Den totala förnedringen

Av Olle Ljungbeck

Det går inte att förnedra demokratin och väljarna djupare än vad som skedde den 16 juni 2015 när Alliansen efter att ha spelat teater för folket lade ned sin röst till förmån för de ”Röd-grönas” budget.

När ”Sjuklöverpartierna” enades om den s k decemberöverenskommelsen den 7 dec 2014 var detta ett brott mot grundlagen som överträffar allt sedan införandet av demokratin. Med överenskommelsen upphävdes parlamentarismen – demokratins hörnpelare.

Men det som utspelades i riksdagen när Alliansen spelade teater genom ett låtsat känslomässigt utspel till förmån för sin egen budget och därefter inte röstar för denna utan i stället lägger ner sina röster till förmån för de ”Röd-grönas” budget, vittnar om ett förakt för demokratin, som är avskyvärt i sin cynism och råhet och saknar sitt motstycke i en demokrati värd namnet. 

Genomförandet av budgetdiskussionen var ett fruktansvärt hån mot medborgarna eftersom Alliansen trots att man från början beslutat lägga sig för de ”Rödgröna” gav sken av att man tänkte driva igenom den. Människor som handlar så fruktansvärt vidrigt har varken heder eller moral.

De individer som i dag den 16 juni så grovt kränkt demokratin och medborgarna kan omöjligen vara ”själsligt” friska. Kom därför i håg medborgare. Efter detta kan Du förvänta vilka avskyvärdiga handlingar som helst från dessa individer. Med dagens överenskommelse har Du inte längre någon frihet eftersom din röst inget betyder även om den ingår i den politiska gruppering som har majoritet. Med andra ord är diktaturen ett faktum eftersom majoriteten överlämnat den utan ditt godkännande till minoriteten. 

I detta ögonblick (jag är 83 år) framträder minnet av nazismens och fascismen råhet då dessa var i sin linda men bestämda på att erövra makten och införa diktatur.

Efter det som nu hänt är det omöjligt att känna någon som helst förtroende för regeringen och riksdagen inklusive de sju allianspartierna.

När man trots denna trolöshet mot de värden vi håller främst – demokratin och de vi grundlagsfäst –  dagligen får ta del av förnedrande uttalanden mot Sverigedemokraterna är det omöjligt att känna annat än ett djupt förakt för de människor som främst ser till riksdagslönen och en väl tilltagen pension men sviker sitt ansvar mot medborgarna och landet.

För mig kommer de människor som deltagit i detta taskspel för alltid att kommas ihåg som ”samma andas barn” som de individer som startade raseringen av demokratin i Europa och därmed beredde marken för dem som kom där efter och införde diktatur i ett flertal länder.

Jag kommer på alla sätt att bekämpa dessa moraliskt förkrympta individer och alltid se dem som extremisternas själsfränder. De kan aldrig förlåtas. De skall i framtidens historieböcker komma att få samma eftermäle som quislingar och folkförrädare.

Nu måste alla som tror på och vill hävda demokratin och ett Sverige utan diktatur lägga sin röst på Sverigedemokraterna.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den totala förnedringen

 1. corneliadahlberg skriver:

  Håller med om allt utom sista meningen eftersom jag sett för mycket av samma ord ur texten ovan: ”… är det omöjligt att känna annat än ett djupt förakt för de människor som främst ser till riksdagslönen och en väl tilltagen pension…” – fast det gäller även övriga politiska tjänster där man plockar höga löner utan att göra i princip någonting. Samma brist på moral, på begåvning, på tankeförmåga och samma girighet bland de flesta i vårt förlegade politiska system.

  Revolution!!!

  Gilla

 2. extravalet2015 skriver:

  Reblogga detta på extraval2015 och kommenterade:
  Den totala förnedringen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s