Öppet brev till Gävle Kommun

Av Olle Ljungbeck

Återigen har ledningen för Gävles islamiska center bjudit in en företrädare för den mest radikala islamismen, att tala i moskén – imamen Said Rageah. Att han är en av de verkliga mörkmännen går lätt att få verifierat genom att gå in på Google.

Hans åsikter står helt i strid med de värderingar vi grundlagsfäst och som majoriteten av svenska folket anser vara grundläggande för vårt samhälle. Hans kvinnosyn är fruktansvärd liksom hans syn på dem som inte delar hans åsikter om islam. Han förordar t ex avrättning av de som har annan religion eller vill lämna islam.

Han förordar också att muslimska barn så mycket som möjligt skall undanhållas kontakt med de svenska. (Ett klart nej till integration). När företrädare för Gävles islamiska center trots detta urskuldar och försvarar honom kan detta inte tolkas på annat sätt än att de delar hans åsikter.

Detta är inte en engångshändelse vad Gävles islamiska center beträffar. De visar med denna senaste inbjudan sin totala nonchalans för Sveriges och svenska folkets lagstiftade värderingar. Men också att de inte vill integrera sig i det svenska samhället.

Trots dessa avståndstaganden från våra värderingar och ett  tydligt visat förakt för dem, tillåter Gävle Kommun Islamiskt center i Gävle (moskèn) att driva en muslimsk friskola. Det är ett brott mot såväl skolstadgan som mot grundlagens anda och bokstav.

Men kommunen visar också sitt förakt mot de svenska medborgarna genom att tillåta friskolan. Ingen tror väl på fullt allvar att de barn som går i denna får en undervisning som underlättar eller verkar för integration och anammande av de värderingar vi lagfäst.

Jag kan inte se det som annat än en iskall cynism där man tillåter vilka som helst avsteg från grundläggande svenska värderingar för att därigenom kunna vinna medlemmar till partiet.

Det är i så fall att spela ett brottsligt högt spel.

Dels därför att det riskerar att omintetgöra en integration som gör att barnen i vuxen ålder på ett naturligt sätt inlemmas i det svenska samhället. Men också ett fruktansvärt brott mot barnen genom att man undanhåller deras möjlighet till integration utan i stället grundlägger ett utanförskap.

Den radikalisering av ungdomar som leder till ”Jihadism” etc borde vara skäl nog för att säga nej till etablerande av muslimska friskolor.

Egoismen hos sjuklöverpartierna är skrämmande. Endast partiet och makten är deras ledstjärna (ex Dcemberöverenskommelsen mm). De värden som våra förfäder slog vakt om sedan ca hundra år tillbaka trampar dagens obildade, obegåvade politiker dagligen på enbart för egen vinnings skull. Men som alltid när skurkaktigheten gått för långt, kommer det en vändning. Den kan komma fortare än de anar.

Mehmet Kaplan?‏

Kaplan på första raden till vänster.
En bild säger mer än tusen ord.

Annonser
Det här inlägget postades i Gästskribenter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.