Svenskt rättstänk 31

För att anknyta till gårdagens inlägg så funderar jag på hur de sedan tidigare kända våldsverkarna, som lär ha varit somalier, kommer att behandlas i svensk domstol med tanke på hur åklagare och domare reagerade på följande brott.

Ismail Ahmed Mahmoud har snattat ett par skor till priset av 349 kr i skobutiken Deichmann på Repslagargatan i Norrköping. Han erkänner att han stulit skorna. Rättegången kräver tolk, d.v.s. ca dubbelt så lång tidsåtgång. En rättegång motsvarar några barns årskostnad i skolan för dig och dina medkämpar till skattebetalare, samtidigt som rödblåa regeringen (DÖ) gör allt för att fylla på landet med så många nya Ismails som möjligt.

Alla som arbetar inom Rättssverige borde, om de är friska, åtminstone fundera över kostnaden för ett mål som detta kontra hur knapert våra fattigpensionärer, som aldrig skulle genomföra en sådan stöld, lever sina liv, mm. Att dessa anställda sedan inte vågar säga ett knyst kan vi förstå med tanke på den rejält tilltagna lönen de åtnjuter. Förutom nämndemännen som dock tyvärr är väldigt tysta även de.

Tillbaka till målet. I brottslingens hemland kan domen för en stöld bli avhuggna händer. I Sverige kallas man till rättegång i ett flott hus med toalett och rinnande vatten, man sitter i en skön stol medan tolk, domare, protokollförare, åklagare samt tre nämndemän lyssnar, gärna många timmar. Den för dig, inte tjuven, som sagt kostsamma proceduren leder sedan till sin höjd böter som tjuven aldrig behöver betala eftersom hen lever på socialbidrag.

Ismail berättar först att han är fattig och inte hade några pengar med sig in i skobutiken vid stöldtillfället. När åklagaren senare under rättegången frågar om han hade pengar med sig in i skobutiken så säger Ismail plötsligt att han hade pengar med sig. 

Tror du Ismail, som erkände brottet, blev dömd för snatteri? 

Nej, han friades eftersom han plötsligt säger att PRECIS när han stoppat skorna i sin väska, utan kartong, så ringde hans fru från Mogadishu och sade att hans far just skjutits ihjäl. Därför gick han, istället för att betala med pengarna han enligt sin första version inte hade, ut ur skobutiken…

Jag skrev mig skiljaktig. Så rädd får man väl inte vara att bli kallad rasist så man friar en tjuv som dessutom erkänner samt berättar att han saknade medel att betala med när han plockade skorna på sig och gick ut? 

Undrar hur Ismail hade tänkt betala om hans far inte hade skjutits ihjäl? Kanske med en annan historia.

Åklagarens uppgift är att göra ett grundligt förarbete och t.ex. ta reda på om Ismaels far alls är död eller om han verkligen dog vid påtalad tidpunkt. Nu blev samma åklagare synbart tveksam vid historien om dödsskjutningen och sade plötsligt att han överlät åt rätten att bedöma Ismails uppsåt, istället för att fortsätta på sin ursprungliga linje – att fälla en tjuv som erkänt och därmed visa en gnutta respekt för dig som betalar fiaskot.

Åklagaren backade väl eftersom han som svensk är livrädd att bli kallad rasist. Eller så är han handplockad för att sprida den här attityden. Fast slutligen så tyckte åklagaren ändå att historien lät lite märklig och menade att Ismail ÄNDÅ skulle dömas enligt åtalet han själv väckt och därmed genererat skattebetalarna en förlust på några hundra tusen. Utan resultat som sagt.

Från och med nu kanske Ismail lär sig att plocka bort streckkoden innan han stoppar skorna i väskan. Eller varför inte sätta dom på fötterna direkt? Fast varför ha jobb med att plocka bort streckkod eller larm, du behöver ändå inte betala i Sverige. Målet blev beskrivet i Norrköpings Tidningar.


Nästa kille som kommer in i rättssalen har däremot fel hudfärg för en friande dom. Han heter Tobias Hovbrandt och står åtalad för olovlig körning. Han blev av med körkortet 2 eller 4 månader eftersom han gjort sig skyldig till några tidigare bötespliktiga trafikförseelser. När tiden var ute för körförbudet så slarvade Tobias med att skicka in foto i tid samt följa alla myndighetsparagrafer som Transportstyrelsen redogjorde för i sitt utskick. Tobias trodde det var ok att köra med gamla körkortet till dess att det nya var klart. Han uppfattade Transportstyrelsens besked som att de nya handlingarna inte var det viktiga utan att tiden för körförbud hade löpt ut. (Tobias är visst i besittning av sunt förnuft.) Tobias behövde inte ta nytt körkort och hade vid tillfället för rättegången gjort som han skulle och skickat in samtliga handlingar efter paragrafernas alla regler och har numer nytt körkort.

Men se här ska det dömas – inga förmildrande omständigheter, snarare tvärtom – Svensson ska sättas dit! Samma åklagare som vid ”rätt hudfärg” backade tvekar nu inte att döma. Tobias är SKYLDIG att kolla upp våra myndigheters samtliga och ofta ändrade samt nya paragrafer.

Jag är åter den enda i rätten som särskiljer mig. Nån jävla rättvisa får de väl va…

Annonser
Det här inlägget postades i Rätts/krigsbusiness. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svenskt rättstänk 31

  1. Benny skriver:

    Vi ska ha klart för oss att ”rättssystemet” inte alls är intresserat av att stävja brottslighet utan den ska vara på en lagom hög nivå för att ge så mycket inkomster och jobb som möjligt till vederbörande som ”jobbar” i denna tillväxtbransch.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s