag gjorde. Fick då en lista med olika summor för olika mål som inte stämde med ovan uppgift. Vad summorna innehöll fick jag heller inte veta. Fick intrycket att min fråga ställde till obehag. Det kräver nog mycket arbete att försöka gräva fram siffrorna som stämmer på ett ungefär med verkligheten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.