Dagens Arbete

LO:s propagandatidning har i senaste numret granskat hur själen mår i dagens Industrisverige och kommer fram till – inte så bra. Det skrivs mycket om att stressen ökar och olika knep för att minska den. Förklarande tankar och förslag till knep vi känner till sedan årtionden tillbaka följer.

Några sidor längre fram konstateras att gapet mellan näringslivets toppar och arbetarna vuxit från 9 arbetarlöner på en vd i början av 80-talet till numer 49 arbetarlöner på en vd – med hjälp av framförallt denna tidnings egna röda favoritpolitiker vid makten (om man bortser från de förhållandevis få blå åren). Det reflekteras naturligtvis ingenting över det någonstans i tidningen. Man vill för allt i världen inte väcka en sovande arbetare. Fast själv tror jag många arbetare är mer vakna än de handplockade skribenterna i tidningen och genomskådar deras bluff.

Ännu längre fram meddelar man sin läsare att för att överleva så måste industrins konkurrenskraft öka. ”Den globala konkurrensen tvingar svensk industri på tårna.” Att ifrågasätta omtalad globalisering är naturligtvis tabu. Fram för ökad stress och skit i själen!

Wake up;)

Annonser
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s