De stora men innehållslösa ordens kongress

Av Olle Ljungbeck

När man lyssnade till Stefan Löfven och andra socialdemokratiska politiker på partikongressen var det mycket som kunde ifrågasättas och betvivlas.

Inte minst därför att alla löften saknade verklighetsförankring och hänsynstagande till den absolut största utgiftsposten  någonsin – massinvandringen! Ett realiserande av de många löftena förutsätter en bantning av invandringen till högst tiotusen pr år!

En sak som framgår tydligt av dagens politik och retoriken på kongressen är att partiet befinner sig i regression och därför saknar förmågan att behålla och återskapa välfärden för att därmed kunna attrahera medborgarna.

Löftena som ställs ut är lögner eftersom ingen – inte ens Löfven – kan förklara hur de skall bli verklighet.

De två frågor som kommer att påverka all utveckling de närmaste  åren – invandring och integration – diskuterades överhuvudtaget inte.  Detta avslöjar att partiet trots Stefan Löfvens brösttoner är ett räddhågat parti som inte vågar tala om verkligheten. Genom synliggörande av denna skulle deras politik platt falla till marken och medborgarna få bekräftat att den leder mot stupet.

Att tala om för medborgarna vad invandringen kostar och de konflikter den kommer att skapa samtidigt som man går ut med löften som t ex att Sverige skall ha EU.s lägsta arbetslöshet 2020 skulle klargöra för svenska folket att statsministerämbetet i dag utövas av en man, som gjort lögnen till sitt främsta politiska redskap. Massinvandringen och sysselsättningslöftet står nämligen i klart motsatsförhållande till varandra.

Två frågor – individualiserad föräldraförsäkring och visstidsanställning  diskuterades livligt. Båda frågorna är viktiga för framförallt kvinnornas jämställdhet. Trots att kongressdebatten gav sken av att båda frågorna skulle genomföras omgående skyndade sig ganska snart Stefan Löfven att ta tillbaka detta. Han betonade att den individualiserade föräldraförsäkringen skulle genomföras långsamt och kunde därför ta lång tid. Troligen en erfarenhet han fått genom att någon gång lyssna på medborgarna. (Men kanske tänkte han främst på de muslimska männen som han av räddhåga inte vågar utmana genom att kräva att de skall anpassa sig till svenska värderingar bl a jämställdhet mellan kvinnor och män).

Visstidsanställningen som självklart många skulle  vilja få bort kommer självfallet att vara kvar om massinvandringen skall fortsätta som hittills. Kampen om arbetstillfällen kommer att accelerera och skapa motsättningar som vi aldrig sett tidigare.

I flera fall hann inte kongressombuden mer än uttala sina krav förrän Löfven eller Magdalena Andersson – trots tidigare löften – tog tillbaka dessa. Sålunda betonade Magdalena Andersson att socialdemokraterna inte bara kan sikta på att uppfylla vallöftena om skola och arbetslösheten. Ett måste är också att hålla hårt i plånboken. Vad detta främst beror på sa hon emellertid inte. Nämligen de enorma kostnader för massinvandring och integration. Löfven framhöll ju att någon minskning av invandringen ville han inte höra talas om. Utan att säga det högt inser Löfven att låg arbetslöshet, bra skola och omsorg liksom sjukvård är omöjliga att uppnå med dagens invandring.

Något som borde vara en varning för alla de som tänker rösta på Socialdemokraterna är Löfvens krav på att AP- fonderna skall användas för infrastruktursatsningar och byggande. Vad säger Sveriges pensionärer när de ser miljarderna försvinna från pensionsfonderna till byggande av bostäder åt inte bara de hundratusentals invandrare som redan finns här utan ytterligare tre- till fyrahundratusen? Om vi skall fatta Löfven rätt behövs dessa pengar bättre för invandrarna än till de som slitit hela sitt liv för att få en dräglig ålderdom? Tror någon att det kommer att räcka med nuvarande höga skatter för pensionärerna? Nej det kommer att krävas sänkta pensioner också.

Slutanförandet från Löfven var häpnadsväckande. I detta betonade han att löftet om att ha EU,s lägsta arbetslöshet 2020 låg fast. Men inte bara detta utan han betonade också att när ombuden om ca tio år ser tillbaka på dagens kongresslöfte, skulle finna att de som i dag (ekonomer, samhällsforskare etc) påstod detta vara en omöjlighet pga massinvandringen hade haft fel. Detta står han och säger trots att ingen statsminister ljugit så grovt någonsin för medborgarna.

Att bara uttrycka sig på detta sätt visar att Löfven inte bryr sig om verkligheten eller om löftena är genomförbara.

Magdalena Andersson spädde på med likartade lögner. ”Vi måste göra allt för att bryta rasismen, intoleransen och främlingskapet. Men också stoppa Sverigedemokraterna (SD)”. Detta säger hon trots att utländska forskare intygat att Sverige är ett av de länder där dessa förhållningssätt är ovanliga bland gemene man.

Innerst inne tror hon troligen inte själv att det är möjligt att stoppa SD. 

Framförallt av det skälet att Sverigedemokraterna mer och mer är på väg att ta över rollen att återskapa folkhemmet och en bred välfärd. Den som Socialdemokraterna gör allt för att rasera. Och kommer att göra det om de själva får diktera numerären av invandring.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till De stora men innehållslösa ordens kongress

  1. xmaverickx skriver:

    Invandrarna (från MENA) ses som en investering av Bilderbergaren Löfven, eller rättare sagt deras lydiga knähund för mer än så är inte sossekräket, trots alla stora ord är han mycket liten på denna jord.
    Dagens svenskar skall investera i och offra sig för, morgondagens ”svenskar”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s